Annonce:
Annonce:

Sådan spotter du om han er værd at date

Sådan spotter du, om han er værd at satse på efter tre dates

Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Sådan ved du, at det er true love --

Er du også fanget i datingfælden, hvor du efter et par dates tænker, at nu er der vist, ham satser jeg på? Og så viser det sig efter et stykke tid, at det skulle du sgu ikke have gjort alligevel.

Hvis du fremadrettet vil undgå flere af disse dødfødte forhold, så følg blot disse instrukser, som vi har fundet hos sexterapeuten Tracey Cox, briternes svar på Joan Ørting.

For hvis du har øjnene åbne, vil du nemlig lynhurtigt - i løbet af max tre dates - kunne se tegnene på, at fyren ikke er noget for dig.

De fleste er jo den bedste udgave af sig selv, når man er på date. Derfor kan man lade sig forblænde. Men hvis du er følsom overfor de små signaler, der afslører, om manden er kærestemateriale ej, er meget vundet.

Annonce:

Fire grunde til at du stadig er single: Gør klar til kæreste

Drama - skænderier og vilde op og nedture kan være svære at undgå i lange parforhold, men hvis I allerede efter et par dates har været i totterne på hinanden, er det et faresignal af de helt store. I er næppe kompatible. Det er rart at være i et rart forhold, det er nederen at skændes konstant.

Jalousi - viser han tegn på jalousi på anden date, når du fortæller om din eks eller lige viser ejerfornemmelser, hvis du møder en mandlig bekendt på kaffebaren? Så kan du godt regne med, at hans jalousi vil slå ud i lys lue, når I er blevet kærester.

Annonce:

En eks-kæreste - hans ekskæreste fylder stadig en del. Enten bitcher han over hende konstant og giver hende skylden for forholdets deroute, hvilket viser, at han ikke er klar til at se indad og tage ansvar. Eller også tikker der hele tiden sms’er ind fra hende, fordi hun slet ikke kan slippe ham (og han hende), måske har han lige lyndroppet hende. Og så kan det også ske for dig. 

Er du i forsvarsposition - føler du, at du skal forsvare dig, undskylde for hvor hvem du er og hvad du siger, er han sandsynligvis både arrogant, humørsyg og passiv-aggressiv. Og dit selvværd vil lide under det, hvis I bliver kærester.

Tre enkle råd: Sådan får du en kæreste

Underprioriteret - kommer han for sent til de tre første date? Så ved du, at han er ustruktureret og/eller underprioriterer dig. Og det vil han blive ved med som kæreste. Det samme gælder, hvis han er slave af sit job og udskyder jeres dates pga. af det.

Annonce:

Ged i familien - alle familier har issues, men hvis han taler grimt om den eller undgår at svare på spørgsmål om den, skal du regne med, at der fremadrettet vil dukke et væld af psykologisk shit op, som kan forpeste jeres forhold. Og det kan være et faresignal, hvis han er ekstremt tæt knyttet til fx sin mor. Så er der nok ikke plads til dig.

Druk - er han allerede småfuld, når I mødes, hælder han en flaske vin ned i løbet af daten, selv om du kun nipper til dit glas? Prøv da at sætte ham i scene på en date, hvor der ikke er mulighed for alkohol. Så vil du kunne mærke om han bliver utidig og har et potentielt alkohol-problem.

Op og ned - denne viser sig nok først rigtigt efter en del dates, men hvis det føles, som om du er blevet sat på en koldt vand/varmt-vandskur, hvor du det ene øjeblik fryses ude, han er kold og uopnåelig, ubehagelig, og du er klar til at droppe ham, og hvorpå du kurtiseres efter alle kunstens regler, er der fare på færde.

Du elsker hans opmærksomhed og store ord, men det meste af tiden lider du under hans uberegnelighed. Jo længere tid der går, jo mere fanget bliver du i denne onde cirkel.

Annonce:

Stadig forvirret om ham du dater for tiden er den rigtige? Så har Tracey Cox et lille trick, der kan afgøre det for dig:

Forestil dig din bedste veninde beskrive sin nye dates opførsel, som din date opfører sig. Vil du så synes, at han virker som en god potentiel kæreste? Hvis du ikke synes din veninde fortjener den mand, er han næppe dig værdig heller.

Fem tegn på at dit forhold holder evigt

De værste datingfejl

Sexredaktør Toms Roar har tidligere lavet denne lille guide, hvor du skelner skidt fra kanel, når du er på date:

1. For sent
Vi kan alle fejle. Men hvis man ikke kommer til tiden til en date, har man vist mangel på respekt.

Ja, bussen kan være forsinket, cyklen punkteret, børnene syge. Men bortset fra de ting er der faktisk ingen undskyldning for at dukke op til mødet en halv time senere end aftalt.

'Kunne ikke finde en parkeringsplads' er ikke en gyldig grund - alle bilister ved, at der skal indregnes parkeringsjagt i tidsplanen.

Personen er givetvis i stand til at tage et fly eller komme til en jobsamtale til tiden. Altså vigtige ting.

Kommer han/hun meget for sent til jeres date, er det tegn på, at vedkommende ikke tager dig alvorligt og ikke viser hensyn.

Og gider du virkelig en hensynsløs kæreste?

2. Ligner noget der er løgn
Dating er en leg, hvor man gerne må photoshoppe lidt på virkeligheden for at fremstå som den bedst mulige version af sig selv.

Det er alle klar over.

Men derfor skal der alligevel være nogenlunde overensstemmelse mellem dating-profil og virkelighed.

Hvilket indebærer, at det burde være muligt at møde op på en date og blive genkendt. Så højre og drøjde og alder skal passe plus/minus ti procent.

Viser det sig så yderligere, at daten faktisk har pumpet sig selv og sine kvalifikationer op med steroider, er der yderligere grund til bekymring. Måske hævdede han, at han var iværksætter, men er virkeligheden almindelig lønslave, som drømmer stort og gør mindre, måske var hun fri af tidligere forhold, men faktisk dybt involveret i bitter strid om børnene efter nylig skilsmisse.

Hvorom alting er: Små skævheder er fine og forventelige. Massiv inkongruens mellem profil og person er tegn på mental insolvens.

3: Mobil
Godt så - din date kom for sent og ligner ikke sig selv, men du er positiv og klar til at tilgive:

I er på taget på restaurant på første date. Altid en lidt modig beslutning, for et restaurantbesøg er mere forpligtende og varer længere end højst nødvendigt.

Men hun virker sød og charmerende. Så hvorfor ikke, tænker du.

Derfor: Da I har sat jer tilrette og får serveret de første hapsere, tikker en sms ind på hendes mobil. Hun tjekker den. Fair nok. Hun besvarer den - knap så fint, men stadig indenfor rammerne af god datingskik.

Fem minutter efter ringer den. Og hun tager den. Og taler. Og griner. Og taler.

Kun alvorlig sygdom i den nærmeste familie eller drama på jobbet kan undskylde det. Forkert på så mange planer, at man næsten ikke ved, hvor man skal starte.

Selv hvis I er venner, er det uhøfligt og uopdragent at gøre det under spisning. At tale i mobil på restaurant er alle omstændigheder no go - og at gøre det, mens man er på date, er lige til det røde kort.

Viser manglende hensyn, overblik og nærvær. Faktisk er det en så stor datingfejl, at du gerne må forlade vedkommende midt i maden og lade personen sidde tilbage med regning og røde ører.

4: Bla-bla-bla
Der er kun en ting, der er værre end en, der hele tiden pludrer i mobil - det er en, der konstant taler om sig selv.

Selvfølgelig er det dejligt at date en person, som har noget interessant at sige. Og gør det. Men det er ikke altid, de to ting følges ad.

Nervøs plapren kan ske for selv den bedste, men tom snak og ligegyldigheder, selvhævdende pladder og mig-mig-mig viser først og fremmest, at vedkommende er ikke er i stand til at lytte.

Når din date ikke spørger ind til, hvem du er, er han/hun givetvis uinteresseret i dig og dermed et dårligt knald og en endnu dårligere kæreste.

5: Krigerisk
Man skal stå ved, hvem man er, og man behøver ikke at gemme sig selv og sine holdninger, bare fordi man gerne vil gøre et godt indtryk og være høflig.

Men der er dog visse grænser.

Hvis I begynder at skændes, før kaffen er drukket, eller burgeren er spist, er der tydeligvis noget galt med jeres kemi eller indstilling. Pikket påståelighed er lige så utiltalende som valen veghed.

Godt med gnister og passion - men mangler den der fingerspietzgefühl, som får de fleste former for socialt samvær til at glide, fuldstændig, er der lagt i ovnen til evige skænderier med en kampberedt kriger i stedet for spændende meningsudveksling med et empatisk medmenneske.

Husk: Måske er det dig, der fremstår mobilplaprende, krigerisk, hensynsløs og uærlig...

Annonce:
Annonce:
Annonce:
danmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste hus
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: