Tantramassage er gråzone-prostitution

Det mener 46-årig tao-tantrabehandler, der derfor ikke længere giver massage

Sexologen fortæller, hvorfor hun er vild med tantra.

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Derfor skal du prøve tantra --

'En stor del af den tantramassage, der udøves i dag, er gråzoneprostitution. Efter min opfattelse.'

Sådan skriver Trine Tao i en facebook-opdatering og sætter dermed fokus et område, som er tabubelagt i tantrakredse.

Endvidere fortæller den 46-årige Trine, der er uddannet tao-tantra-behandler, at hun ikke har noget imod prostitution:

'Faktisk synes jeg, prostitutionen er langt mere ærlig end tantramassagen, fordi der er klare linjer og man kalder tingene ved deres rette navn.'

En del ynder at sammenligne professionel tantra-massage med at gå til en prostitueret. Andre ser tantra som en klinisk, men samtidig fantastisk afslappende og forløsende massageoplevelse for krop og sjæl. (Foto: shutterstock.com) Sex og samliv Mari og Peter sender hinanden til tantra 

Thai
Vi tog fat i Trine, der er mor til tre og bosat i København, for at høre nærmere om tankerne om tantra som sexarbejde:

- Problemet er, at betegnelsen tantramassage udgør en kæmpe gråzone - lige fra thaimassørernes tilbud om tantramassage bag røde lamper til sobre behandlinger på briks, med tydelige grænser og en klar etik. Og alt, hvad der ligger imellem. Resultatet er, at klienterne slet ikke kan finde ud af det - og det er der intet at sige til. Derfor siger tantramassage intet i sig selv - man må som udbyder selv tydeliggøre sine intentioner og sin tilgang, mener Trine, der kalder sig Tao til efternavn, fordi hun er uddannet tao-tantra-behandler.

Trine Tao mener, at betegnelsen tantramassage udgør en kæmpe gråzone. Foto: Privat
Trine Tao mener, at betegnelsen tantramassage udgør en kæmpe gråzone. Foto: Privat
 

Ifølge Trine findes der herhjemme også flere tilgange til at udøve tantramassage:

- Der findes uddannelser, hvor der arbejdes med tydelige grænser, og uddannelser, hvor man nærmest sætter en ære i, at der er flydende grænser - både mellem massør og modtager, og i forhold til, hvordan massagen udføres og hvordan den må udvikle sig. Må der fx optræde interaktion mellem massør og modtager? Eller skal der være en klar grænse? Det skal den enkelte massør gøre op med sig selv.

- Men jeg har kendskab til flere skoler, der siger lige ud til deres elever, at prostitution er helt fint. Jeg respekterer sexarbejde som et erhverv, men jeg mener ikke, man ureflekteret skal opfordre folk til det. Jeg vil ikke nævne navnene på disse skoler, for jeg ønsker ikke at hænge nogen ud.

Kønsorganer
For Trine ligger en del af problemstillingen i vores opfattelse af seksualitet og kønsorganer.

- Jeg er selv uddannet tao-tantramassør hos Niels Dencker - en taoistisk massageform, der inkluderer både den spirituelle, den seksuelle og den sundhedsfaglige del. Det er i familie med old-kinesiske behandlingsformer som akupunktur og zoneterapi. Det er samme princip - blot masseres hele kroppen, inklusive kønsorganerne.

- Men kønsorganerne masseres ikke for at fremkalde en udløsning, hvilket også er no go blandt mange tantrikere - også tao-tantrikere. I taotantramssagen masseres kroppen og kønsorganerne også af helbredsmæssige årsager. F.eks. er der et hav af vigtige zoner på mandens køn, der modsvarer indre organer.

Perspektivet er holistisk, og det har vi i Vesten svært ved at forstå, ifølge Trine:

- Så når man som modtager betragter kønsorganerne som noget, der kun handler om sex og seksuallivet, vil definitionen på en tantramassage jo i vid udstrækning være erotisk. Men det er meget forkert at dele det op på den måde. Og det er virkelig op ad bakke, hvis flertallet af klienterne ikke forstår det - det er som at forklare farven rød til en blind.

- Det skal ikke handle om at betale for at få berørt sine kønsorganer på erotisk vis. Der er faktisk tale om at bruge ‘chi’ - vores livsenergi - som en helbredende kraft. Ikke om at wanke for at fremkalde en udløsning. Det kan du få andre steder. Men når praksis er så forskellig hos massørerne, så kan man heller ikke klandre modtagerne for ikke at kunne finde ud af det.

Foto: Spirituel-tantra.dk Kys & kærlighed - 25. okt. 2017 - kl. 20:19 Dansk par: Tantrasex handler om meget mere end at elske i lang tid

Provokation
- Når jeg siger, at tantramassage er gråzoneprostitution, provokeres mange, fordi de betragter prostitution som noget snavs og prostitution som et skældsord. Men det er det ikke i min verden. Det, jeg anfægter, er gråzonen - ikke de prostituerede. Jeg mener, at sexarbejde bør respekteres som et erhverv. Men lad os dog for pokker kalde tingene ved deres rette navn - hvorfor alt det hykleri?

Hvad er dit belæg for at sige, at nogle mænd bruger tantramassøren som et alternativ til en sexarbejder:

- Flere af mine mandlige klienter har fortalt mig om besøg hos prostituerede. De fortæller mig, at tantramassagen er et blidere alternativ til den mere hardcore ydelse, man får hos den prostituerede. Og en del af mine mandlige klienter hørte til i den mere modne ende aldersmæssigt - hvor potensen ikke er, hvad den har været. Derfor ville de ikke få meget ud af f.eks. at betale for en halv time hos en prostitueret, for så at blive vappet ud af døren bagefter. Så er et par timers rolig, blid, sensuel massage og berøring at foretrække.

En vigtig pointe er ifølge Trine, at mange mænd har et kæmpe, udækket behov for berøring og nærhed:

- Jeg har i min praksis mødt mange mænd, som fortalte mig, at de skam dyrkede sex med deres kone, men hun gad ikke at massere dem eller kærtegne dem. Det er problematisk at få sådanne mænd ind ad døren som tantramassør. For jeg vil aldrig kunne dække deres enorme, akkumulerede behov for nærhed og varme. Jeg synes, at de mænd skal tage snakken med deres partner - hvis de har sådan én.

Sexperterne - 2. mar. 2017 - kl. 22:08 Tantra for begyndere

Men hvad så med kvinder, der får tantramassage? Er det også gråzoneprositution:

- Jeg har hørt mandlige tantramassører give udtryk for, at mange kvinder havde samme 'crave' efter en orgasme, når de blev masseret. Og at chancen for, at kvinden kom igen, var størst, hvis hun havde fået en orgasme under massagen. Så ja, selvfølgelig kunne hun have gået til en gigolo i stedet for.

- Men købesex-området er stadig meget tabu-belagt. Det er derfor, folk foretrækker at kunne sige, de har været hos en tantramassør - for så benytter de i hvert fald ikke prostituerede. Selvom områderne er  beslægtede. Jeg har også hørt prostituerede fortælle, at mange af klienterne i virkeligheden primært har brug for pillowtalk, ømhed, nærhed og kærtegn - frem for rå sex. Men myten om at prostituerede kun leverer rå sex, florerer jo lystigt blandt befolkningen. Men tantramassage er stadig langt mere 'stuerent' i manges øjne, siger Trine.

Intimitet
Når kvinder forsømmer deres mænd intimt, vil prostituerede og gråzone-udbydere blive ved med at have kronede dag, mener Trine:

- Det er også derfor, mange tantramassører bliver rasende på mig, når jeg sætter ord på de her ting. Det er deres levebrød, og de lever af forstillelsen og fortielsen. Jeg blev selv oplært af en kvindelig tantramassør, der ikke lagde skjul på, at hun godt kunne finde på at gå i seng med sine klienter - ofte mod en merpris.

- Hun fortalte mig også som noget af det første, at jeg skulle sørge for at have uparfumeret badesæbe stående til klienternes efterfølgende bad, så deres hustruer ikke kunne dufte, at de havde været et fremmed sted.

- Jeg har også haft nogle mandlige klienter mistænkt for, at de syntes, det var lidt frækt at træde ind ad døren hos en tantramassør og ikke vide, præcis, hvad der ventede dem. Måske kunne de lykkes med at forføre massøren? Og så kunne de jo fortælle sig selv bagefter, at massøren selv havde lyst, og at de ikke havde besøgt en prostitueret. I virkeligheden er der bare tale om en gråzone-ydelse, man kan lægge alt muligt i, siger Trine.

Foto: PR Sex & samliv - 19. feb. 2018 - kl. 22:12 Sådan kan du også bruge tantra

Arbejde
Det er meget svære arbejdsvilkår for de mennesker, der har en klar etik som tantramassører - og som ikke har noget ønske om at levere seksuelle ydelser:

- De skal bruge en masse kræfter på at forklare sig og på at screene potentielle klienter. Det var årsagen til, at jeg stoppede. Mit primære sigte med at give en god tantramassage er at få klienten til at mærke sig selv. Det er faktisk svært for rigtig mange mennesker i dag, siger Trine.

- Og når klienten interesserer sig mere for mig, end for sig selv, så er det svært at opfylde den mission. Forstået på den måde, at klienten interesserer sig for, om jeg ser lækker ud uden tøj på, om han må berøre mig, og om han kan lykkes med at forføre mig. Så bliver det bare sådan en porno-ting.

- Jeg har også mødt en del mandlige klienter, som cravede en udløsning. Det er i hvert fald noget, man skal sætte sig ud over, når man besøger en tantramassør. Og i seksuallivet, men det er en anden snak, lyder det fra Trine, som har oplevet voldsomme reaktioner på sit indlæg.

- Mange forsøg på at gøre det til 'min historie,' min problematik. At det var mig, der var noget galt med, fuldstændig ligesom nogle af de vrede reaktioner på #metoo-debatterne. Men jeg mener faktisk, at tantramiljøerne har brug for deres eget #metoo - netop pga. de nævnte gråzoner - også en problematik, der gør sig gældende på tantraworkshops og i miljøerne generelt. Men jeg har fået mange tilkendegivelser fra folk, der var enige med mig - både tantramassører og klienter, siger Trine.

Trine Tao blogger om seksualitet og kærlighed på elskmere.dk

Se også: Sådan får du mere tantra i dit sex- og samliv

Celestine
Vi tog fat i tantrabehandler Celestine, som har været i miljøet i 18 år.

Hvad tænker du om de kritikere, både i og uden for tantra, som mener, at tantramassage kan minde om gråzone-prostitution?

- Lige så populært tantra er blevet i dag, lige så misforstået er det. Når jeg snakker om tantra, tror de fleste, at det handler om 'sex.' Og derfor tror mange nok også, at tantramassage handler om sex - og der opstår tvivl og diskussioner om, hvorvidt tantramassage er en form for prostitution.

- Det er det ikke og burde ikke være det, hvis nogen er blevet i tvivl. Tantramassage er en behandlingsform lige så vel som andre former for massage og healing. Det, der kan være forvirrende, er, at vi i tantra bruger den seksuelle energi bevidst til at vække kroppen og sende energien rundt i kroppen.

- Den seksuelle energi er enorm kraftfuld, og bruges den med hensigt og visdom - som tantra var tiltænkt i Østen for tusindvis år siden - kan den helbrede sygdomme og åbne for menneskets enorme muligheder. Forestil dig et apparat der pludselig sendes strøm igennem og på grund af elektriciteten, kan apparatet nu lyse. Det er på samme måde med tantramassage, mener Celestine.

Celestine fortæller, at der er mange forskellige tantra-retninger, skoler og tantrabehandlere i dag.

- Og hver skole og lærer præger jo det, han giver. Og på samme måde bliver det et stort mix af, hvad tantra oprindeligt er, og hvordan hvert individ tolker det. Jeg tror, at nogle i dag tager et weekendkursus i tantra, og bagefter erklærer sig for tantralærer eller tantramassør. Og det farver jo branchen. Nogle inkluderer seksualiteten mere direkte end andre. Så når man vælger sin tantramassør, er det vigtigt at undersøge hvilke forhold og regler, der gør sig gældende hos netop den massør, klinik eller skole.

Torben elsker tantrasex

En gang om måneden køber Torben sig til tantra-sex.

Tidligere har københavneren brugt sine sexpenge på prostituerede, men var aldrig helt tilfreds med oplevelserne.

Tantra er derimod meget mere intenst og intimt, mener Torben, der ser det som en stor fordel, at tantra-pigerne netop ikke ser deres intime behandling af ham som købesex.

- Personligt så forstår jeg ikke, at tantra-sex ikke sidestilles med prostitution. Men det er bare min helt personlige mening. Men når det nu ikke er sådan, så passer det mig egentlig helt fint. For lige så snart begge parter har i baghovedet, at det lige netop hører ind under begrebet købesex, så bliver oplevelsen, i hvert for mit vedkommende, helt automatisk også noget mindre tilfredsstillende. Og ja, jeg har været der, endda over en længere årrække, hvor jeg benyttede mine månedlige købesex-penge på at besøge forskellige ludere rundt om i københavnsområdet, forklarer 57-årige Torben.

- Jeg har mit arbejde og mine hobbies og faste, daglige ritualer, som jeg har det bedst med, og så sparer jeg fra 1000-2000 kroner sammen hver måned, jeg i dag så benytter på en lækker tantra-sex-oplevelse. Men som jeg altså tidligere, som så mange andre mænd har, brændte af på en luder eller to.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen