Annonce:
Annonce:

Seks skridt mod et godt sexliv efter skilsmissen

Bliv klar til sex efter bruddet

Du skal blot føge disse anvisninger, så ender du som lykkelig model på amerikanske gernefotos. (Foto: shutterstock.com)
Du skal blot føge disse anvisninger, så ender du som lykkelig model på amerikanske gernefotos. (Foto: shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Næsten hver andet ægteskab ender med en skilsmisse. Og så er der alle de andre typer forhold, som også opløses. Det betyder, at der er en vis sandsynlighed for, at du, kære læser, enten er blevet skilt eller snart bliver det.

Det var de dårlige nyheder.

Her er de gode. For selv om det kan virke fuldstændig uoverskueligt og lettere angstprovokerende at skulle have sex med et helt andet menneske efter år med den samme person, er der faktisk ting, man kan gøre, så de første gange bliver succeseoplevelser.

Det er den britiske sexterapeut Tracy Cox, der har udarbejdet en liste, som vi så har ryddet lidt op i.

Annonce:

1. Forventninger
Indledningsvis skal sænke forventningerne og frygten. Ja, der er sket ting og sager på sexområdet med analsex og smæk, deep throat, sprøjteorgasmer, tantra og barberede kønsdele på menuen, men de langt de fleste er ganske glade for det klassiske lige ud af landevejen-samleje.

Ikke desto mindre bliver det givetvis både akavet og utilfredsstillende, første gang du ligger der nøgen med et fremmed menneske, der lugter, lyder og føles helt anderledes, end du er vant til.

Så tag den med ro - kys, kærtegn og forspil går aldrig af mode. Og det behøver ikke at blive til mere end det. Voksne mennesker kan sagtens rumme, at man tager den tid, det tager.

Så godt bliver dit sexliv efter skilsmissen

2:  Frygt
Du er ikke 17 længere. Så du frygter sikkert, at du simpelthen er blevet for lasket, slap, tyndfed eller fuldfed til, at nogen af det foretrukne køn vil kunne holde ud røre, endsige se dig.

Her er der tre ting, du kan gøre: Dyrk noget motion. Indse, at de personer, du kommer til at date, også er blevet ældre og slidte. Og husk at voksne mennesker er mere rummelige i forhold til idealer om den perfekte skønhed.

Annonce:

HERUNDER SEXPERT-TV: Gør kikset sex til supersex

3. Onani
Muligvis har din højrehånd været din eneste sexpartner i årene op til bruddet. Så fortsætter du bare deruda. Det er nemlig vigtigt at holde sig i gang. For andre har der bare været lukket helt ned for alt i de nedre regioner. Altså skal du træne målrettet og få vækket din sexlyst til live, så dine kønsdele ikke får sig et chok, når nogen rører ved dem.

4. Penispanik
Apropos chok: Måske reagerer pikken uhensigtsmæssigt ved at gå i flvverskjul eller ved at gå af i utide. Det er helt normalt. Nogle vil endda mene, at det er tegn på respekt, fordi manden hermed viser, at han bekymrer sig om, hvad kvinden synes.

Hvorom alting er: Gå ikke i penispanik. Kontrollen skal nok komme, når trygheden indfinder sig.

Annonce:

Og det samme kan siges om kvindens tørre skede og udeblevne orgasmer. Det skyldes ikke nødvendigvis, at hun ikke er tændt, men højst sandsynligt, at hun tænker for meget på, om det nu er godt nok, om hun er lækker nok.

5. Go with the flow
Måske ender I på sofaen, hvor de flimsexede forsøg på at afklæde hinanden falder til jorden som teenagebræk på badeværelsesgulvet i samme situation. Man må gerne grine - af sig selv, og især må man gerne være åben overfor, hvor dansen bringer jer hen. Det betyder blandt andet, at det er en fordel, hvis man ikke har et helt arsenal af stillinger, man vil igennem.

Keep it simple. Hold nærværet. Nyd den fremmede krop.

Det vilde, kinky sex, du har drømt om i de seneste år, kan sikkert godt komme på menuen. Fremadrettet.

Her er det sikre tegn på, at I bliver skilt - og på at I bliver sammen

6. Et skridt på vejen
Efterfølgende ligger I så der, kanske svedigt sammenfiltrede, lykkeligt udbollede, snarere blot glade for at det er overstået, men forhåbentligt lidt mindre akavede, end da I indledte fornøjelserne.

Annonce:

Og det er sådan det hele skal ses. Som et lille skridt på vejen til et sexliv (-og samliv), der kan blive endnu bedre end dit seneste. For ingen er på toppen af sine knaldeevner de første par gange i sengen. Og det uanset alder og køn.

Måske er det begyndelsen på et smukt venskab. I hvert fald er det begyndelsen på dit nye sexliv.

 HERUNDER SEXPERT-TV: Så fræk er seniorsex

Så lang tid tager det at komme over eks'en

Kirsten, 46: Nu skal sexlivet leves

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: