Ud af vennezonen: Sådan gør du ham forelsket i dig

Nyt studie viser, at det er muligt at få en ven til at gengælde dine romantiske følelser

Tro på det. Det virker. Foto: shutterstock.com.
Tro på det. Det virker. Foto: shutterstock.com.

I har måske mødt hinanden på studiet, hvor I blev gode venner.

Men for dig er det lidt mere end 'gode venner.' Du har udviklet følelser af mere romantisk og erotisk karakter.

Desværre ser han dig som en ven. Du er endt i vennezonen.

Alligevel er der stadig håb.

Nyt todelt studie viser nemlig, at det er muligt at få en ven til at gengælde dine romantiske følelser.

Det handler om selvopfyldende profetier.

Ved at projicere din følelser på din ven - altså ved at tro at vedkommende har det på samme måde som dig - får du selvtillid nok at flirte mere, have mere fysisk kontakt og måske endda give udtrykke for dine følelser.

Denne adfærd ender med at smitte af og få din ven til ændre sin adfærd og sine følelser - som følge af, at du behandler vedkommende anderledes.

For eksempel: Pernille og Lars er gode venner. Pernille er forelsket i Lars. Lars er ikke forelsket i Penille. Men Pernille tror, at Lars faktisk er hemmeligt forelsket i hende. Så hun flirter, er kærlig og fortæller måske, at hun synes, han er dejlig.

Og vupti, denne adfærd gør, at Lars ser hende i nyt lys og bliver forelsket.

(Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Råd nummer et mod ulykkelig kærlighed

I første del af undersøgelsen fik 127 vennepar (mænd og kvinder) af det modsatte køn spørgeskemaer, der handler om deres romantiske følelser for vennen og om deres adfærd overfor vedkommende. De skulle også angive deres eget værd på kødmarkedet.

Og det viste sig, at personer, der havde romantiske og eller seksuelle følelser for vennen,. overfortolkede vennens interesse. Og begyndte således af flirte mere etc.

Det var især tydeligt, hvis man selv syntes, man var et godt parti.

Anden del af studiet så så på, om adfærden fik betydning for, om vennen også udviklede følelser.

Her fulgte man 102 vennepar, der lavede samme spørgeskemaer etc, over fire uger. Desuden skulle de også angive, om vennen var et godt skår.

Og det viste sig, at den flirtende og selvtillidsfulde adfærd, som følge af troen på, at vennen også har følelser, betød, at vedkommende rent udviklede dem.

Her var dog et lille men: Det skete kun, hvis vennen synes, man har høj værdi på markedet. Hvis vedkommende ikke mener, man er noget værd, kan man flirte nok så meget - uden effekt.

Leder du også efter en kæreste til holde dig varm i vinteren..? (Foto: shutterstock.com) Kys & kærlighed Hver tiende har været på tinder

Kys & kærlighed Klar til date: Bliv forelsket på 45 minutter

- Allerstørst betydning har dog tilknytningsformen. Hvis begge parter kræver klæbende nærhed, eller de begge er kølige og selvrådige med brug for plads og rum, er det normalt ikke noget problem, siger parterapeuten Hoffmann. Sex & samliv Find dit optimale kærestematch

6 kommentarer
Vis kommentarer