Mange dating-muligheder gør dig ikke gladere

Swipe-swipe: Jo færre potentielle partnere du præsenteres for, jo bedre

SEXPERT-TV: Hvornår er man kærester?

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv: Sådan bliver I kærester --

Jo flere potentielle partnere, jo bedre.

Det er ofte salgsargument 1A, når datingsites og - apps lokker de kærestehungrende masser til. Og det lyder da også logisk, at vi har større sandsynlighed for at finde den rette partner, når udvalget er stort og varieret.

Men nyt studie peger i modsatte retning.

Her lavede forskerne et par eksperimenter, der viste, at mange valgmuligheder resulterer i, at vi er mindre tilfredse med de valg, vi foretager os.

De små 100 studerende blev inddelt i to grupper, der begge loggede på et fiktivt datingsite. Den ene gruppe fik præsenteret seks potentielle partnere. Den anden 24. Nogle blev oplyst, at de senere kunne ændre deres valg.

En uge efter blev alle spurgt, hvor tilfredse de var med deres valg af partner. Og her viste det sig, at den grupper, der havde haft flest valgmuligheder (24), samtidig var de mest utilfredse... Det var også mere sandsynligt, at dem, ændrede deres valg, var mere utilfredse.

Lige som andre forbrugerstudie har påvist, at vi ikke bliver lykkeligere i at kunne vælge mellem 20-30 forskellige slags marmelader i supermarkedet, peger det nye studie på, at less is more.

Selvom studiet er både småt og urealistisk (mindre end 100 deltagere, der var meget unge, og som mødte ikke deres dates i virkeligheden), så er teorien er, at de mange valgmuligheder gør os mere frustrerede, fordi vi tænker på alt det, vi potentielt kan være gået glip af i stedet.

Kys & kærlighed - 4. jun. 2015 - kl. 21:00 TV: Hjælp - min nye flirt er på Tinder

Kys & kærlighed - 30. jul. 2015 - kl. 10:29 Syv ting du skal vide, hvis du vil date en mor eller far

Se også: Tre enkle råd: Sådan får du en kæreste

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere