Swingere lærer dig om samtykke

Hvis swingere kan finde ud af det, kan du nok også

Sexologen forklarer: Har du lyst til hende, kan du vise det sådan.
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Sådan skal du vise dit begær --

Giver ordet ‘samtykke’ dig lyst til at gribe ud efter den nærmeste feminist og råbe ‘feminazier ødelægger kønnenes parringsritualer,’ så kan denne artikel måske give dig stof til eftertanke og få dig til at tænke dig om en ekstra gang, før du gramser på en kvinde uden at spørge først.

For selv i et yderst seksualiseret miljø som swingerverdenen er og har  samtykke altid været en grundregel. Og det kan man måske lære lidt af.

Fra swingergaarden mellem Ringsted og Slagelse fortæller den nye ejer Caroline Blixenkrone-Møller, at samtykke er helt fundamentalt i klubben:

- Man spørger altid om lov først, om det så bare er en hånd på et lår ude i baren! Ellers kan man risikere at blive smidt ud, hvis nogen klager, siger den 43-årige klubejer.

Ejer af Swingergaarden, Caroline Blixenkrone-Møller. Privatfoto
Ejer af Swingergaarden, Caroline Blixenkrone-Møller. Privatfoto

Man går heller ikke uopfordret hen til et par, som dyrker sex inde i klubben, og prøver at deltage - eller for den sags skyld bare spørge. Der venter man pænt, til man får et blik eller vink.

- Det handler i høj grad om pli og god opførsel. Og oftest foregår den indledende kontakt i fx baren, hvor man spørger først. Og det kan være, ‘må jeg lægge min hånd på dit lår?’ eller ‘har du lyst til at knalde?’ siger Caroline og fortæller, at det ofte også er kvinder, der gramser uden at spørge først.

- Det er bare sjældnere, at der klages over kvinder, der glemmer at få samtykke.

IRL
Caroline Blixenkrone-Møller, der selv var gæst i klubben, før hun overtog den, og som i sit civile liv er optiker, mener, at swingerreglen om samtykke vil være god ude i det virkelige liv:

- Det ville gøre det hele meget nemmere for alle. Direkte spørgsmål og svar er meget lette at forholde sig til. Og det behøver jo ikke at være ‘Hej, du ser sød ud, vil du knalde?’ - som kan fungere i en swingerklub. Man kan tage det i etaper. I øvrigt er min holdning klar; Er man over 18, har man selv et ansvar for at sige ja og nej - og for at lytte efter det svar, siger Blixenkrone-Møller, som har mødt sin kæreste i klubben.

- Spurgte han om lov?
- Nej, han spurgte ikke om lov, for det var mig, der tog initiativet. Jeg spurgte, om ikke han havde lyst til at lære mig at få pisk. Vi mødte hinanden til et kursus i slagteknik nede på Gaarden, bagefter hoppede vi i spaen, for lige at forventningsafstemme, da jeg jo gerne ville have pisk og ikke havde prøvet det før. Han var vant til at give og havde derfor behov for at lære mig lidt at kende for at kunne læse min krop. Da vi havde talt lidt frem og tilbage om værktøj og styrke, gik vi ovenpå i s/m-rummet for at få det rigtige mindset og gik i gang.

Altid spørge
Swingerparrat Lawrence og Jess, der sammen har klubben Our Secret Spot, som er blevet kåret til Australiens bedste swingerklub, fortæller, hvordan samtykke er fundamentalt i klubben:

- Den vigtigste regel er samtykke. På vores klub og alle andre klubber i verden er samtykke nøglen, fordi man ikke bare kan gå rundt og gramse på folk, siger 31-årige Lawrence.

- De fleste, der kommer til klubben, tror, at det foregår sådan, men det er meget mere respektfuldt end på en almindelig natklub, hvor fyre gramser  på kvinder, fordi de kan.

- Den største misforståelse omkring swingerlivet er, at man bliver nødt til at knalde, der første person man støder ind i, siger Lawrence, der fortæller, at 70’er-konceptet med nøglefester, hvor deltagerne lægger deres nøgler i en kurv, hvorefter de så trækker hinanden helt tilfældigt og dyrker sex, ikke foregår mere.

- Man vælger selv, hvad vil gøre, man siger ja eller nej til alt, man er grundlæggende set i total kontrol hele tiden.

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind