Tre enkle råd: Sådan får du en kæreste

Kærestesøgende? Sæt dine krav ned og følg denne den simple model

Skær dine datingkrav ned til tre punkter - og husk at se på dine virkelige odds, så kravene ikke er for urealistiske. (Foto: shutterstock.com)
Skær dine datingkrav ned til tre punkter - og husk at se på dine virkelige odds, så kravene ikke er for urealistiske. (Foto: shutterstock.com)

Din næste kæreste skal jo være den sidste kæreste. Den ultimative partner. Den perfekte soul mate. Og lækker.

Sådan har det været hver gang, og alligevel sidder du ensom med den bærbare i skødet, mens feburarkulden sænker sig sort over landet, og trawler dig igennem endnu et fortabt datingsite fuld af andre fortabte sjæle.

Der er jo masser af profiler at tage af. Men der er noget galt hver gang, ikke sandt? For stor næse. For høj. For lille. For rund. Forkert.

Derfor finder du ikke den perfekte kvinde

Kæresteguide: Sådan finder du den rigtige

For slet ikke at tale om, hvordan personen så viser sig at være IRL. Sød og rar, venlig, jaja, men lidt kedelig. Måske endda decideret ordinær.

Du drømmer nemlig om at blive blæst bagover af den her larger than life-persona, som sparker døren op og blæser frisk luft ind i dit lille liv.

Store følelser. Stor romantik. Hele Hollywood-produktionen.

Men det sker ikke. Og hvis det gjorde, ville du blive blæst væk.

I stedet burde du satse på nogle helt andre kvaliteter i den kommende kæreste. Som du måske overser i første omgang.

Det mener forfatteren bag en ny bog, 'The Science of Happily Ever After,' Ty Tashiro, psykolog fra University of Maryland.

Tag testen: Skal I flytte sammen

Drop det tunge fokus på udseendet, når du skal finde en kæreste for livet. Gå efter en partner med et behageligt væsen ( agreeableness). En person, som er høflig, fleksibel, tillidsfuld, godmodig, samarbejdsvillig, tilgivende og tolerant.

Med andre ord: Et godt menneske.

Omvendt skal man holde sig fra de neurotiske typer, som har tendens til uro og angst, er depressive og følelsesmæssigt ustrabile og usikre.

De kan nok virke dragende og spændende, men disse personlighedstræk vil underminere et forhold i længden.

Modne Hanne: Knalde først - kaffe bagefter

Du skal også passe på de 'åbne' personligheder, for nok er de kultiverede, fantasifulde og orginale, men samttig er der stor sandynlighed for, at de er (seksuelt) oplevelsessøgende ( sensation seekers) og dermed utro.

- Hvis du er sammen med en med træk, der driver dig til vanvid og gør dig ked af det, mens I er i datingfasen, vil de de samme træk gøre dig ked af det og drive dig til vanvid i årene fremover. Så du skal vælge rigtigt, for hvad du ser, er hvad du får, skriver Tashiro i bogen

Pas på disse fem farlige singlefælder

Desuden er det vigtigt at finde de rette niveauer for begær ( lusting) og 'kunne lide' ( liking). Ifløge Tashiro falder begæret med otte procent om året, mens 'at holde af' dropper med tre procent årligt

I den forbindelse skal man huske, at et godt udseende ikke er en markør for hverken seksuel tilfredshed i forhold eller et lykkeligt ægteskab. Og penge bliver man heller ikke lykkelig af. I hvert fald ikke over et vist niveau.

Ifølge Tashiro er det samfundets e ventyrbillede af kærlighed og romantik, som er skyld i, at så mange bliver gift - og skilt igen. Derfor opfordrer han folk til at være mere realistiske i deres forventninger.

Sådan blev vi kærester

Følge disse råd:

- Skær dine datingkrav ned til tre punkter - og husk at se på dine virkelige odds, så kravene ikke er for urealistiske

- Værdsæt venlighed i stedet for et godt useende og penge

- Vær realistisk i dine forventninger, så du ikke bliver skuffet

- Indse at du ikke kan ændre de personlighedsstræk, du ikke kan lide ved en (potentiel) partner - what you see, is whatt you get.

TV: Passer I sammen?Drop jagten på den perfekte partner