Netflirten er som fastfoood...

Uforpligtende, vanedannende, nem og ret usund

SEXPERT-TV: Find jeres egen grænse for utroskab

-- Over artiklen her fortæller sexolog Signe V. Bentzen om grænser for utroskab --

Din lille, uskyldige netflirt med en gammel veninde, du har genfundet på facebook, kan udvikle til en form for narkomani og have ødelæggende konsekvenser for dit parforhold.

Det er en af konklusionerne på et britisk forskningsprojekt, som to psykologer netop har publiceret.

Med internettet, sms, chat, mail og social medier er parforholdet truet på en ny front - i og med vi har mulighed vi for en langt større kontaktflade med en tilsyneladende mindre grad af forpligtigelse, er vores definition af utroskab også belvet mere flydende, mener forskerne, som lavede en anonym online undersøgelse med deltagere i alderen 20 til 73.

En af deltagernes svar rammer problematikken ind:

'Jeg prøvede at holde op, men ingen af os kunne - det begyndte igen, og eftersom det er så let med den teknologi, vi bærer rundt på, var det en utroligt tryg og sexet ting at have. Med lange arbejdsdage er et netforhold som fastfood, klar når du er, frækt, billigt, og ofte indtaget alene uden af de udmattende sociale forpligtelser.'

Deltagerne, der alle selv enten har været online-utro, eller har været offer for det, mente, at nettet har gjort utroskab mere sandsynligt.

Sexperterne - 10. sep. 2015 - kl. 21:29 Fristet til utroskab? Sådan undgår du at falde i

Studiet viser, at internettet har gjort hemmelige kontakter lette og samtidig har det mindsket hæmningerne omkring en adfærd, som i det virkelige ville være undgået.

Og selv om online utroskaben (fx flirt og fræk chat, udveksling af saftige selfies) altså ikke nødvendigvis fører til IRL-sex, kan det være lige så skadeligt for forholdet, mener psykologerne. Utroskaben kan skabe betydelige problemer i et forhold og ødelægge ægteskaber og familier, selv om om den ene part anser det som lidt uforpligtende sexchat, mens den anden ser det som illoyalt og smertefuldt.

Psykologerne, der også er terapeuter og dermed har hands on erfaring med problemerne i deres praksis, opfordrer par til at tale om adfærd på området: Hvad må man, hvor går grænsen, hvad er no go.

HERUNDER SEXPERT-TV classic: Her går grænsen for utroskab til julefrokosten

Se også: Sådan undgår du utroskab

Hvad ville du gøre, hvis du opdagede, at din kæreste sexchatter med fremmede? Er det som utroskab?

4 kommentarer
Vis kommentarer