Sådan får du det fede singleliv

Guide: Få det bedste ud af sex, ferie og dating

Følg Sex & Samliv

At være single kan føles svært, ensom og tungt, men at være single er også at være fri: Fri fra sure kærester og besværlige svigerforældre, fri til at hænge ud med venner og veninder, fri til at gøre som man lyster.

Men hvordan for man mest muligt ud af den frihed?

Det har singlepigen Pia Damsgaard Bach en del erfaring med og viden om. Hun har nemlig hjemmesiden singlespot.dk, som guider singler til de bedste oplevelser, events og nyheder indenfor en bred vifte af relevante emner som sex, rejser og dating, hobby - og bolig.

Bach giver dig her tips til de fede singleliv.

Det lyver vi om på 1. date

1. Mere singlesex
Selv om du er single, synes jeg ikke, at du skal afholde dig fra at have et sexliv, hvis du har lyst til det. Hvorfor 'gemme' dig selv, til du er forelsket? En mand eller kvinde kan jo sagtens være dejlig og godt selskab, selv om du ikke er forelsket i ham eller hende.

Det her er nok mest til kvinderne: Der står ikke nogen og takker dig ved dit dødsleje for, at du har været en 'god' pige, men sandsynligvis vil du takke dig selv, hvis du ved livets ende føler, at du har levet et sjovt og rigt liv med lækre oplevelser.

Så fyr den af, hvis det er det, du har lyst til. Find evt. en eller flere faste partnere, for sex bliver for det meste bare bedre, når man kender hinanden, og det kan jo sagtens udvikle sig til mere.

Smiley-tricket giver dig mere sex

For mit eget vedkommende ser jeg bl.a. en (virkelig lækker) fyr med jævne mellemrum, som jeg har sex med. Vi har været i biografen og spist sammen nogle gange, men formålet er primært sex. Og det har jeg det godt med. Nu.

I lang tid følte jeg, at det skulle føre et eller andet sted hen - altså at vi ikke bare kunne have sex, for hvad ville andre ikke tænke, men samtidig var jeg heller ikke forelsket i ham. Så vi har holdt flere længere pauser, fordi jeg følte, at han 'brugte' mig på en eller anden måde, når nu vi ikke skulle være kærester eller have en fremtid sammen.

Eller i hvert følte jeg, at andre ville tro, at han udnyttede mig, og det var i virkeligheden nok det, jeg havde det svært med, selv om jeg hele tiden har været vild med vores møder.

Det har jeg fundet fred med nu. Det er ikke 'andre', der lever mit liv. Vi nyder jo begge to at ses, og vi nyder begge to at have vores frihed og hvert vores hjem og to liv, der ikke er filtret sammen økonomisk, socialt og boligmæssigt. Som kvinder har vi bare en tendens til at begrænse os selv af frygt for, at andre skal synes, at man er 'billig' og 'nem.'

Det vil nogen sikkert synes. Jeg synes, at jeg har det sjovt.

LÆS MERE OM DET FEDE SINGLELIV på SINGLESPOT.DK

Sådan bliver du kæresteklar

2. Rejs dig glad
Det er snart sommerferie, og selv om du er single, vil du sikkert også gerne lidt væk fra de vante omgivelser. Hvis du ikke lige har nogen at følges med, er det langt fra verdens største katastrofe. Jeg kender mange, der nyder at rejse alene og se, hvad der sker, men ellers vil jeg klart anbefale en af de mange singlerejser, der findes.

Det handler ikke om at score eller finde en kæreste. Det handler om at have det sjovt og få gode oplevelser sammen med ligesindede, men du kan måske være heldig at finde en, du synes om samtidig. Den helt store fordel ved at tage alene ud at rejse er, at du på en måde begynder på en frisk. Der er sandsynligvis ikke nogen, der kender dig hjemmefra, og du kan være lige, som du har lyst til. Det kræver "bare" modet til at komme af sted.

Find de bedste singlerejser her

3. Plej dine venner og familie
Stærke sociale relationer gør de fleste mennesker glade, og som single synes jeg, det er ekstra vigtigt at tage kontrol over sit sociale liv . Da jeg var yngre, var det ikke noget, jeg tænkte over, fordi jeg så mine veninder i  skolen eller på uddannelsen, og de var en naturlig del af hverdagen, så vi lavede aftaler om at lave ting sammen i fritiden, når vi alligevel mødtes til hverdag.

På et tidspunkt fik mange af mine veninder travlt med familie og børn, og lige pludselig var det småt med kontakten. Nu skulle jeg selv gøre noget, og det varede et stykke tid, før jeg fattede, at et godt socialt liv ikke kommer af sig selv, når man bliver lidt ældre.

Så ræk ud efter andre i stedet for at gå og vente på, at nogen spørger dig. Der sker ikke noget, hvis du ikke selv gør noget for det og plejer din omgangskreds. Spørg, inviter, foreslå, arranger - det du giver, får du tilbage.

Godt nyt for singler

4. Dating skal være sjovt
Nu siger jeg nok noget, som mange ikke kan lide at høre, men jeg synes, at mange tager dating alt for alvorligt.

Når du ser på din date som din potentielt store kærlighed, som du skal købe parcelhus og Volvo med og vågne op ved siden af resten af livet, bliver daten meget alvorlig - nærmest som et jobinterview, for lever han eller hun nu op til alle de krav, du har til en kæreste og kommende hustru/ægtemand, og hvad nu hvis din date ikke kan lide dig?

Netkærester holder ikke

Hvis du i stedet løsner lidt op og glæder dig til en sjov aften og et møde med et nyt spændende menneske uden at have alle mulige forventninger til, hvad der skal komme ud af det i fremtiden, bliver din tilgang helt anderledes.

u får nemmere ved at slappe af og vise din date, hvor charmerende du kan være. Desuden bliver det lettere at håndtere eventuelle afvisninger, for det var ærgerligt, at han/hun ikke vil ses igen, men I havde en sjov aften, og det var jo dejligt. Punktum. Videre. Der er masser af andre sjove oplevelser i vente.

Desuden har mange singler en tendens til at blive mopsede, hvis de tror, at den anden dater andre. Også selv om de lige har mødt hinanden. Sådan har jeg også selv haft det. Mit udgangspunkt var, at jeg datede én mand af gangen. Det synes jeg ikke nødvendigvis er den ideelle løsning for mig mere. I hvert fald ikke hvis det er en, jeg lige har mødt.

Forskere: Så vigtigt er det første kys

For når jeg fokuserer al min opmærksomhed på én mand, jeg ikke kender særlig godt, bliver jeg enormt opmærksom på, om han er lang tid om at svare på beskeder eller ikke skriver tilbage, og det tager rigtig meget energi, synes jeg. Jeg blev needy og usikkerheden fik mit behov for bekræftelse til at stige til et tårnhøjt niveau. Ved at fortsætte med at date, gør du dating til en leg, og når der en dag er en, du ikke vil leve uden, forsvinder lysten til at date videre.

Sådan scorer du med Tinder

Det kan lyde lidt tarveligt for nogen, for i vores samfund er vi så fokuserede på 'den eneste ene' til døden os skiller og at man nærmest ikke kan kigge på andre, før man er utro. Men når mange singler ser dating som noget dybt alvorligt, er det også, fordi mange går rundt og er desperate efter at finde den eneste ene og leve op til idealet i samfundet om, at det bedste for alle er at være en halvdel af et par - eller for yngre kvinders vedkommende f.eks. at få børn. Og desperation gør det sjældent nemmere at score. Hvem gider en der skal bekræftes hele tiden?

Dit singleliv bliver så meget nemmere og sjovere, når du finder ro i dig selv og ikke farer rundt og ærgrer dig over, at du ikke har en kæreste. Nyd friheden, der hvor du er i dit liv i stedet for at ærgre dig over det, du ikke har.

Stor grafik: Sådan laver du den perfekte datingprofil

5. Få en hobby
Jeg ser tit opslag i forskellige Facebook-grupper, hvor singler laver opslag om, at de keder sig, og at de savner en kæreste til at underholde dem. Der bliver jeg sådan lidt: Kan du ikke underholde dig selv? En kæreste er rar at have - helt enig - men sådan en skal ikke underholde dig eller redde dig fra ensomhed eller kedsomhed. Han/hun skal være toppingen på dit liv - det som lige gør det lidt ekstra lækkert - men hvis han/hun ikke er der, er det stadig et lækkert og interessant liv.

For at komme derhen er det efter min mening ekstremt vigtigt at have en eller flere interesser, som du er passioneret omkring, og som du elsker at bruge tid på. Noget du har lyst til at nørkle med hele weekenden - eller hele tiden, hvis det var muligt. På den måde ser du ikke en weekend uden planer som noget kedeligt, der bare skal overstås, men som en lejlighed til at gøre det, du elsker i lang tid. Hvad det er, er mindre vigtigt, det er hvordan du har det inden i, når du laver det, der betyder noget.

Samtidig gør en hobby eller passion dig mere interessant, og dyrker du den sammen med andre, får dit sociale liv sandsynligvis også et boost, ligesom du har meget mindre tid til at tænke over din ufrivillige mangel på kæreste.

Seks grunde til at hade dating
Fem trin til en god date

LÆS MERE OM DET FEDE SINGLELIV på SINGLESPOT.DK

zitella.dk blogger Pia Damsgaard Bach om singlelivet.

Pia Damsgaard Bach har gjort en karriere ud at være single med blandt andet sitet singlespot.dk. (Foto: Greg McQueen)
Pia Damsgaard Bach har gjort en karriere ud at være single med blandt andet sitet singlespot.dk. (Foto: Greg McQueen)
 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+