Politiker foreslår: Ret til en times sex i arbejdstiden

Svenske socialdemokrat mener, at det både er sundt for den enkelte og for kommunen 

En ide til næste overenskomstforhandling..? Foto: shutterstock.com.
En ide til næste overenskomstforhandling..? Foto: shutterstock.com.

Personalet burde få sex i arbejdstiden.

Det mener den socialdemokratiske byrådspolitiker Per-Erik Muskos fra den svenske by Övertorneå i Norbotten, der ligger i det nordlige Sverige.

Og hvorfor så det?

Jo, kommunen oplever, at befolkningen mindskes . I forslaget skriver Muskos blandt andet, at kommunen bør opmuntre til flere børnefødsler:

'Og da sex desuden er en ypperlig motionsfom med dokumenterede positive effekter for dit velbefindende, bør kommunen slå to fluer med et smæk og opmuntre personalet til at udnytte deres sundhedstime til at gå hjem og have sex med partneren.

Mange svenske ansatte har ret til til en ugentlig 'friskvårdstimme' på jobbet, ofte i form af times motion. Arbejdsgiverne kan trække udgifterne fra.

De medførte en del latter, da forslaget ved mødet i kommunalbestyrelse.

Men Muskos mener det alvorligt: Småbørnsforældre skal have mere tid til hinanden og til sex, hvis de skal have flere bøn. Men han mener også, at singler skal have samme ret til bruge 'friskvårdstimer' på sex.

- Jeg synes, det er en ypperlig chanche for at bruge friskvårdstimmen. Det er et skævt syn på sex her, specielt i Tornedalen er emnet tabubelagt. Det er mange studier der viser, at sex er sundt. Jeg tror, at sex er en manglevare i mange længerevarende forhold. Hberdagen er stresset og børnene er hjemme. Det te kan være en chance for at får lidt partid.

Borgmesteren i Övertorneå, Tomas Verstig, mener dog ikke, at forslaget har gang på jord.

- En arbejdsgiver skal ikke blande sig i hvor og hvornår de ansatte har intim omgang med hinanden. Og jeg tror heller ikke, skattevæsnet vil godkende det som et skattefrit sundhedsfradrag. Det er noget sludder.

Herhjemme har et rejseselskab slået på tromme for, at vi knalder noget mere, dog ikke i arbejdstiden: Spies, hor og dyrk masser af motion

Hvad mener du? Burde sex i arbejdstiden være en del af personalegoderne på din arbejdsplads - eller burde det endda være skrevet ind i overenskomsten?

Onaner i arbejdstiden - det er sundt

Underdanmark har dårligt sexliv