Tøser på Tinder er tossede med tissemænd

Forskerchok: Folk, der bruger den populære dating-app, til at søge uforpligtende sex, føler mindre afsky over... sex

Ja, undskyld den voldsomme alliteration i rubrikken, men vi kunne ikke dy os, når vi faldt over en videnskabelig undersøgelse, som med lidt god vilje har dækning i den overskrift.

Forskere har nemlig fundet ud, at kvinder, der bruger dating-appen Tinder, føler mindre afsky over sex som sådan og uforpligtende forhold mere specifikt.

Og hvordan kommer er forskerne så kommet frem til det?

Man udvalgte 187 tinderbrugere med en gennemsnitsalder på cirka 28. Deltagerne udfyldte blandt andet spørgeskemaet om deres socioseksualitet (hvor åben man er overfor uforpligtende sex) og et spørgeskema, der afslører, hvordan og hvor meget man føler afsky overfor forskellige ting, herunder sex.

Afsky er naturens måde at sørge for, at vi ikke hele tiden gør ting, der er potentielt usunde for os: Ruller os i lort, kysser en pestbefængt rotte - eller dyrke sex med en fremmed. Generelt skal der mere til, at mænd føler afsky, ligesom de også er mere åbne over uforpligtende sex.

Deltagerne skulle fx angive, hvor ulækkert det er at høre to fremmede have sex og at træde i en hundelort på en skala fra ikke ulækkert til ekstremt ulækkert.

De skulle også svare på spørgsmål som 'er sex uden kærlighed ok?', 'hvor mange engangspartnere har du haft?' og 'bliver du ofte erotisk opstemt, når du er sammen med en person du ikke har et romantisk forhold til?'

Desuden oplyste de også, hvorfor de var på tinder; på jagt efter kærlighed, sex, oplevelser etc.

Helt overordnet fandt forskerne så ud af, at høj tolerancetærskel i forhold til afsky som sådan og over sex og en høj socioseksuaitet var markører for at bruge Tinder til at finde uforpligtende sex.

Når man så gik tættere på tallene for kvinder og mænd, viste der sig en lille forskel: For kvinder var lav seksuel afsky ikke en direkte markør for at bruge Tinder til søge uforpligtende sex.

Den lille forskel forklarer forskerne så med, at det kan skyldes, at kvinder, der bruger Tinder, i forvejen har en høj tolerancetærskel i forhold til afsky overfor sex. Og at de derfor er mere positive overfor sex og overfor uforpligtende sex end ikke-tinderbrugeren.

Anden forskning har peget på, at personer, der let føler afsky overfor smittekilder, også er mere indvandrerfjendske.

Se også: Konservative lider mest ved orgasmehysteri

Se også: Rene hænder får styr på sexmoralen

Dating
Og nu vi er ved dating og omeng:
Når journalistik er værst/bedst, forsøger skribenten/redaktøren med vold og tastatur at beskrive en tendens i tiden på baggrund af en tur ned ad Strøget, en aften foran tv'et eller ved at stikke en finger i vejret/kigge grundigt i egen navle.

Sådan finder man på nye termer for, hvordan man opfører sig i datinglivet:

Du har hørt om ghosting (hvor du bare forsvinder og aldrig svare på beskeder fra din date/kæreste) og benching (hvor du sætter din date/kæreste på stand by) og nu kommer så cushioning.

Her handler det om, at man har en eller flere flirts kørende, som man kan falde tilbage og lande blødt på, hvis den primære relation går i vasken. Altså en slags at spille på flere heste, så du ikke skal starte fra scratch, når det hele ramler.

Ifølge amerikansk psykolog er cushioning noget værre noget. som kun er for svagpissere:

'Quite frankly, it makes me sad that people have such trouble with emotional intimacy and talking about feeling scared with the person you are dating. You can’t really fall in love unless you are ready to get hurt. Cushioning is for people who are not ready for real love,' udtaler Jennifer Rhodes ifølge dailydot.com.

Og så er der hyping. Her handler det om, at du bruger en date/kæreste som en slags opvarmning til hovednavnet, Den Eneste Ene ,som du forventer snart vil ankomme. Hertillands kunne man kalde det en ventesalskæreste - som ikke er det samme som en rebound-kæreste, der som bekendt er den person, du bruger til at komme tilbage i gamet efter et brud.

Sexperterne - 25. feb. 2017 - kl. 22:59 Dating - der er bare noget, vi leger

Kys & kærlighed - 6. feb. 2017 - kl. 12:52 Dating-appen til alle brokkehovederne: Find kærligheden gennem had

Se også: Dansk score-app tager kampen op mod tinder

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen