Seniorer er til dating og sexlegetøj

68'erne ligger ikke på den lade side

Sexpert-tv: Så fræk er seniorsex

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Så fræk er seniorsex --

Seniorer er ikke længere nedslidte, men derimod fulde af vigør og livskraft, og efterkrigsgenerationen vil ikke nøjes: De rejser, de dyrker deres hobby og de dater på livet løs, og de er heler ikke bange for sexlegetøj.

Det forklarer Pia Brændstrup. Hun har arbejdet med ældre i adskillige år, har også oplevet en ændring i pensionisternes holdning til sex. Hun er stifter og direktør af mødestedet for ældre, Pensionistdating.dk.

- Det har været meget interessant for mig at arbejde med ældre gennem de sidste 20 år. Da jeg startede, var seksualitet ikke noget man snakkede om men de, der bliver betragtet som de ældre i dag, har et helt andet frigjort syn på sex, forklarer Brændstrup i en pressemeddelelse, hvor hun fortæller, at der er 68'erne, der går på pension med en anden mentalitet:

- Det er rart at se, at brugerne på Pensionistdating.dk ikke bare søger pennevenner eller nogen at gå en tur eller spise frokost med, som mange tror. Enker og enkemænd, fraskilte og folk, der aldrig har fundet kærligheden, kommer her og søger alt fra venskaber, intime relationer til kærligheden.

Der er størst sandsynlighed for et aktivt serniorsexliv, hvis man er sund og rask. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Frygt ej: Ældre har også sex

Sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen har tidligere fortalt ekstrabladet.dk om de gode ting ved seniorsex:

- Mennesker af en vis alder, lad os bare sige over 60, har lettere ved at slappe af og acceptere, at alt ikke er eller skal være perfekt, for at man kan have det rigtigt dejligt sammen. Selv om mange ældre selvfølgelig ville ønske, at de stadig have en ung og kraftfuld krop, bliver vi heldigvis bedre til at acceptere og nyde det, som vi kan, siger Bentzen, der mener, at yngre mennesker ofte har mere travlt med at ærgre sig over alt det, de ikke kan. Man giver sig tid. Dels fordi vores kroppe er blevet langsommere om at reagere, men også fordi vi er blevet klogere - god sex tager tid.

Frem for at have fokus på os selv og hvor stor en ens pik er eller om brysterne sidder rigtigt, så handler sex mellem ældre meget om at være nærværende og virkelig nyde hvert kys, hvert kærtegn, at hygge sig og finde og være omsorgsfuld overfor hinanden, forklarer sexologen.

- Man kan sige, at med alderen sørger kroppen for at spænde ben for os, så vi ikke har så hulens travlt med at blive færdig med det, som er rigtigt dejligt, siger Bentzen.

Sexlegetøjsshoppen voksen.dk mærker interessen fra seniorer og har derfor lavet en sektion med sexhjælpemidler til de ældre. Under denne kategori findes alt fra onanilegetøj til mænd og kvinder, der er specielt udvalgt efter de ældres behov, samt sexlegetøj til par, der kan have svært ved at holde gnisten i sexlivet.

- Vi oplever flere og flere kunder, der er passeret de 60, men man siger jo også, at alderdommen er den nye ungdom. Vi taler om 'Best agers' som er folk, der er oppe i årerne men stadig har hele livet foran sig. Vi har valgt at tage hånd om dem og sørge for, at de også kan få gode seksuelle oplevelser på trods af skavankerne, der hører alderdommen til,' udtaler Kenni Nielsen, direktør for Voksen.dk.

Kenni fremhæver legetøjet Hot Octopuss Pulse II Solo, der er et hjælpemiddel specielt udviklet til mænd med potensproblemer. Med et legetøj som dette kan parret igen få et sjovt og aktivt sexliv, selv om alderdommens skavanker er sat ind.

HERUNDER RELATERET SEXPERT-TV om Hot Octopuss Pulse II Solo:

Kys & kærlighed Seniorer tror på kærlighed ved 1. blik

4 kommentarer
Vis kommentarer