Annonce:
Annonce:

Sex og samtaler: Her er to måder at redde dit parforhold på

Januar er konflikter og skilsmisse, men heldigvis kommer en legetøjsblogger og en parterapeut jer til hjælp

Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret tv fra sexmesse: Pakkeløsning til par åbner døre til nye sexlege --

Januar er kold og mørk, og landets skilsmisseadvokater og parterapeuter melder om øget aktivitet.

Men det behøver ikke at ende med brud og gråd og tænders gnidsel.

Den danske sexelgetøjsblogger JoanB er lige vendt hjem fra stor forhandlermesse i USA, hvor netop legetøj til parret var i fokus: Leg og erotik er nemlig en af måderne, man kan holde liv i forholdet.

En anden er at lære at skændes ordentligt, hvilket parterapeuten Christiane Meulengracht fortæller om længere nede i artiklen.

Først skal vi høre lidt om sexlegetøj til parret:

Annonce:

På årets første store sexlegetøjsmesse, ANME i Los Angeles, var sæt og gaveæsker til par det helt store hit. Via en fræk pakkeløsning får man ikke kun mere sexlegetøj for pengene, man får også en større og mere varieret værktøjskasse at gå i krig med sammen.

-- Se tv fra over sexmessen over artiklen --

- Vi kender gaveæske-konceptet fra blandt andre Matas, vinforretningen og beauty-shoppen. Og netop overståede december er den tid på året, hvor vi i den helt store stil handler alle tænkelige typer af indbydende gaveæsker til både ham, hende og parret, siger sexlegetøjsblogger JoanB, der netop er hjemkommet fra ANME messen i Los Angeles.

Her bliver nye produkter og trends i sexlegetøj hvert år i begyndelsen af januar måned lanceret.

- Nu er trenden så småt også ved at slå igennem i sexlegetøjsbranchen, med særligt fokus på pakkeløsninger henvendt til par, forklarer JoanB, der på sin blog har testet en pakkeløsning fra Fifty Shades.

Den typiske gaveæske med sexlegetøj til par tilgodeser naturligvis både manden og kvinden, fortæller bloggeren:

Annonce:

- Typisk indeholder den en vibrator til hende og en penisring med vibrationer til ham, og hvor man opfordres til at bruge sexlegetøjet sammen.

Desuden medfølger der som regel også en udførlig guide/vejledning til, hvordan man optimerer og kombinerer legen med produkterne i pakkeløsningen. Så man hurtigt og smertefrit kan komme i sving med at benytte sine nye stykker sexlegetøj

- Samtidig er produkterne i gaveæskerne i langt de fleste tilfælde også af en pænt høj kvalitet. For det er netop denne her type af mere populære og lækre dildoer, vibratorer og penisringe mv., vi forbrugere først og fremmest efterspørger, siger JoanB, der også har testet en dansk pakkebox, der er lanceres som romantisk.

Oven i købet er der som regel også en del penge at spare, når man vælger pakkeløsningen frem for fx at købe de selvsamme produkter enkeltvis.

Sextrend: Nu skal dildoen være veganer-venlig

Annonce:

Til par
Bloggeren erfarede på messen, at vi i den nære fremtid vil blive præsenteret for mange flere sæt og gaveæsker med sexlegetøj henvendt parret, der ønsker at krydre sexlivet med alle tænkelige typer af sexlegetøj og andre erotiske produkter. Som fx massageolier, massagelys, glidecremer, kondomer, stimulations-geler mv.

Med på messen i Los Angeles var også Mie fra danske TucanShop.dk, der var på udkig efter nye og spændende produkter til det danske marked. Også også Mie havde fokus på blandt andet gaveæsker:

- Der findes jo snart bokse, sæt og gaveæsker inden for alle genrer af sexlegetøj og erotiske produkter, og ingen af de her pakkeløsninger er sat sammen uden omtanke. Der er naturligvis en mening med, at man i samme æske fx får et bondagereb, et blindfold og en pisk eller en såkaldt flogger. Om man så benytter produkterne på samme tid eller hver for sig, det er naturligvis helt op til parret selv, siger Mie, smiler, som sammen med sin mand, Torben, udover at drive webshoppen TucanShop, også står bag Nordens største swingerklub, Tucan Club ved Kolding.

Annonce:

- Under alle omstændigheder oplever jeg de her æsker som en fantastisk døråbner og nøglen til at komme i gang med ofte helt nye typer af sexlege - og dermed også som et rigtig godt og spændende krydderi på det fælles sexliv. Har man som par aldrig tidligere leget med sexlegetøj, men godt kunne tænke sig at prøve det af, så er et sæt eller en gaveæske, hvor der både er noget til ham og hende, det helt perfekte valg.

Læs JoanB’s anmeldelse af verdens pt. bedste parvibrator, der i forbindelse med vaginal penetration glæder både kvinden og manden.

Dansk sexpar vil sælge seksuel wellness

Fem gode råd til den svære samtale
Nå, måske er I som par gået helt i stå seksuelt og relationelt og kan derfor ikke engang enes om at prøve sexlegetøj. Så skal der andre boller på suppen. Her kommer parterapeuten så i spil: Christiane Meulengracht giver her fem råd til de par, der står overfor svære samtaler om problemer i forholdet.

Annonce:

1. Prioritér samtale og hinanden
En af de vigtigste årsager til, at vi glider fra hinanden er, at vi undlader at prioritere parforholdet og hinanden. Står du og din partner overfor den svære samtale, er det første råd derfor også simpelt og banalt - men meget vigtig: Prioriter samtalen: Sluk mobilen, få børnene passet og afsæt en afgrænset tid uden forstyrrelser. Sætter I en afgrænset tidsramme, vil det oftere være lettere at holde sig på sporet.

2. Sæt rammen og afstem forventningerne
Før I tager hul på samtalen, er det en god idé at sætte en ramme og aftale det konkrete formål med samtalen: Aftal, hvad I gerne vil tale om, og hvad I vil opnå. Vær ærlige om jeres ønsker og behov. For nogle kan det være en god idé at fastsætte bestemte spilleregler, fx enkle principper eller råd, I vil følge.

3. Lyt og vær nysgerrig
I parforholdet tror vi ofte, at vi har helt styr på, hvad vores partner tænker og føler. Men ofte hænger vi fast i det billede, vi har af vores partner, fra dengang vi var nyforelskede - og vi glemmer, at vores partner jo sagtens kan have ændret sig siden. Pas på de forudindtagede holdninger og prøv i stedet under samtalen at finde tilbage til den nysgerrighed, de fleste kender som nyforelskede, hvor man oprigtigt er interesseret i at lære sin partner bedre at kende.

Annonce:

4. Hold dig på din egen banehalvdel
Skal den svære samtale ende som god og konstruktiv, er man samtidig nødt til at droppe alle fordømmende bebrejdelser og anklager. Hver især skal man tage ejerskab for sin andel i konflikten. Fortæl din partner, hvad der sker i dig, og hvad DU føler frem for det, du mener din partner gør forkert eller føler i forskellige situationer. Kritik og anklager bringer jer ingen vegne - men sammen når I langt, hvis I hver især taler ud fra egne følelser, savn og ønsker.

5. Vis sårbarhed
Når et parforhold er endt i en hårdknude, hvor emnet skilsmisse måske er bragt på banen, opstår der ofte en skal af hårdhed. Vil man genfinde nærhed, samhørighed og intimitet, er det derfor vigtigt at give plads til sårbarheden. Sårbarheden i samtalen ligger fx i, at man tør blotte sig både mentalt og følelsesmæssigt. At man tør være den, der åbner og fortæller sin partner, hvorfor man ikke trives i forholdet - også selv om man er klar over, at der er meget på spil ved at gøre det.

Christiane Meulengracht er par- og familieterapeut, sexolog og forfatter til bogen ‘Kærlighed med vilje’ samt værtinde til podcasten af samme navn. Foto: PR
Christiane Meulengracht er par- og familieterapeut, sexolog og forfatter til bogen ‘Kærlighed med vilje’ samt værtinde til podcasten af samme navn. Foto: PR
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

dagens eb+

Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: