Annonce:
Annonce:

Sådan kan du se, om din kæreste vil være utro

Ansigtsformen hænger sammen med hans sexdrive

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Hjælp, jeg har lyst til sex med fremmed mand --

Du kan selvfølgelig gøre det nemt for dig selv og stole på din partner, når han siger, han elsker dig og ikke vil være sammen med andre.

Du kan også anlægge en lidt mere paranoid tilgang til sagerne og holde øje med de små tegn på utroskab. Du ved, han tager altid mobilen med på toilettet, han lægger den altid med skærmen nedad, han lugter usædvanligt frisk, når han kommer sent hjem. Eller han stinker fremmed f….. Og så videre.

Og så kan du tjekke hans ansigt. Er det bredt, er der større sandsynlighed for, at han har en kraftig sexdrive, at har en meget liberal holdning til sex, og at han har lyst til utroskab, end hvis han har en mere aflang ansigtsform.

Det er en af konklusionerne på et nyt studie publiceret i ‘Archives of Sexual Behavior.’

Annonce:

Testosteron
Forskerne så på den såkaldte facial width-to-height-ratio (FWHR), som grundliggende handler om, hvor bredt ansigtet er i forhold til højden. Det regnes ud ved at dividere ansigtets bredde med højden af den øvre del af ansigtet. Den øvre del er afstanden mellem overlæbe og øjenbryn.

Tidligere studier har peget på, at et bredt ansigt på en mand hænger sammen med visse personlighedstræk som aggressivitet, uetisk adfærd og lyst uforpligtende sex.

Andre studier har vist en sammenhæng mellem 2D4D-ratio og promiskuitet og utroskab. Det er længdeforholdet mellem pegefinger og ringfinger. En relativ kort pegefinger i forhold til ringfinger tyder på, at forstet har fået meget testosteron på vigtige tidspunkter i livmoderen.  

Og netop testosteron er også det afgørende punkt i teorien bag det nye studie. Her skulle testosteron-mængden i puberteten være det afgørende. Testosteron er med at forme ansigtsstrukturen, ligesom det er af afgørende for en persons sexdrive.

Her er de fire forskellige slags utroskab

Annonce:

Sexdrive
Forskerne bag den nye studie lavede to delundersøgelser. I det første deltog 148 heteroseksuelle canadiske mandlige og kvindelige studerende, alle i forhold. Deres ansigter blev målt på alle leder og kanter. Desuden udfyldt de spørgeskemaer om sexlivt. Og der fandt man så en sammenhæng mellem et bredere ansigt og højt sexdrive - hos begge køn,

Den anden delundersøgelse forgik efter nogenlunde samme opskrift, dog med et andet sted i Canada og med 314 studerende. De blev også spurgt om, deres lyst til utroskab og om deres socioseksuelle orientering. Scorer man højt på den socioseksuelle skala, er har man et meget liberalt forhold til sex og uforpligtende etc.

Igen konstaterede man sammenhæng mellem ansigtsbredde og stor sexlyst. Og det viste sig også, at mænd med bredere ansigter scorede højt på den socioseksuelle skala og var klar til utroskab. Dette kunne ikke genfindes hos kvinder.

Altså: Har din kæreste et bredt ansigt, er han mere villig til at knalde ved siden af. Hvilket ikke betyder, at han rent faktisk er det eller vil gøre det.

Sådan vurderer du med et enkelt blik om en mand er god i sengen

6 sære sexmyter

Har du været utro? Så brug disse undskyldninger

Her følger en lille gennemgang af videnskabeligt funderede undskyldninger, som du som mand kan forsvare dig med, når du er blevet taget med dilleren i en anden kvinde.

1. Det er din personligheds skyld
Undersøgelser har vist, at der er en sammenhæng mellem personlighedstyper og utroskab. Personer, der er 'sensation seeking', som kræver nye oplevelser og erfaringer for at blive stimuleret, har ofte risikobetonet adfærd, herunder altså utroskab.

Og da din personlighedsstruktur i nogen grad er arvelig, er det faktisk slet ikke din skyld.

2. Det er DRD4's skyld
'Jamen, grunden til, at min pik lugter af fremmed fisse, er, at jeg jo har en helt særlig variant dopaminreceptor-genet DRD4. Jeg kan ikke gøre for det - det er mine geners skyld,' kan du sige og vise denne artikel, der hedder Gener skyld i utroskab.

Hvis din partner ikke bliver sat til vægs med den, kan du jo prøve at toppe den med punkt 3:

3. Det er, fordi du ser godt ud
Denne er i familie med punkt 1 og 2.

Utroskab er arveligt, viser undersøgelser. Mænd, der har arvet deres gode udseende fra deres fædre, har en tendens til at knalde ved siden af.

Denne undskyldning virker selvfølgelig bedst, hvis du og din far er attraktive. Er du visuelt udfordret, er næste bortforklaring måske mere noget for dig.

4. Du er dum
Her kommer du lidt i et dilemma.

Studie viser, at dumme mænd er utro, fordi de ikke kan overskue konsekvenserne af deres handlinger. Så når du siger: 'Det virkede som det rigtige at gøre i situationen,' erkender du også, du er småt begavet.

Nok klarer du frisag, men du risikerer også, at din partner underkender dig i alle fremtidige diskussioner. Men hvis du virkelig er dum, kan du ikke overskue konsekvenserne af at trække dum-kortet...

I familie med punkt 1, 2 og 3, idet intelligens også er arveligt.

5. Det er krisens skyld
Dobbeltdip og trippledip, finanskrise, eurokrise, global opvarmning og ekstremvejr og robotterne og kineserne kommer. Den efterhånden kroniske krisetilstand, verden har befundet sig i siden 2008, har konsekvenser for vores parringsstrategi.

- Hvis du tror, du snart skal dø, er der en stor fordel for manden at gå efter mange korttidspartnere, så der er større sandsynlighed for afkom - og så håbe, at nogle af dem overlever, hævder evolutionspsykologen Omri Gillath i artiklen Krisen gør mænd utro.

Så indtil verden vender, knalder du ved siden af for at redde verdens fremtid - ved at sprede dine gener.

6: Du har oxytocinunderskud
Samhørighedshormonet oxytocin får os ikke kun til at elske vores partner - det får også mænd til at sky attraktive kvinder.

Så grunden til, at du ikke kunne sige nej til lækre Britta fra regnskab, da hun tilbød smæk og rødvin, er simpelthen, at du er i oxytocin-underskud.

Og hvorfor lider du så af oxytocin-mangel? Jo, vi producerer det blandt andet ved kys, kram, sex og orgasmer, og det får du åbenbart for lidt af derhjemme. Det er med andre ord din kærestes skyld, at du på den måde er blevet tvunget ud i selvmedicinering...

Den er i familie med punkt syv, som dog angiveligt gælder mest for kvinder - men det behøver du jo ikke at fortælle kæresten...

7. Du er deprimeret
Psykologen David J. Ley hævder i artiklen Utroskab kur med depression, at nogle kvinder selvmedicinerer sig ud af en depression ved at bolle ved siden af, idet en affære sætter gang i en række neurokemiske og psykologiske processer, der giver bedre humør.

Så i stedet for at blive hooked på antidepressiver, som kan medføre impotens, og bruge en formue på psykologhjælp, knalder du ved siden af for at blive rask.

Det kan hun da ikke være utilfreds med.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: