Syv ting du skal vide, hvis du vil date en mor eller far

Med denne tjeckliste er du klar til daten med en forælder

Du har ikke selv formeret dig endnu, men det skal ikke forhindre dig i at date en person, som har et eller flere børn.

For forældre er også en slags mennesker, der bringer noget andet med til datingbordet end de barnløse singler. Erfaring, fokus og en forståelse for prioriteringer.

Dog er der visse ting, man skal være opmærksom på, når man dater en mor eller far. Med inspiration fra huffingtonpost.com har vi udarbejdet denne liste til den forældredatende mand eller kvinde.

1: Du vil altid være nummer to (eller tre eller fire...)
Det første, man lærer som forælder, er, at der er noget, som er vigtigere end ens egne behov. Og det er barnet. Den prioritering af sit afkom, den ubetingede kærlighed, man føler overfor sit barn, ændrer sig ikke, bare fordi man bliver skilt fra dets mor eller far.

Og således vil du også erkende, at du vil komme i anden række - uanset hvor fantastisk du er. Så når din date kun kan ses hver anden uge i begyndelsen, eller pludselig aflyser jeres møde, fordi ungen er faldet ned af klatrestativet i børnehaven, så vis forståelse, og værdsat, at personen blot har styr på sine værdier.

2: Du er noget særligt
Forvent ikke at møde afkommet, før I er blevet faste kærester: Forældre vil helt naturligt gerne beskytte barnet mod for mange omvæltninger (læs: et virvar af potentielle bonusforældre).

Hvis du bliver introduceret for børnene, skal du se det som en særlig gestus: Din date mener, du har potentiale. De fleste skilsmisseforældre er mere kræsne, så det er kun top dollar duller eller herre-lækre herrer, som inviteres indenfor i familien.

OBS: Du er ikke børnenes forælder: Spil hellere rollen som den kærlige tante eller onkel.

- Man kan sikkert godt finde en kvinde eller to, der på nettet agerer sig lige som mænd, men langt de fleste vil altså feteres, kurtiseres og scores, mener Pelle. (Arkivfoto: shutterstock.com) Sex & samliv Smart scoretrick: Undgå sexsnak

3: Ro på
Som dyrker af det pulserende singleliv er du online konstant, og du regner med instant gratification, når du sender en sød sms. Men din far/mor-date har travlt med at være nærværende overfor sit barn ved at bygge et legohus, lege med dukkeprinsesser eller er ved at demontere et børnehysterisk anfald ved slikhylderne i Netto.

4: Voksen
Og da din forælder-kæreste allerede deler ansvaret for mindst en umoden, hysterisk, selvoptaget unge med kort lunte, endnu kortere koncentrationsevne samt manglende evne til behovsudsættelse, har vedkommende ikke brug for endnu en: Opfør dig så modent/voksent du nu kan.

5: Accepter eks
Når du dater en anden børnefri person af det foretrukne køn, kan du godt forvente, at vedkommendes eks ikke spøger alt for meget i baggrunden.

Men eksen vil altid være inde i billedet, når du sammen med en far eller mor. Børnene binder dem sammen. Lige de medfølgende glæder og sorger vil du ikke kunne dele helt. Og det uanset om der en ondt blod imellem ekserne eller ej. Din kærestes fortid vil være højst nutidig i kraft af ungerne.

Sexperterne Sådan bliver du kæresteklar

6: Planlægning
Den der spontane middag på den lokale, den hurtige sviptur til Barcelona, festen, der forlænges et døgns tid - de ting skal du ikke bare regne med. For singleforældre har et stramt skema, som kræver omfattender planlægning, ligesom pludselige ændringer betyder ekstra-arbejde for ikke bare din kæreste, men også ud i flere andre led:

Bare det at bytte børneweekend kan have kaosteoretiske konsekvenser for eksen og dennes nye kæreste og dennes eks og så fremdeles.

Sex & samliv Klumme: Har du hørt din mor stønne?

7. Empati
Man kommer sjældent gennem en skilsmisse uden sår på sjælen: For de fleste er den en livsomkalfatrende erfaring, som efterlader de involverede med visse issues med tillid.

Derfor skal du vise empati, og give ham/hende til at genopbygge en tro på kærligheden igen. Og således er det også en god ide at holde lidt igen med at bygge en ny familie med alt hvad det indebærer af samflytning, ægteskab og egen avl.

Her kan du se, hvad du skal gøre, hvis du opdager, at din nye fyr er på Tinder (producer: Niels Østergaard)
Dilemma-TV: Hjælp - min nye fyr er på Tinder

28 kommentarer
Vis kommentarer