Tre ting du kan lære af trofaste par

Undgå utroskab med disse tips

SEXPERT-TV: Find grænsen for utroskab

-- Over artiklen her giver sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen råd om monogami og utroskab --

Det sker aldrig for jer, vel? I er nemlig helt særlige, og I elsker hinanden højt og for evigt, så utroskab - det er noget, der sker for de andre.

Forkert.

Alle forhold kan risikere at opleve, at den ene eller begge parter laver et sidespring eller får en affære.

Undersøgelser peger på, at cirka halvdelen af alle har været deres partner utro. Men med den rette indsats og omhu kan det - på papiret - lade sig gøre at undgå.

Første skridt er at erkende, at utroskab kan ske i alle parforhold - for det gør jer stand til at være opmærksom på faretegnene. Forhold er komplekse og kræver hårdt arbejde. Hele tiden.

Vi har fundet inspiration på huffingtonpost.com til denne liste.

Se også: Sådan undgår du utroskab

1. Behov
De fleste affærer sker, fordi den utro føler, at han/hun mangler noget. Vedkommende har et behov - følelsesmæssigt, seksuelt - der ikke bliver mødt.

Derfor er det uomgængeligt at sørge for, at man hele tiden er forbundet med sin partner:

Ved du, hvordan din kæreste har det fortiden? Og ved din kæreste, hvordan du har det?

Giver du din partner, hvad han/hun har brug - og gør vedkommende det samme for dig? Får I talt om det nødvendige kompromisser, som alle par må indgå?

Parrets samhørighed skal prioriteres. Og derfor skal du huske at vise, hvor meget du elsker din partner - også selv om du da er sikker på, at hun/hun ved det. For du har jo allerede sagt det/vist det mindst en gang i år...

Se også: Utro: Det er kærestens skyld, vi knalder ved siden af

Se også: Parterapeuten: Sådan undgår du skilsmisse

2. Sex
I forlængelse af punkt et kommer sex. Det skal prioriteres og måske endda skemalægges i det faste langvarige forhold, eller risikerer sexlivet at blive gemt og glemt i stress, børn, job og huslige pligter, tv og streaming.

Spontan elskov er undtagelsen snarere end reglen, når hverdagen for alvor indfinder sig.

I samme boldgade ligger kys og kærtegn. Husk daglige berøringer, for den intimitet, de skaber, danner limet i forholdet. Og den intimitet og fortrolighed skaber rammen om et sexliv, hvor I føler jer trygge nok til at eksperimentere og udvikle jer sammen.

Se også: Kongen af utroskab: Sådan undgår du sidespring

Se også: Tre tegn på at hun vil være utro

3. Monogami
Det giver vel sig selv, hvad monogami er, skulle man tro. Men faktisk er det vigtigt at tale om hvor grænserne  går for jer. Nogle må flirte til en fest, andre ser det som første skridt på vejen mod skilsmissen.

Udover at selve flirten og den lille jalousi i nogle tilfælde kan bevirke, at man genopdager sin partner, så er samtaler om monogami påkrævet, så I ikke gå fejl af hinanden og overskrider grænser.

Utroskab er ikke nødvendigvis kun seksuel. Man kan også være så følelsesmæssig intim med en person uden for parforholdet, at det kan såre kæreste og/eller være første skridt på vej mod seksuel utroskab.

Se også: Sådan kan du se om hun er utro

Af samme årsag er det tilrådeligt at lukke dørene til gamle flammer, hvilket kan være svært, når de dukker op i ens facebook-feed.

Ja, hun var både fræk og lækker og han kunne virkelig tage dig med storm - but that was then, this is now. Og du ved godt, hvor meget bedre bedre ting ser ud på afstand.

Så giv ikke efter for fristelsen ved at indlede den der lille uskyldige flirt med eksen. Din nuværende vil helt sikkert ikke se den som uskyldig, og det er en glidebane, hvor du kan ende i en fremmed og dog velkendt seng.

Føler du dig meget fristet - af gammel eks, ny kollega - så er det på tide, at du kigger indad og finder ud af, hvad du mangler i dit forhold. Og derpå taler med din kæreste om det.

Kys & kærlighed - 5. jun. 2015 - kl. 09:40 Er du monogam? Så lyver du!

Se også: Her er fem trin til at undgå utroskab

Se også: Sådan undgår du utroskab

 

23 kommentarer
Vis kommentarer