Tag testen: Er du god til at date?

Hvis du kan dette, øger du dine datingchancer

Sexperterne: Sådan får du mest ud af første date

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Din pinlige historie gør første date til super date --

Det er med at gå på date kan være både nervepirrende og kedeligt.

Men du kan gøre dit for, at daten bliver bedre.

Det handler nemlig i høj grad om at være nærværende og give personen, du møder, noget så enkelt og tilsyneladende svært som opmærksomhed.

Datingsitet match.com har udviklet en dating-simulator, hvor man får testet og øvet sine datingevner, som blandt andet handler om at holde fokus.

3623 danskere har prøvet dating-simulatoren, ifølge en pressemeddelelse:

'Testen simulerer en ’første date’ med en fiktiv modpart, og undervejs i daten bliver deltagerne udfordret på deres evne til at fastholde opmærksomheden ved forskellige distraktioner såsom forstyrrende tjenere og kimende telefoner. Når daten er forbi, skal deltagerne besvare en række spørgsmål om, hvad den fiktive date har fortalt. Dermed afsløres det, hvor godt de har lyttet efter, og på baggrund heraf tildeles de en pointscore mellem 0 og 100 procent.'

Med den nye datingmodel burde chancerne for, at daten forløber godt være større. (Foto: shutterstock.com) Kys & kærlighed Ny dating-app: Her betaler du pr. date

Det viser sig, at danske singler er gode til at lytte og holde fokus, når de er på date. Ud af en opmærksomheds-score på 100 procent rammer danskerne hele 68,33 procent. Mere end svenskerne, ikke så godt som normændene.

- En succesfuld date forudsætter, at begge parter udviser oprigtig interesse for hinanden. Derfor er det vigtigt, at man er lydhør og opmærksom, siger Robin Goncalves fra match.dk.

Du kan teste dine evner på datingsimulator.com. Den er på engelsk og du skal bruge webcam.

Ekspert i kropssprog og dating Jacob de Lichtenberg supplerer i pressemeddelelsen:

- Øjenkontakt og opmærksomhed er to vigtige komponenter i en god date. Der er mange fordele ved stærk øjenkontakt, da det både signalerer flirt og nærvær. Det kan man øve sig på i dating-simulatoren, men man skal selvfølgelig huske, at det kun er en sjov øvelse, understreger eksperten.

Ifølge Jacob de Lichtenberg handler det imidlertid ikke kun om at lytte til modparten og huske specifikke detaljer. Det er vigtigere, hvordan man reagerer på det, der bliver fortalt.

- Forskning viser, at tiltrækning kan udvikles igennem stigende intimitet. Når ens date fortæller en intim eller privat detalje, er det en god idé at spørge ind og selv dele ud af historier med lignende intensitet.

Over artiklen taler Sexperterne om netop det.

Kys & kærlighed Klar til date: Bliv forelsket på 45 minutter

Kys & kærlighed På jagt i datingjunglen: Syv ud af ti vil hellere have kød end kærlighed

Foto: shutterstock.com. Kys & kærlighed Fem tegn på, at det ALDRIG skal være jer to

4 kommentarer
Vis kommentarer