Annonce:
Annonce:

Sexet selvværd: Fra karklud til konge

Mandens udstråling hænger tæt sammen med hans selvværd

Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Herover Sexpert-TV fra arkivet: Styrk mandens seksuelle selvtillid --

Selvværd er sexet, og det sidder ikke nødvendigvis i en sixpack og et stramt suit.

Sexolog og parterapuet Bastian Larsen mener, at mange tror, at det at føle sig sexet handler om, hvordan man ser ud:

- Det er blandt andet derfor, der er flere og flere fitnesscentre, flere og flere plastikkirurgiske operationer, botox-indsprøjtninger og selvbruner-produkter. Og samtidigt får folk et mere og mere problematisk forhold til deres sexliv. Noget hænger ikke sammen, siger Larsen, som i det følgende tager også taler om egne følelser af at være at sexet og usexet:

Annonce:

- Selv om jeg også selv har masser af forfængelighed i mit liv, hvor jeg af og til føler behov for at træne, gå med jakkesæt, blive klippet skarpt eller bruge Ole Henriksen øjencreme, så er der intet af det, der nogensinde rigtigt har fået mig til at føle mig sexet. I hvert fald ikke det alene.

Få svaret her: Sådan er en rigtig mand

Succes
For Larsen er der ingen tvivl om, at en ting som at føle sig sexet blandt andet hænger sammen med den bekræftelse, vi får fra vores omgivelser:

- Blikket i folks ansigter, hos fremmede eller hos vores partner. Men de gange jeg har følt mig mest sexet er, når jeg lige har haft en succesoplevelse og er fyldt med selvtillid og god energi. Det kan være, når jeg lige har haft en god oplevelse med arbejde, eller når jeg lige har underholdt en hel fest med en sjov historie, revet en kvinde rundt på dansegulvet eller givet min kæreste eller en komplet fremmed kvinde røde kinder med et helt specielt blik.

Smart tøj og muskler/hud kan være med til at give en smule overfladisk selvværd, men giver desværre samtidigt lige så meget sårbarhed, påpeger sexologen:

Annonce:

- Den stærke følelse af at være sexet kommer indefra, fra vores opfattelse af os selv, og selvom den bekræftes af vores omgivelser, så har den overfladiske anerkendelse af store biceps/bryster eller mange penge ikke nogen dybere styrke. Selvtillid er fundamentet i følelsen af at være sexet, og udseende er ikke godt nok alene, selv om det tit hjælper.

- Vores grundlæggende fundament kommer af vores opfattelse af, hvem vi er, og der ligger grundlaget for vores følelse af at være sexet. Så hvis du skal ud og spille smart i byen, så start med mentalt at gennemgå dine succesoplevelser gennem den sidste tid, og tænk over de positive kvaliteter, du har. Mærk hvordan de følelser gør dig varm og stærk, og så går du ud af døren klar til at møde verden.

Sådan vil mænd begæres

Usexet
Hvis man er i tvivl om, hvornår man føler sig sexet, så kan det være værd at se på, hvornår man ikke føler sig sexet, fortæller Bastian Larsen:

Annonce:

- For mit eget vedkommende er det ikke, når jeg har glemt at barbere mig eller ikke været i bad siden i går og ej heller når jeg føler mig overvægtig efter en juleferie. For ingen af de ting betyder noget, hvis man er i harmoni med sig selv og fuld af selvtillid. Når man går med rank ryggen igennem rummet, som om man ejer selve den luft man bevæger sig igennem, så er der ingen, der bemærker ens udseende, hvis ens udstråling er rigtig.

- Men de gange, jeg har følt mig mest usexet, er det gerne forbundet med en oplevelse, at ingen omkring mig har bemærket mig. Det sker typisk, hvis man har haft en dårlig dag, eller føler, at livet går den helt forkerte retning eller slet ikke går i en retning overhovedet. Når man er usikker, rundt på gulvet, går og kigger ned i jorden og udstråler, at man slet ikke er til stede, siger Larsen,

- Følelsen af at være sexet hænger også sammen med omgivelsernes spejling af dig, og når du ikke føler dig til stede i rummet, fordi din selvtillid er i bund, så er der heller ikke andre, der bemærker dig, og så får du ingen respons fra dine omgivelser. Ingen energi til at sparre med. Og så er det, at man føler sig usexet og færdig.

Mandeblogger: Det her skal kvinder vide om mænd

Annonce:

Maskulin
Ifølge Bastian Larsen kan der være masser af selvværd at hente i at gøre maskuline ting, lige fra at spille fodbold, fiske, sætte skab op eller så meget andet, der giver god livskvalitet for en:

- Men et af de problemerne i den moderne kønsdiskurs er, at det desværre er blevet okay for kvinder at gøre nar af mænd, der dyrker de mere traditionelle aktiviteter, som giver dem selvværd og glæde, mens det omvendte aldrig ville være acceptabelt. Som moderne opdraget mand giver man typisk efter for kvinders krav om at 'være mere til stede i parforholdet' - hvilket kan betyde mange ting, men blandt andet, fra kvindevinklen, at manden ikke længere 'må' gøre de ting, der gør ham glad.

- Som mand tænker man, at så gør man sin kæreste glad, men i virkeligheden får man mindre positiv og sexet energi til sig selv og sin partner, og i sidste ende holder kæresten op med at respektere en, fordi man hele tiden giver efter. Gæt hvor det ender.

Annonce:

Ifølge Larsen er kvinder i dag pressede på flere fronter end nogensinde før, og de føler, at de skal have kontrol med alting. Deres krop, deres karriere, deres hjem, deres børn og desværre også deres mænd. Det er en grundlæggende fejl for manden at give efter, for det skaber dårlig stemning og energi for begge parter.

- Så hold fast i de ting, der gør dig glad og giver dig god energi, hvad enten du er mand eller kvinde i øvrigt. Det er vejen til at give sig selv god energi og føle sig sexet, uanset hvad omgivelserne tænker om den måde, man henter sin energi på.

HERUNDER SEXPERT-TV: Man up - og få mere sex!

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: