Annonce:
Annonce:

Skal du på date i aften? Så læs lige dette først

Manden vil have en kvinde, der er mere begavet end ham selv - men kun på papiret...

Bliv klædt på til daten med dette råd. (Foto: shutterstock.com)
Bliv klædt på til daten med dette råd. (Foto: shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Mænd er nogle sære, sårbare størrelser.

Det ved de fleste kvinder, så de vil sikkert nikke genkendende til resultaterne af denne nye amerikanske undersøgelse, som kan være brugbar for datingaktive single-kvinder.

Her fremgår det nemlig, at en mand bliver meget interesseret i en kvinde, som er mere intelligent end ham - hvis han ikke har mødt hende endnu. Men når han så møder kvinden, og hun outperformer ham, mister han interessen: Det kan hans maskulinitet åbenbart ikke bære.

Seks eksperimenter testede på forskellig de mandlige deltageres lyst til at date en psykologisk fjern/psykologisk nær kvinde. Psykologisk fjern betyder i sammenhæng en hypotetisk kvinde - fx en kvinde på nettet, som de endnu ikke har mødt irl, og som derfor i nogen grad er en forestilling, som manden har. Psykologisk nær er en kvinde, som man træffer i virkeligheden ansigt til ansigt.

Annonce:

Når mændene ikke havde truffet kvinden, udtrykte de stor romantisk interesse i hende, hvis hun var dygtigere end ham i diverse tests.

Det stemmer ifølge forskerne godt overens med andre undersøgelser, som peger på, at når vi beskriver eller forestiller os den ideelle partner, må vedkommende meget gerne være mere begavet.

Men når manden så fysisk møder kvinden træder andre faktorer i spil - især hvor maskulin (stærk, begaver, dygtig) føler han sig i situationen. SÅ hvis hun viser sig at være dygtigere, klogere eller bare bedre end ham, mister han interessen, fordi han føler sig mindreværdig.

Så hvad er læren? Åbenbart at kvinden skal spille lidt dum og lade ham pleje sit sårbare ego på første date - så ikke noget med at vinde over ham i Trivial Pursuit.

SEXPERT-TV: Sådan scorer du pigerne

TV: Hjælp - min nye flirt er på Tinder

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: