Tag en elsker og få flere orgasmer

Tabusite fejrer Kvindernes kampdag med orgasmeopråb

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Følg Sex & Samliv

Færre kvinder end mænd får orgasme under sex. Den orgasmediskerepans er delvis skyld i, at mange kvinder faker.

I anledning af Kvindernes internationale kamppdag 8. marts melder et kontroversielt datingsite sig under fanerne med et kampråb til kvinder: Hvis du vil have flere orgasmer, så tag en elsker.

Victoria Milan, der hjælper utroskabsinteressede med at finde ligesindede, har lige spurgt sine kvindelige medlemmer om deres orgasmer. Og blandt de knap 6000 kvinder, der deltog, svarede hver anden, at de faker deres orgasmer nu og da. Og hele 73 procent af disse angav, at det sker langt hyppigere med deres faste partner end med elskeren.

Kun 16 procent 'faker' orgasme med deres elskere og en uheldig gruppe på 11 procent siger, at de snyder hver gang, de har sex.

Altså: Kvinderne får flere ægte orgasmer med elskeren.

Det skal dog påpeges, at kvinderne ikke snyder i sengen for deres egen skyld, men i høj grad for partnerens. 62 procent lader som om, de kommer for at glæde partneren (som altså oftest er kæresten), mens ti procent faker for at få sex overstået.

Manden kan også fake den

I en pressemeddelelse udtaler fagfilosof og pressechef for VictoriaMilan.dk, Anne Walther, at ligestilling også bør strække sig til soveværelset, hvor kvinder burde nyde lige så mange orgasmer som mænd, og at det at have en affære eller skifte partner kan være en lettere vej til at opnå glæderne:

'Det er på tide, at kvinders kamp for lige rettigheder også sker på lagnerne, hvor størstedelen af velmenende kvinder stadig vælger på eget initiativ at sætte deres partneres behov før deres egne. Vores undersøgelse viser, at mere end halvdelen af kvinder 'faker' orgasme for at behage deres partner, men også at dette tal falder drastisk, når kvinder vælger at have en affære. Problemet ligger derfor ikke nødvendigvis hos kvinden, men snarere hos den, hun vælger at tage med i seng.'

Ikke skyld i utroskab
Vi tog fat i Anne Walther for at høre, om ikke det er en lidt usmagelig sammenblanding at promovere utroskab på Kvindernes kampdag.

Anne Walther fra victoriamilan.dk mener ikke, at utroskabssites er skyld i utroskab. Foto: Privat
Anne Walther fra victoriamilan.dk mener ikke, at utroskabssites er skyld i utroskab. Foto: Privat
 

- Det er ikke utroskabssites, der er skyld i utroskab - utroskab har fandtes lige så længe som menneskeheden. Victoria Milan gør det bare nemmere, sjovere og mere sikkert. Netværket henvender sig til begge køn og alt tyder på, at vi er lige gode om det, utroskaben altså. At kvinder tager deres egen seksuelle identitet alvorlig er værd at fejre - også for os. Og de fortjener hyldest for bedrifterne! Kvinder er vidunderlige - det skal de tage på sig og være stolte af, siger pressechefen.

Arresteret for at fake orgasme for højt

Ifølge Anne Walther handler Kvindernes kampdag om mange forskellige ting - men hvordan passer orgasmediskrepans kønnene imellem ind?

- Aspekter som ligeret og ligeværd er de helt centrale elementer i det. Og jeg tænker, det er en rigtig dårlig ide, hvis vi begynder at gradbøje hvilke af de rettigheder, der er vigtigst - for det er de alle!

- Nu skal jeg på ingen måder diktere, hvad nogen gør privat, men det ærgrer mig, når kvinder på eget initiativ snyder sig selv og andre - især for noget så vigtigt som egen nydelse. Der er en sørgelighed over at kæmpe for lige rettigheder, når man så går hjem og selv vælger at fraskrive dem. Lige meget hvor velment det ellers er. Jeg ved, at mange mænd tager kvinders rettigheder alvorligt - også i sengen - så 'fakeriet' er alt andet lige, hvad man vist bedst kan kalde 'misforstået venlighed'. Så får de så et lille opråb fra os på dagen - meld jer ind i kampen - det behøver ikke være sådan der.

Nogle vil mene, at grunden til, at så få af kvinderne i jeres undersøgelse faker med elskeren, skyldes, at kvinder - i højere grad end mænd - har brug for nye ting for at bevare gnisten. Burde de ikke søge at fremme det i det faste forhold i stedet?

- Burde og burde - jeg mener, at der alt for meget moralisering, når det gælder seksualitet og forhold - især over for andre. Det er ikke godt for nogen - og slet ikke for gnisten og lysten.

- Og hvorfor skal forhold død og pine tilfredsstille alle behov? Jeg tror, at en kvinde, der vælger at have en affære, har taget et vigtigt skridt i forhold til sin egen seksualitet - og jeg ved, at kvinder og mænd på Victoria Milan får talt sammen om sex, ønsker og drømme. Måske gør elskeren sig også lidt mere umage - han kan jo hurtigt blive skiftet ud igen.

Hvordan har du selv tænkt dig at fejre kampdagen? Gå på date med din elsker?

- Min dag kommer til at gå med arbejde og middag med veninderne.

Derfor faker mænd i sengen

Passion i parforholdet
For seksualitetsdebattør, forfatter og cuddlingdronning Lucy Vittrup kommer det ikke som en overraskelse i, at kvinder faker orgasmer mere med deres faste partnere end med deres elskere:

- At opretholde passion i det langvarige forhold er en af de største udfordringer, det moderne, ligestillede, demokratiske, altomsluttende parforhold har. Passion kalder på eventyr, overraskelser og ikke mindst nysgerrighed. Alle elementer, som står i direkte kontrast til, hvad det langvarige parforhold tilbyder de fleste. Hvis der på toppen af det, er småbørnslogistik, karriereforældre og kreditforeningslån at tage sig af, så har den store erotiske udforskning og prioritet af sexlivet trange kår.

Ifølge Vittrup har kvinder altid faket orgasmer i stor stil her og i Kina, fordi de gerne vil please deres partner og gøre ham glad:

- Og for at opretholde den gode ro og orden. For at den erotiske kedsomhed ikke kommer for en dag. Jeg kan ikke komme i tanker om en eneste samtale, jeg har haft, hverken privat eller professionelt, hvor en person i en fast affære har meldt, at de havde et kedeligt sexliv!

- Set fra kvindens synspunkt kan der næppe være meget tvivl: Den hemmelige affære byder på mere mystik, opmærksomhed, begær. Det er dokumenteret, at langt de fleste kvinder melder, at betydningen af, om de føler sig attraktive, elskede og trygge, har indflydelse på deres ophidselse. Hvis der er noget, en hemmelig affære er leveringsdygtig i, så er det at bekræfte den andens attraktionsværdi, siger Lucy Vittrup.

Kvindekamp
For debattøren Vittrup sætter Victoria Milan fokus et vigtigt tabu her op til Kvindernes kampdag:

- Heteroseksuelle kvinder har generelt langt mindre seksuel tilfredsstillelse end mænd. Her er det tankevækkende, at undersøgelse peger på, at lesbiske kvinder er langt mere tilfredse. Den kan man jo så tygge lidt på.

- Og nu siger jeg det, som det er: Langt de fleste mænd sætter sig ganske enkelt ikke ind i, hvordan man giver en kvinde seksuel nydelse. De uddanner sig ikke. De taler ikke om det. De er ikke nysgerrige. For på den seksuelle arena skal man jo være supermand. Her skal man blive født ind i en verden som superelsker. Og hvis så kvinder heller ikke selv gør sig den ulejlighed at lære sig selv, sine fantasier, sin nydelse at kende, ja, så har vi et absurd lavt tal for antallet af kvinder, der bliver tilfredsstillet.

Dog ærgrer den store orgasmefokus Vittrup:

- Det er ikke orgasmen, men den langstrakte, nære, intimitet, som det erotiske møde kan give, der er centralt for menneskets livskvalitet. Vi kan jo godt leve uden sex og orgasmer. Men vi kan ikke leve uden intimitet. Det bliver vi mentalt og måske også fysisk syge af.

- Så hvis jeg skulle bruge kvindernes kampdag til noget i den retning, så ville jeg klart bruge den til at kæmpe for retten til at røre mere ved mine venner og  kolleger uden at blive misforstået eller tolket ind i en historie om, at jeg var ude på at forføre eller knalde med nogen.

Hvad skal du på Kvindernes kampdag?

- jeg regner med at få den ene orgasme efter den anden af min kæreste, da det vil være min første dag sammen med ham efter fem ugers ophold i Colombia, hvor jeg er ved at starte et nyt projekt, der skal styrke sydamerikanske kvinders seksualitet.

Utroskab og snydeorgasmer

En undersøgelse har set på, hvilket formål tjener kvindens orgasme i parforholdet, og her kommer forskerne frem til interessant ting om utroskab i den forbindelse:

I studiet i 'Archives of Sexual Behavior' har en amerikansk antropolog udspurgt 138 kvinder i faste forhold om deres orgasmer og sidespring. Yderligere 121 mænd skulle fortælle om deres kvindelige partners orgasmefrekvens- og intensitet, og om hvorvidt kvinderne mon ville være utro.

Undersøgelsen viste, at der ikke var nogen sammenhængen mellem kvinders orgasmefrekvens og -intensitet og deres troskab. Ligeledes var der heller ingen sammenhæng mellem mænds opfattelser af partnerens orgasmer og mulige utroskab.

Men til gengæld var der en sammenhæng mellem utroskab og snydeoragsmer. Jo mere hun fakede, jo større sandsynlighed var der for, at hun havde været eller ville være utro.

Det får forskeren til at konkludere, at selv om kvindens ægte orgasme ikke er markør for hendes troskab, så er snydeorgasmer det.

Andre forskere har udarbejdet sindrigt spørgeskema, 'The Faking Orgasm Scale for Women,' som skal afsløre, hvorfor kvinder snyder i sengen.

Forskerne har således fundet frem til fire grundliggende årsager til, at kvinder lader, som om de får orgasme:

1. Altruistisk snyd: Snyder for ikke at såre partneren.

2. Frygt og usikkerhed: faker orgasmen for at undgå negative følelser, der forbundet med den seksuelle oplevelse.

3. For at booste liderligheden - kvinden forsøger at gøre sig mere liderlig ved at fake orgasmen.

4. Orgasmefaker for at få afsluttet sexseancen.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+