Ny kondomkampagne: Knald for Afrika

Sigmund fra 'X Factor' vil have unge danskere til at bruge kondom og afslører derfor vild hemmelighed

Sigmund fra 'X Factor' afslører særlig hemmelighed. Privatfoto
Sigmund fra 'X Factor' afslører særlig hemmelighed. Privatfoto

I 80'erne skulle vi give en hånd til Afrika, i dag lyder opfordringen Knald for Afrika.

Især unge danskere glemmer kondomet, og det betyder blandt andet, at vi år efter år slår nye kedelige rekorder med hensyn til kønssygdomme.

Derfor vil ngo’en RED have danskere til at bruge flere kondomer af et særligt mærke og på den måde knalde to med et smæk:

Kondofirmat Durex giver nemlig en del af omsætningen i hele november til støtte for kampen mod aids, og samtidig forhindrer vi herhjemme spredningen af kønssygdomme som klamydia, gonore, syfilis og aids. Hvis vi altså husker de der kondomer.

'X Factor'- deltager Sigmund og den svenske popstarlet Zara Larsson er spændt for kampagnevognen, der også er støttet af Bill and Miranda Gates Foundation.

Jomfru
Vi spurgte Sigmund, hvorfor han er hoppet med.

- Jamen generelt er det bare vigtigt at bruge beskyttelse! Især i Danmark - vi lever i nordisk vikingekultur, hvor vi er sex-obsessed og måske skulle vi lige stop and breath sometimes. Vi er jo også dem, der drikker mest, så det siger måske også lidt hvorfor. Take a chill pill, connect with people … Jeg er 23 år og jomfru, og det er jeg stolt af … siger Sigmund til Ekstra Bladet.

- Jeg er glad og stolt for at være talsperson for denne kampagne, og det føles rigtig godt at støtte op om en god sag. Mange af mine followers på de sociale medier er unge, og jeg elsker at kunne bruge mine sociale medier til også at inspirere. Derfor synes synes jeg, det er helt oplagt at være en del af debatten og lige huske dem på, at de skal huske kondomet på pølsen …

Sigmund ville ikke kommentere sin afsløring yderligere, så vi spurgte Mette Skat Duelund fra Durex om, hvorfor de har valgt en jomfru.

- Sigmund er en fantastisk talsperson for Durex (RED)-kampagnen, da det handler om at få særligt de unge til at bruge kondom og mindske smitten af kønssygdomme imellem dem - og dem har han godt fat i. At han er jomfru er underordnet i denne sammenhæng. Det væsentligste er, at han er passioneret omkring sagen, siger Mette Skat Duelund, Senior Marketing Communication Manager hos RB Nordic. 

30 procent
Ifølge tal fra Sundhedsstyrelsen har op imod 30 procent af alle unge danske i 25-års alderen haft en kønssygdom. Og derfor lyder opfordringer fra Zara Larsson i anledning af kommende World AIDS Day til danskerne til at 'Give a fuck' og samtidig støtte kampen imod aids.

Zara Larsson har været aktiv i debatten om sikker sex i mange år, og hun nu vil have unge danskere i tale.

- Jeg vil elske at hjælpe unge til at tage ansvar og hjælpe med at ændre holdningen til sikker sex og kondomer. Ved at engagere mig i Durex(RED)-kampagnen vil jeg opfordre unge til at tage aktiv del i dialogen om sikker sex og sprede budskabet, lyder det i en pressemeddelelse.

Det fremgår ikke, om Zara selv har erfaringer. Men i hvert fald synes hun, vi skal bruge kondom. Foto: Gareth Cattermole Getty for Durex (RED)
Det fremgår ikke, om Zara selv har erfaringer. Men i hvert fald synes hun, vi skal bruge kondom. Foto: Gareth Cattermole Getty for Durex (RED)

Midlerne, som bliver rejst på baggrund af salget af Durex-produkter, vil gå direkte til et projekt i Sydafrika, hvor 7,2 millioner mennesker den dag i dag lever med hiv. ’Keeping Girls in School’-projektet har til formål at reducere nye hiv-infektioner og graviditeter blandt unge kvinder ved at opfordre piger til at gøre deres uddannelser færdig og ved at give dem bedre adgang til sex- og sundhedsservicer.

Durex donerer en del af omsætningen i november og som minimum fem millioner dollars til RED-partnerskabet, og Bill and Melinda Gates Foundation matcher beløbet, så donationen totalt beløber sig til ti millioner dollars. Kampagnen kører også i mange andre lande verden over.

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.