Sådan undgår du Valentinskatastrofen

Lad din torsdag slutte med et kærligt knald

Sexologen giver sit bud på en fræk Valentinsdag.

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv: Prøv dette på Valentinsdag --

Valentinsdag bliver større og større i Danmark - og det er ikke kun den yngre del af befolkningen, der har taget dagen til sig. Også mere voksne og ældre par har sat et stort kryds i kalenderen ud for store kærlighedsdag.

Det kan man blandt andet kan konstatere ud fra, at nogle af de større restauranter og hoteller udbyder Valentins-middage, Valentins-ophold, specielt tilrettelagte kærligheds-oplevelser mv. 

Tre danske sexperter giver hver deres bud på, hvordan man som par kan gribe Valentinsdag an sammen - for at undgå alt for store skuffelser for især hende.

Sex kan sagtens være romantisk
Ifølge sexlegetøjsblogger Joanb kan især kvinder have lidt for store forventninger til Valentinsdag på torsdag, og en måde at modarbejde det er at tone lidt ned:

- Og når det nu er mig, der her har fået lov at byde ind med lidt mere nede på jorden og hjemmehyggemåder at være sammen på Valentinsaften, så kommer sexlegetøj og sjov i soveværelset naturligvis helt automatisk med indover.

- Derfor går min primære opfordring på, at sexlivet bringes meget mere i fokus på Valentinsdag - ikke mindst i de her travle og stressede tider, hvor sex desværre nedprioriteres, forklarer sexblogger JoanB.

Hun mener, der intet galt er med blomster, chokoladehjerter og andre små kærlighedserklæringer på Valentinsdag, men måske burde fokus torsdag den 14. februar være lidt mere på det intime, herunder helt klart også det seksuelle:

- En hyggemiddag derhjemme - uden børn, men med bobler og tosomhed i stearinlystes skær er det helt optimale forspil til en fræk og svedig kulmination i soveværelset. Valentins-krydderiet kunne så passende være, at sexlegetøjet også kom på dagsordenen. Det er i hvert fald i min verden super oplagt, siger JoanB, der på sin blog kommer med anbefalinger af Valentins-sexlegetøj til både ham, hende og parret i fællesskab.   

Romanik er alt det, som får dig til at føle dig tæt knyttet til din elskede og som sætter dig i stemning. (Foto: colourbox.com) Sexperterne Sig det med blomster - eller et blowjob

Misundelige og skuffede kvinder
- Hvorfor mener du, at mange kvinder bliver skuffede på denne dag?
- Jeg tror, at det handler om en form for flokmentalitet kombineret med den meget udbredte brug af de sociale medier. For har manden nu arrangeret noget romantisk, der er Insta-venligt? Har han disket op med noget, jeg kan prale af på facebook? Osv., osv.

- For torsdag bliver de sociale medier med garanti overplastret med opslag fra særligt kvinder, der sådan lige i skyndingen vil dele det helt perfekte Valentins-foto eller 10.

- Er man så den kvinde, hvis mand ikke var helt lige så romantisk, som andre mænd er, er det nemt at blive misundelig over den romantik og forkælelse, veninderne her på torsdag oplever. Når det så er sagt, så er jeg selv gift med Danmarks nok mindst romantiske mand. Hvis jeg fx bad ham om stearinlys, duftende rosenblade og alt muligt andet i den boldgade, så ville han bare grine af mig.

Sexologen: Mange kvinder bliver torsdag skuffede
Valentinsdag skaber både glæde og skuffelse, mener sexolog Rikke Thuesen:

- Generelt tror jeg, at de fleste danskere er meget uhøjtidelige omkring Valentinsdag. Især hvis man er i et langvarigt parforhold og er over en vis alder. Men især for yngre mennesker i nye parforhold kan Valentinsdag være omgivet af forventninger og skuffelser. Hvor det bliver et symbol på, hvor meget især hankønnets handlinger beviser, hvor meget han værdsætter kvinden.

- Jeg har endnu ikke hørt en mand sige, at han var skuffet over at hans kæreste/kone ikke gjorde noget ud af Valentinesdag. Jeg har derimod hørt mange piger sige, at de følte sig skuffede over, at han ikke gjorde noget ud af dagen - og det er super ærgerligt, at en opreklameret dag kan skabe skuffelse og dårlig stemning.

Rikke Thuesen har denne opfordring:

- Så hvis du som kvinde føler, at det har stor betydning for dig, at han markerer dagen, så hjælp ham med at gøre dig glad. Fortæl ham i god tid, at du virkelig vil blive glad for et kort eller en buket blomster eller en middag den 14. februar. Eller tag selv ansvar for at bestille bord på en restaurant, I begge godt kan lide.

- Og så vis ham, at du bliver glad for det, han vælger at gøre, jo mere du roser og anerkender ham for hans handling/gaver/osv., jo mere får han også lyst til at gøre det.

Til manden har hun dette forslag:

- Hvis du ved, at Valentinsdag faktisk betyder noget for din kvinde, så brug da dagen som en anledning til at gøre noget særlig for hende, og scor de gratis points. Giv hende en ‘bestemme dag', køb den der særlige lille ting, du ved, hun bliver glad for, send et kort.

Selvom dagen ikke er vigtigt for dig personligt, så bør det faktum, at hun vil blive glad, være grund nok til at komme ind i kampen. Og husk så, at det er hverdagsromantikken og hvordan I trives i dagligdagen, der er det vigtigste. Så gør også hinanden glade på en helt almindelig dag, siger Rikke Thuesen fra rikket.dk.

Denne scene fra 'Titanic' trækker mere end tårer frem hos kvinderne... (Foto fra filmen Titanic) Sex & samliv Romantikken tænder hende

Kærlighedsgøgl med en blandet følgeskare
Den amerikanske tradition, der for længst er blevet importeret til Danmark og har fået butikkerne helt op i det røde felt med kærlighedsgøgl, har fået en blandet følgeskare herhjemme, mener sexolog Bastian Larsen:

- Der er dem, der synes, at det er noget kommercielt pjat, og dem, der synes, at det er fantastisk. Og det er en del af problemet, for det er de færreste, der snakker sammen i forholdet om, hvordan de har det med Valentinsdag, siger Larsen.

- Det er her en hel masse mænd får sure blikke og svarer: ‘Nej, der er ikke noget galt!’, når de spørger, hvad der sker. De har ikke lige selv fattet, at det er den 14. februar, og at det mindst burde udløse blomster og romantik. For mange kvinder synes egentligt, at det er en god anledning for deres mænd at vise, hvor meget de sætter pris på deres koner.

Ifølge Larsen kan man undgå den situation ved at tage en snak sammen om, hvad man godt kan lide omkring Valentin:

- For guds skyld ikke dagen før. En romantisk gestus mister lidt sin værdi, hvis konen føler, at hun skal fjernstyre den. Læg en plan i god tid. Tænk på det som en investering i parforholdet, for som alt andet skal et parforhold plejes, også selvom det kun er den ene partner, der går op i Valentinsdag.

Bastian Larsen opfordrer til, at man prøve at gøre noget anderledes:

- Blomster er fint, men måske var det nu, der skulle bestilles et spaophold med overnatning, tages til tango-intro eller måske finde vej helt over i den del af din partner, der er længst væk fra dig selv.

- Hvad enten det er fodbold hos din mand, eller din kones yndlingsmusiker, der giver koncert. Hvis der er en måde, du kan vise din partner, at du virkelig elsker dem, så giv dem en gave, der ligger længst væk fra din egne interesser.

22 kommentarer
Vis kommentarer