Nu er det endelig bevist: Kvinder laver mere i forholdet end mænd

Kvinder laver mere husligt arbejde end mændene, siger forsker i forbindelse med ny undersøgelse

Kvinder tager den største tørn med de huslige pligter, siger forsker. Foto: Colourbox
Kvinder tager den største tørn med de huslige pligter, siger forsker. Foto: Colourbox
Følg Sex & Samliv

Tøjvask. Opvask. Gulvvask. Indkøb. Oprydning. Støvsugning.

De huslige pligter kan næsten ikke undgå ind i mellem at blive genstand for store og små skænderier i et parforhold.

Mange kvinder vil måske påstå, at det er dem, der tager det største læs af pligterne, og det kan måske være gnisten, der antænder et af de mere trivielle opvask-skænderier derhjemme.

Pligter og problemer
Så tag jer hellere i agt, kære mænd, for nu mener en forsker at have fundet bevis for, at det altså er sandt. Det er rent faktisk kvinderne, der laver mest i hjemmet.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
 

- Der er bevis for, at kvinder bruger længere tid på huslige pligter end mænd, og jeg tror, at de også laver mere emotionelt arbejde – så de udfører stadig mere husligt arbejde og madlavning og den slags såvel som det mere følelsesmæssige arbejde, siger professor Emily Grundy fra University of Essex, til The Telegraph.

Med emotionelt arbejde mener den britiske forsker eksempelvis at forsøge at løse de problemer, konflikter og skænderier, som parret har i deres forhold.

Kvinder er mere sociale
Avisen har talt med Emily Grundy i forbindelse med en ny undersøgelse, som viser, at kvinder foretrækker at være single frem for at være i et forhold, fordi sidstnævnte tilsyneladende er alt for stort et arbejde.

Således viser tallene, som kommer fra forbrugeranalyseinstituttet Mintel, at 61 procent af kvinder, der er single, er tilfredse med deres forholdsstatus. Det samme gælder kun for 49 procent af single-mænd.

Den tendens er særlig tydelig for kvinder over 45, hvor 32 procent svarer, at de er meget glade for at være alene. I den aldersgruppe kan kun 19 procent af mændene svare det samme.

Ifølge Emily Grundy er kvinder desuden langt bedre end mænd til at socialisere, når de ikke er i forhold.

- Der er mange studier, der viser, at kvinder, som ikke har en partner, har det med at være mere socialt aktive og have flere venner i forhold til kvinder med partnere, hvorimod det er omvendt med mænd – mænd uden en partner gør langt mindre af den slags, siger Emily Grundy.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind