Annonce:
Annonce:

Mandeblogger: Det her skal kvinder vide om mænd

Journalist Ole Grosen vil gerne aflive myter om mænd og kvinder

SEXPERT-TV: Det gør en mand sexet
Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret  SEXPERT-TV: Dette gør en mand sexet --

 Kvinder tror på en masse myter om mænd. For eksempel at manden ser ned på en kvinde, fordi de har sex rimelig hurtigt. Tværtimod er han glad, og kan han lide hende, kommer han tilbage. Hvis en kvinde er bekymret for slut-shaming, skal hun først og fremmest lære at tie stille over for sine veninder.

Sådan siger en af landets mandebloggere, journalisten Ole Grosen, der skriver om køn, dating og kønsroller på mandensmanual.dk.

Vi spurgte ham, hvorfor han blogger om køn og sex og mande- og kvinderoller:

Annonce:

- Det er verdens ældste historie, og den er vigtig for os alle. Jeg synes, den er fascinerende, simpelthen. Vores kønsroller er midt i en revolution, der nu har varet i over 50 år. Desværre har vi mænd holdt os udenfor i stedet for at præge debatten, samspillet med kvinder og, især, vores egen rolle. Det er ærgerligt, når nu mænd og kvinder gerne vil have hinanden.

8 ting alle kvinder burde vide om mænd

Hvilke stemmer synes du, der mangler i debatten om køn og sex?

- Når mænd ikke definerer sig selv, gør kvinder det alene. De fræser afsted på en sekssporet motorvej, mens mændene står tilbage i rabatten med fingeren i næsen og et tomt udtryk i øjnene.

- Så der mangler mandestemmer. Mænd, der står ved, at de er mænd. Ikke, at vi er perfekte, ufejlbarlige eller skal slå os for brystet. Men der er en tendens til at fremstille mænd som et mislykket køn - halvdårlige kopier af kvinder og udstyret med et vedhæng. Hvis halvdelen af befolkningen gør noget på en bestemt måde, er det jo ikke et tegn på noget sygeligt eller forkert. Både mænd og kvinder har gode egenskaber, og vi ville gøre alle en bjørnetjeneste ved at kassere dem.

Annonce:

- Desværre bliver debatten let en skyttegravskrig, når mænd endelig åbner munden. Jeg savner, at både mænd og kvinder bliver bedre til at anerkende det modsatte køn i stedet for bevidstløst at fyre bebrejdelser af. Vi er selv halvdelen af problemet, og det gælder begge køn.

Mandens seksualitet bliver også skammet ud

Det skal kvinder vide
Hvad burde kvinder vide om mænd?

- Mænd er ærekære. De lærer, at de skal tage ansvar, leve op til forventninger, stå ved deres handlinger og være ærlige. Respekter ham og hans kompetencer. Det kan godt være, han ikke siger noget til, at du gør grin med ham. Men du mister hans kærlighed lige på stedet.

- Tænker mænd med det nederste hoved? I høj grad. Ikke fordi mænd er egoistiske eller primitive skabninger, men fordi vi er hankønsvæsner. Det er sådan, ledningerne er trukket i vores hjerner. I stort set hele dyreriget er det hannen, der tager de seksuelle initiativer. Det, og at bidrage til kvindens og især børnenes underhold, er vores mission i livet. Anerkend den, selv om dine egne prioriteter er lidt anderledes, og få en glad og stolt mand.

Annonce:

- Mænd har masser af følelser, selv om vi ikke taler om dem. Mænd kan blive sårede - især af kvinder, der oftest bruger deres ord og psykisk list. Mænd er opdraget til ikke at kritisere kvinder eller få båden til at gynge ved at sige dem imod. Så tit vil han føle sig forsvarsløs, mens ordene hagler ned over ham. Det gør ondt, også selv om han ikke siger noget.

Hvad burde mænd vide om kvinder?

- Kvinder vil ses, lyttes til og respekteres. Slå ørerne ud, prøv at forstå hende, og anerkend hvad hun siger. Det er hendes liv og følelser, så hun har krav på din opmærksomhed, hvis jeres forhold skal fungere.

- Kvinder knytter bånd ved at tale en masse sammen og dele følelser. Accepter det, men lad være med at være hendes veninde. Der er grænser for, hvor meget tale og shopping, en mand gider, men accepter hvordan kvinder er, og forvent selv den samme accept.

- Kvinder kan rigtig godt lide sex. De vil bare ikke føle sig billige af den grund. Giv hende den tryghed, hun også har behov for, samtidig med at du tager hende med på eventyr, og tag det med et smil, hvis hun ikke er interesseret i sex med dig.

Dette burde alle mænd vide om kvinder

Annonce:

Galt i byen
 Hvor går moderne kvinder galt i byen, når det handler om sex og kønsroller?

- Kvinder tror på en masse myter om mænd. For eksempel at manden ser ned på en kvinde, fordi de har sex rimelig hurtigt. Tværtimod er han glad, og kan han lide hende, kommer han tilbage. Hvis en kvinde er bekymret for slut-shaming, skal hun først og fremmest lære at tie stille over for sine veninder.

- At mænd er bange for stærke kvinder. Nej, det er vi ikke. Men at være konkurrencemenneske, fysisk stærk og tale med store bogstaver får mænd rigeligt af sammen med andre mænd. Det er ikke det, manden efterspørger hos en kvinde, lige så lidt som kvinden savner, at han skal være en forstående veninde eller græde til romantiske komedier.

Annonce:

- At kvinden skal spille kostbar, fordi mænd elsker jagten, og at den er slut, når han får hende. Sætter hun for mange forhindringer op, mister han hurtigt interessen. Tilbage står hun med de mænd, der ikke har andre muligheder, og det ønsker hun jo ikke.

Fire fejl kvinder laver i sengen

- Kvinder er opdraget til at se sig selv som en præmie, som kun den bedste mand kan gøre sig fortjent til. Den opfattelse bliver forstærket af, at kvinder får masser af mails, når de dater online, for det er oftest mænd, der tager initiativet, og nogle skriver eller swiper ja til næsten alle. Mange kvinder har også oplevet, at de kan få ham den superflotte fyr med hjem, når klokken er mange, og alle er fulde. At de kan få ham en enkelt nat betyder bare ikke, at han nødvendigvis ser hende som partnermateriale. Sammen med alle veninderne, der jubler smuksak! på Facebook betyder det, at kvinder har svært ved at gennemskue deres reelle værdi på kærestemarkedet. Mænd har det lettere her, fordi de bliver afvist meget tidligere, så de ved, hvem de kan score eller ej.

Annonce:

Hvad gør mænd forkert, når det handler om sex og kønsroller?

- Mange mænd er alt for bange for, at en kvinde skal sige nej til dem. Så de holder sig hellere væk end risikerer et afslag. Eller de drikker sig så fulde, at de gør et uheldigt indtryk. Men det er ikke sådan indrettet, at enten får du sex og parforhold, eller også er du en fiasko. Gå hen og sig hej uden at tænke på, hvordan det ender. Se, hvad der sker, og lad tingene udfolde sig naturligt.

- Mænd skal trække antennerne så langt ud, at de opfatter, når en kvinde flirter og viser interesse. Og især når kvinden ikke er interesseret. Mænd er generelt dårlige til at flirte og aflæse andres kropssprog.

Prøv dette, og kvinder vil æææælske dig..!

Annonce:

- Alt for mange mænd tror, at fordi de selv er interesseret i en kvinde, må interessen nødvendigvis være gensidig - især når de har fået for meget at drikke. Så risikerer han at blive lidt creepy eller stalker-agtig. Ikke af ond vilje, men fordi han ikke ved bedre. Mænd skal øve sig i de sociale regler, som kvinder håndterer meget bedre.

- For mange mænd tror, at de skal være cool som Clint Eastwood, for ellers er de nogle klæbende små tøsedrenge. Nej, vis åbent din interesse, så kvinden kan mærke den. Er hun interesseret, bliver hun glad. Du skal bare ikke sende ti sms'er om dagen eller kime hende ned. Kunsten er at køre midt på banen i stedet for at ryge ud i en af grøfterne.

- Mange mænd er bange for at sige deres mening til kæresten. Så føler hun, at han holder noget skjult og føler sig utryg, fordi hun ikke ved, hvor hun har ham. Så går hun ham mere på klingen, og han trækker sig endnu mere baglæns. Kvinder kan tåle at blive sagt imod, de er ikke skrøbelige. Manden skal blive dygtigere til at kommunikere, så han kan komme kvinden i møde. Det giver bonus for begge parter, siger Ole Grosen fra mandensmanual.dk.

Annonce:

Mandeterapeuten John Wineland fortæller i video herunder, hvad mænd egentlig ønsker af kvinder. Stikord: Overgivelse, piktilbedelse, sårbarhed, tillid:

Kvindernes kampdag: De slås for retten til at være en tøjte

'Stærke danske kvinder er sexede'

Drop dit brok over din uperfekte kæreste

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: