Annonce:
Annonce:

Opråb til manden: Sæt din egen nydelse på ønskesedlen

Mandeklummen: Manden glemmer ofte sin egen lyst i den store fokus på kvindens nydelse

Annonce:
Følg Sex & Samliv

For mange mænd handler god sex heldigvis om meget andet end at køre den af mellem benene på kvinden. Men de glemmer deres egen lyst.

Det mener klinisk sexolog og debattør Michael Sander Loua  i dagens mandeklumme, hvor han fortæller, hvad manden burde ønske sig i julegave.

Mandeklummen er vores nye tiltag på Sex&Samliv. Her kommer en række markante mandestemmer til orde omkring sex og køn og mande- og kvinderoller:

I Politiken den 7. december beskriver en ung gymnasiepige, hvordan det blandt unge er almindeligt, at pigerne giver drengene et blowjob, når de har sex. Modsat er det meget sjældent, at drengene går ned på en pige.

Annonce:

Det er trist, hvis hun har ret, for så har drengene ikke fattet meget af, hvad der giver pigerne seksuel nydelse. Klitoris er vejen til de fleste pigers og kvinders orgasme, og den kan forkæles på mange måder: med fingrene, med tungen, med et massageapparat og i sjældnere tilfælde med pikken.

Blandt modne mænd oplever jeg et noget andet billede: Jeg har gennem en række interviews spurgt mænd i 40 års alderen, hvordan de definerer god sex. Alle svarer, at god sex er forbundet med at opleve deres partners nydelse.

Den hurtige konklusion er, at mænd bliver bedre elskere med alderen. Uanset, at der findes mange mænd, der udelukkende går efter på den korte fornøjelse ved at køre pikken af i en kvindes skød.

Bliv en honning-fælde: Seks ting der gør en kvinde sexet

Sanser
Mændene fra min undersøgelse fortalte mig, hvordan de med stort set alle sanser oplevede partnerens seksualitet. Med hænderne, dvs med følesansen, med synet, med hørelsen og med dufte- og smagssansen.

Annonce:

De ser hendes lukkede øjne og hårde brystvorter, de hører hendes vejrtrækning og hendes lyde, og de mærker og dufter hendes våde skød, og det tænder dem helt vildt! Det er jo fint nok, og i modsætning til dem, der kun tænker på ind-og-ud-sex, er de formentlig, nogle ret gode elskere.

Jeg kan dog ikke lade være med at tænke på, hvordan de opmærksomme mænd med deres bevidsthed er ’helt ovre’ hos partneren. Derved kommer de til at glemme deres egen nydelse. Uanset at kvindens seksuelle reaktioner tænder dem.

Slip kontrol
For alle de mænd, der har travlt med at vise sig som gode elskere, kunne jeg unde dem, at de kunne lære at slippe kontrollen. Bare en gang imellem. At de en gang imellem kunne slippe ansvaret for den andens tilfredsstillelse og læne sig tilbage og lade tingene ske.

At partneren kunne få lov til at styre showet, at de kunne lade hænderne og tankerne hvile og bare nyde alt det, hun kan finde på. Det behøver ikke at blive til kinky sex med reb og kæder og lædertøj.

Annonce:

Det eneste, han skal gøre, er at gå ind i sig selv og flyde med på den erotiske bølge, hvor han mærker hendes kærtegn, mærker hendes seksuelle opmærksomhed og lader sig tilfredsstille af det; og ikke lader sig irritere af, hvor lang tid hun bruger på det ene eller det andet.

Hvis han bliver liderlig og får rejsning, så skal hun nok få øje på banditten og være sød ved den også.

Hans eneste aktivitet skal være at give udtryk for sin nydelse. Mange mænd tænder seksuelt på at opleve kvindens ophidselse. Mon ikke, at kvinder tænder på nogenlunde det samme?

Du skal give hende dine lyde, og hun skal høre din vejrtrækning og hun skal se, hvordan din krop bevæger sig, når du er liderlig. Så får hun noget at navigere efter, og det er meget lettere end en mand, der er tavs som en østers og siger ’gnu’ når han kommer.

Sådan bliver du superelskerinde

Brøl
Hvis du kan slippe kontrollen, så skal hun også have gaven. Hun skal høre dig komme med et brøl, og hun skal have din sæd.

Annonce:

Så ved hun, at hun har været god! Det er ikke let. Hvis man er et kontrolleret menneske, er det ikke let at slippe kontrollen, men man kan jo godt øve sig på at skabe plads til egen nydelse.

Den danske psykolog Dorte Marie Søndergaard har undersøgt, hvordan kvinder og mænd positionerer hinanden, også i forbindelse med sex.

I sin doktorafhandling ’Tegnet på kroppen’ konstaterer Søndergaard en hel masse om mænd og kvinder, blandt andet at mænd kan tage, mænd kan ikke tages og kvinder kan tages, kvinder kan ikke tage.

Søndergaard begrunder det med vores historisk betingede kønsroller, som kan være svære at komme ud af.

Så slap af
Når jeg hører om mænds seksuelle optagethed af kvindens nydelse, og når vi som sexologer møder mænds præstationsangst og støder på mænd med rejsnings- og orgasmeproblemer, så giver Dorte Søndergaards analyse fin mening:

 ’Så slap dog af’ har jeg lyst til at sige, men det er ikke så nemt, når man har været vant til at skulle klare det hele.

Sander Loua mener, mænd skal huske egen nydelse.
Sander Loua mener, mænd skal huske egen nydelse.

Annonce:

Sengen - eller andre steder, hvor vi har sex - er en anden arena, hvor vi kan aflægge både vores tøj og vores påklisterede roller! Seksualiteten kunne være et frirum, hvor man et øjeblik glemmer pligter og opgaver og ikke foretager sig andet end at give sig hen til nydelsen med den anden.

Det samme mønster har jeg i øvrigt mødt hos en del kvinder med ansvarsfulde jobs eller opgaver. De længes efter at ’slippe kontrollen’ og at ’møde en mand, der kan tage styringen, og som ved, hvordan en kvinde skal tilfredsstilles’.

Magtfulde mænd køber sig til røvfuld og grove ydmygelser

Mange mænd har så forbandet travlt. Også i sengen! Mænd har ekstremt svært ved at træde ind i den passivt nydende rolle, og det er da påfaldende, at dominante kvinder er stærkt eftertragtede i de seksuelle subkulturer og vistnok også blandt dem, der sælger sex.

Det kan være meget udfordrende at slippe styringen og ikke vide, hvad der kommer til at ske, men seksualiteten kan være en gave og en vej til at opdage sig selv og sine reaktioner i trygge rammer.

Annonce:

Der er dog en risiko! En risiko for at opdage noget, som er overraskende og måske rart: Berøring, stemninger, kontakt, intimitet, kys, erotiske kærtegn og pirring andre steder på kroppen og på andre måder end de vanlige.

Mit ønske for læserne er, at I tør sige: ’I dag gider jeg ikke præstere. I dag vil jeg nyde’.

Sæt x ved nydelse på ønskesedlen.

God jul.

LÆS mere om klummeskribenten Michael Sander Loua på hans blog lystentillysten.dk.

PS: Skulle der være kvindelige læsere, der har fulgt med hertil, og de møder en mand, som har svært ved at slippe kontrollen, så kan de jo sætte sig på hans ansigt og sige, at i dag er det mig, der bestemmer. Det plejer at hjælpe.

HERUNDER anbefaler Sexpertene netop facesitting - den kvindelige deep throat:

Bliv superelsker med disse fem tricks

Derfor bliver du afvist af kvinderne i byen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: