Sådan undgår du Tinder-stalking

Det kan være let at finde ud af det meste om dig via den populære dating-app

Små 200.000 danskere har hentet dating-app'en Tinder til deres smartphone. Hvilket gør Tinder til en mægtig spiller på datingmarkedet.

Det betyder også, at tilfælde af Tinder-stalking kommer frem.

Dating-ekspeterne på netdating-eksperter.dk har lavet en test og en guide, så du kan undgå at blive stalket via den populære app:

De lavede en Tinder-stalking-test for at kontrollere sikkerheden for i alt 100 kvinde- og mandeprofiler.

Det samlede resultat viste, at i 60 procent af tilfældene var der slet ingen mulighed for Tinder-stalking. Her endte forfølgelsen ved billedsøgningen på Google. I enkelte særligt alvorlige tilfælde kunne vi være blevet til ægte professionelle stalkere.

I det følgende viser vi dig, hvor der reelt er en Tinder-app-risiko, og hvad der giver anledning til overdreven panik. Desuden forklarer vi dig, hvordan du med et par tricks opfører dig sikkert på Tinder samt på Twitter, Facebook og andre sociale netportaler.

Se også: Studie: Engangsknald er ikke usunde

Google har med sin billedsøgning det perfekte værktøj til at spionere. At man med billedsøgningen på Google ikke blot kan afsløre svindlere, men også kan forfølge singleprofiler er blevet en kendt sag blandt online-flirtere.

Hvis man bruger det samme billede ikke kun til sine data på Tinder, men også på Twitter, Instagram, LinkedIn, Facebook osv., løber man en risiko for, at dette billede bliver til det informative forbindelsesled for nysgerrige og snagere.

Hvornår kan man tale om Tinder-stalking?

Hvis en person via Googles billedsøgning ender på profilen på Twitter, Instagram, LinkedIn eller et andet lignende medium ved hjælp af fotoet fra Tinder plus fornavn, kontakter stalking-offeret på Facebook eller i værste fald på vedkommendes arbejdsplads, foreligger der et klassisk tilfælde af Tinder-stalking.

Se også: Tosset eller romantisk: Weekendtur på 1. date

Tinder-stalking-test: det værste tilfælde

I det mest alvorlige tilfælde i vores test endte vi hos en 30-årig kvinde ved hjælp af de spor, som hun havde efterladt på nettet i løbet af de seneste fem år, direkte fra hendes Tinder-billede + fornavn videre til Twitter og et model-kartotek, hvor hun have registreret sig efter sit studium.

Twitter gav os hendes fulde navn. Hendes sidste tweet og modelregistret ledte os på sporet af hendes bopæl. Med disse oplysninger vidste vi i løbet af fem minutter, at denne Tinder-singlekvinde i mellemtiden var blevet en succesrig advokat, og på hvilket advokatkontor hun arbejdede. Hvis vi havde været ægte Tinder-stalkere, kunne vi have terroriseret hende med anonyme blomsterbuketter…

Sex & samliv - 12. jun. 2014 - kl. 07:11 Dating - nu uden klamme mænd

Rrisiko-foranstaltninger
Hvis du vil spionere, har du brug for Facebook, for kontoen på det sociale netværk er en forudsætning for, at du kan melde dig til dating-appen. De fleste singler løfter ikke et øjenbryn over dette og tænker nok heller ikke så meget over, hvilke konsekvenser overførslen af data eventuelt kan få for dem.

Det er kun få flirt-lystne, der tøver med at åbne deres Facebook-profil som informationskilde for Tinder. Der er næppe nogen, der først systematisk går sine indstillinger på Facebook, Twitter, Instagram og lignende igennem, inden han eller hun går i gang med at flirte på Tinder-appen via sin smartphone. Hvis man har lyst til at date spontant, tænker man måske på sikker sex, men ikke på sin personlige datasikkerhed.

Sex & samliv - 26. sep. 2014 - kl. 15:22 Træt af Tinder? Her kommer Karma

Skille sig ud
Hvem skiller sig ud i Tinder-stalking-testen? Det var ikke muligt at forfølge de personer, der

a) enten er særligt snu, eller for længst har benyttet sig af vores anti-Tinder-stalking-tips

b) åbenbart ikke længere er på sociale netværksplatforme, altså de personer der ikke er på netværk. Ifølge vores Tinder-stalking-test hører de 40+-årige til her. Den største gruppe af Tinder-brugere er mellem 18 og 24, den andenstørste gruppe mellem 24 og 34 år.

Der er ikke nødvendigt med Tinder-appen alene for at få bevidsthed om, hvor mange personlige data, der ligger mere eller mindre frit tilgængeligt på internettet. Hvis man via sin Facebook-profil er venner med flere hundrede, og man ikke kender alle lige godt, beslutter man sig allerede her til en vis grad for 'gennemsigtighed.'

Vores test viste to ting: Den, der vil stalke sin Tinder-match, har brug for en vis portion lyst til at snage. I Tinder-stalking-testen var 'kun' 40 ud af 100 forsøg vellykkede. Her kunne man via Tinder-billedet plus fornavn finde det fulde navn på Twitter, Instagram eller et andet socialt netværk og derefter finde personen på Facebook.

En direkte forbindelse mellem Tinder og Facebook kunne der dog ikke etableres i noget tilfælde. Billedsøgningen på Google gav ingen profilbilleder, heller ikke hvis disse var helt officielle på Facebook.

Se også: Tinderslut: Piktilfredse mænd er dårlige i sengen

Den bedste Tinder-stalking-beskyttelse: enkel og effektiv
Der har som allerede nævnt været enkelte tilfælde af ubehagelig snagen på grund af 'Tinder-stalking-vejledninger' på internettet. De gør det tydeligt, at med kun et par klik kan man få relevante oplysninger om en Tinder-match.

Hvis du vil nedsætte din personlige Tinder-app-risiko til tæt på 0, skal du dog holde dig til et par grundregler.

1. Anti-Tinder-stalking-regel: den hurtige

Brug aldrig det samme profilbillede på flere sociale platforme. Det vil sige forskellige billeder til Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn osv., og du skal kun bruge det dér.

2. Anti-Tinder-stalking-regel: den nemme

Der hvor det er muligt, skal du ikke bruge dit fulde borgerlige navn, kun et kælenavn, det kan du på Twitter, men naturligvis i mindre grad på LinkedIn...

3. Anti-Tinder-stalking-regel: den ekstra sikre

Dette gælder for de personer, der på grund af deres mange forbindelser på tværs af internettet er potentielle kandidater til Tinder-stalking! Efter din Tinder-tilmelding skal du flytte alle billeder på Facebook til lukkede albums, der kun kan ses af dine venner. Udskift så dit synlige profilbillede på Tinder med et andet (der kun er synligt for dine venner), og slet det gamle billede. Desuden skal timeline på din Facebook-profil kun gøres synlig for venner.

Det er somme tider lidt tricky at være supersafe.

Se også: Sådan scorer du med Tinder

Se også: Vil dyrke sex med ny hver dag i et år

Se også: Det lyver vi om på 1. date

8 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere