Annonce:
Annonce:

Tre ting du ALDRIG må gøre i dit forhold

Her skal du være påpasselig med at indgå kompromis

Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Sådan bliver I gode venner efter et skænderi --

Et parforhold består af en lang række af mere eller mindre vellykkede kompromisser.

Sådan er det, når to selvstændige, voksne mennesker skal finde sammen, files til og gå i hak og samarbejde om alt fra sex til sengetider.

Men der er tre områder, du ikke må gå på kompromis, for så mister du dig selv og på sigt så også kærligheden og forholdet.

Det mener psykolog og forfatter Guy Winch på sin blog.

Hvor, hvornår og hvor meget man skal forhandle, indgå kompromis og stille sig tilfreds med, er forskelligt fra person til person og fra forhold til forhold, og det man kan indgå kompromisser, er tegn på, at man har et sundt forhold.

Men.

Visse kompromisser skal du være meget varsom med at indgå:

Annonce:

Du skjuler sider af dig selv
Det er ganske naturligt at bekymre sig om, hvorvidt kæresten vil føle sig intimideret, tændt af, irriteret over grundliggende sider af vores personlighed, håb, værdier. aktiviteter og venner, så vi har en tendens til at skjule eller minimere dem.

Men ved at gøre det, skæver man fundamentale dele af sig selv af. Det kan lade sig gøre på kort sigt, men på langt sigt går det over den mentale velvære og tilfredsheden med forholdet.

Det burde du gøre: Vise de forskellige sider af dig selv lidt ad gangen. Og det kan du gøre ved at have en konstant dialog om, hvorfor de ting er vigtige for dig og hvordan der bedst bliver plads til dem i forholdet.

Accepterer disrespekt
Et af de tydeligste tegn på, at noget ikke fungerer i et forhold og på, at det næppe holder længe, er hvis man bliver mødt med manglende repspekt og foragt, når man er uenig eller skændes. Disrespekt,  fjendtlighed og mangel på  empati i sådanne situationer viser en afgørende svaghed i forholdet. Det vil hindre et hvilket som helst par i at tackle stress og konflikter på en hensigtsmæssig og produktiv måde.

Annonce:

Det kan I gøre: Aftal grundregler for, hvordan I håndterer konflikter, og lær at løse dem ved for eksempel at gøre en stor indsats for at forstå partnerens side sagen - det øger empatien,

Stor sexdiskrepans
Når vi skjuler eller tilsidesætter vigtige og basale sider af vores seksualitet - hvad vi tænder på, fetichser, lyster, libido og sexværdier - lægger vi brænde på frustrationens og utilfredshedens bål.

Det kan I gøre: Eftersom et godt sexliv kræver en fælles indsats, er det vigtigt, at I har åbne og ærlige samtaler om jeres seksuelle historik - hvad har virket og hvorfor. Der er ret sandsynligt, at din partner heller ikke har fortalt om sine præferencer.

HERUNDER SEXPERT-TV FRA ARKIVET: Sådan fortæller du kæresten om dine sexlyster:

 

Fem simple råd til at få gang i det slumrende sexliv

Drop dit brok over din uperfekte kæreste

Få mere intimitet

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: