Sommer i sex og selvudviklingens tegn

Når du er blevet mæt af charter og sjov, så tag på tantra-retreat

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Når du er blevet træt af den kvalmende varme, de skrigende unger omkring den klorhørmende pøl, de lange køer til friture- og kødbuffeten og det massive alkoholforbrug på sydens charterferie, så tag på tantra-retreat i Danmark.

For segmentet, der nok ikke styrer mod Lalandia, når sommerferien kommer, er udvalget af selvudviklings-retreats boomet de senere år.

Vi præsenterer her fire styk, men der er endnu flere på hylderne.

Flow&Glow
Sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen, som du nok kender fra disse sider, har i de senere år kastet sit fokus på tantraen. Og denne sommer er hun med-arrangør til Flow&Grow på Møn i uge 30. Fem dage med workshops, tantra, yoga, meditation, sanselighed og vegetarisk mad.

- Det helt unikke ved Flow&Grow er, at det er mennesker, der holder af at undervise OG som også selv elsker at deltage i workshop for at blive klogere på sig selv og få mere ud af livet, som står bag festivalen. Det er en lille festival på højst 110 deltagere, der i fem dage lever og leger sammen. Helt usædvanligt for mange tantra-retreats foregår al undervisning på dansk, siger Bentzen til Ekstra Bladet.

- Hver dag kan du vælge mellem mange forskellige workshops, alt efter humør. Det kræver ingen forkundskaber at deltage. Du skal bare kunne være med fra start.

- Der kommer både par og singler. Og det er et ret modent publikum. Jeg vil tro, at gennemsnitsalderen ligger et sted i 40’erne. De undervisere, vi har valgt at invitere, er med, fordi de er super-dygtige og erfarne folk. Selv skal jeg undervise sidst på ugen, hvor intensiteten er lidt højere end i begyndelsen, hvor vi allesammen lige skal lære hinanden at kende. Min workshop handler om forførelse og om kys.

- Er det så et stort tantrisk orgie?
- Festivalen er ikke et orgie. På enkelte workshops arbejdes der nøgent, for eksempel ved tantrisk massage.

Foto: PR Sex & samliv - 19. feb. 2018 - kl. 22:12 Sådan kan du også bruge tantra

To dage
Er fem dag lige i overkanten for dig, så er Tao Tantric Summer Retreat måske mere passende: To dage - 31. august og 1. september - ved Haraldsted Sø i Ringsted, Det er tantra-underviser Trine Tao, der står bag dette lille arrangement, der kalder på fordybelse og afslapning.

- Der vil både være morgen-yoga og øvelser i tao-tantramasage og meditation. Det hele bygger på tao-tantra tanker om at udnytte livsenergien som en helende, helbredende kraft: Ved at cirkulere livsenergien i de indre organer under sex, massage og meditation, opnås angiveligt en helende effekt. Oprindelig forsøgte taoisterne at opnå evigt liv, men så fantastisk går det næppe, oplyser Trine.

Alle måltide er vegetariske. Både singler og par er velkomne. OBS: Kun 12 deltagere.

Foto: Shutterstock Kys & kærlighed - 10. apr. 2018 - kl. 22:32 Tantramassage er gråzone-prostitution

Hel uge
Anderledes omfattende er Summer Soul. Natha Yoga arrangerer den største tantrafestival herhjemme. Den foregår fra 4. til 10. juli på Stevns. Årets tema er den oldgamle fjernøstelige erotik- og livsstilsmanual Kama Sutra. Så det omfattende workshop- og meditationsprogram handler om de forskellige sider af erotikken og elskovskunsten: Det bliver også til en kakao-ceremoni og en Eros Fest.

Undervisningen foregår på engelsk, og maden er vegetarisk.

Mænd
Når sommeren går på hæld, og du er ved at være mæt af grøntsager, erotik og feminin energi, kan du som mand tage på European Men’s Gathering i Mariager i Jylland fra 12. til 15. september. Her er der også kød på bordet, når et hold af danske og udenlandske mandetereapeuter møder op sammen med hundrevis af mænd for at finde af, hvad det vil sige at være mand i 2019.

Temaet er Moderne Mandlige Arketyper. Ovenpå #metoo og 50 års feminisme og usikker køns- og mandeidentitet skal de formulere nye manderoller via debatter, forelæsninger og workshops i både yoga og selvforsvar.

Mandeterapeut Tomas Friis er en af initiativtagerne:

- Paradokset omkring mandearbejde er, at det at vokse og modnes som mand er et individuelt ansvar. Ingen mand kan gøre det for dig. På den anden side kan ingen mand gøre det alene - det kræver en gruppe af mange mænd, der støtter hinanden.

8 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere