Sexolog til kvinder: Få mere orgasmisk nydelse

Visse øvelser udenfor sengen giver resultater i sengen, mener Katrine Berling

Svært ved at få orgasme? Det kan hun gøre.

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Sexologens bedste orgasmetips --

Forleden kunne vil oplyse den undrende offentlighed om, at forskere har fundet ud af, at kvinder med fordel burde gøre noget helt særligt, hvis de vil opnå orgasme under sex.

Den optimale underlivsbevægelse under penetrationssex: ‘The pelvic swing:’ Underlivet trækkes tilbage med sammentrækning af bækkenbundsmusklerne og skubbes frem med afslapning af bækkenbundsmusklerne i en flydende frem og tilbage svingende bevægelse.

Ifølge forskerne er forklaringen på, hvorfor denne bevægelse er forbundet med orgasme, at skedevæggene, det indre af klitoris, altså klitorisben og -svulmelegeme, samt muskulaturen i underlivet, herunder bækkenbundsmsklerne, stimuleres mere, hvilket mindsker behovet for stimulation af selve klitorishovedet.

Medvirkende til det er også, at musklerne i området skiftevis spændes og afslappes, hvilket dels øger blodtilførslen, dels mindsker en mulig rigiditet, som den mere krampagtige ‘ligge stille og stimulere klitoris’ kan medføre.

Har hun svært ved at få orgasme? Her er løsningen

Potentiale
Den danske orgasmeekpert Katrine Berling, der i årevis har undervist kvinder i kunsten af komme, har yderligere bud på, hvad en kvinde kan for at øge sin orgasmiske nydelse, men:

-  Der findes desværre ikke en opskrift, der virker for alle, fordi vi alle er forskellige. Men vi har alle mulighed for at øge vores potentiale og lære noget nyt.

- Vores klitoris sidder forskelligt, og vi stimulerer vores klitoris forskelligt. Netop derfor er der kvinder, der lettere får orgasmer under penetration, fordi deres klitoris samtidig bliver stimuleret, mens andre ikke får stimulation, og klitorisorgasmen derfor ikke kommer, forklarer Berling:

Den seksuelle energi
Vores seksuelle energi bor i vores første chakra, altså i basen af vores rygsøjle, mener Katrine Berling:

- Denne energi kan aktiveres gennem bevægelse af vores bækkenparti. Alt for mange kvinder og mænd sidder for meget ned, det gør, at vi bliver låste i vores bækken, og vores energi kan ikke flyde frit. Derfor er det også godt for os, hvis vi laver øvelser, der løsner op i vores bækkenparti, for at få bedre orgasmer og et sundere bækkenparti. Det handler ikke kun om at lave knibeøvelser, men også om at lave afspændingsøvelser, siger Berling,

Så bevægelse behøver ikke kun at være under samlejet, ifølge sexologen;

- Det kan også være øvelser i det daglige, som yoga eller øvelser med et jadeæg. Så bevægelse kan både være en frem og tilbage rokken, hvor jeg tilter bækkenet frem og tilbage. som jeg sad og rullede på en bold. Man kan også forsigtigt løfte sit bækken og forsigtigt banke det ned i gulvet et par gange for at aktivere mere energi her. Eller man kan varme hele halebensområdet op ved at massere med en varm hånd.

- Under samlejet kan man bruge knibeøvelser til at øge og pumpe energien op, men der skal også holdes pauser, hvor vores skede er mere neutral, så vi kan sanse og føle den.

Forskerchok: Kvinder kommer hurtigere under onani…

Kender ikke skeden godt nok
Ifølge Berling er en af grundene til, at mange ikke oplever skedeorgasme, ganske enkelt, at de er i alt for lidt kontakt med skeden:

- De fleste kvinder bruger kun deres klitoris, når de elsker med sig selv, og når de så er sammen med en mand, er de mere oppe i hovedet end nede i kroppen.

- Mange kvinder kender heller ikke skeden godt nok. Hvis jeg fx holder en kvinde på hendes skulder og spørger, hvad rører jeg nu, vil de fleste kvinder sige skulder. Men hvis jeg stikker en finger op i en kvindes skede og spørger, hvad rører jeg ved nu, er der mange kvinder, der ikke ved, hvor i skeden jeg er.

Det kræver gentagelser af referencepunkter at blive så kendt med sin skede, at man ved, hvad der bliver rørt, mener sexologen;

- Og det er vigtigt, for når jeg ved, hvad der er godt inde i mig, så kan jeg også give den viden videre, når jeg er sammen med en mand.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?