Unge, der vil score, drikker sig stive

Jo flere genstande du drikker, jo større sandsynlighed er der for, at du er ude efter et engangsknald

Druk og uforpligtende sex hænger sammen. Foto: Shutterstock
Druk og uforpligtende sex hænger sammen. Foto: Shutterstock

Unges parringsstrategier hænger sammen med, hvor meget alkohol de unge indtager.

Eller sagt på en anden måde: Unge, som drikker sig stive, er ude efter engangsknald.

Det er en af konklusionerne på en ny belgisk undersøgelse publiceret i det videnskabelige tidsskrift ‘Evolutionary Psychology’.

Den belgiske forsker fra Ghent University lavede to delstudier for at se finde ud af, hvordan tidligere påviste sammenhænge mellem druk og sex ser ud.

I den første del blev 345 mænd og kvinder mellem 18 og 26 spurgt ud om deres alkoholvaner, fx hvor tit de drikker sig fulde, som her defineres som at drikke fem eller flere genstande på to timer (binge drinking).

De skulle også fortælle om deres holdninger til og erfaringer med uforpligtende sex. Har man mange erfaringer med uforpligtende sex og lyst til det, scorer man højt på den socio-seksuelle skala. Du kan tage den test her.

Og sørme om det ikke viste sig, at unge, som drikker sig fulde, også har en parringsstrategi, som er mere orienteret mod uforpligtende sex. Det fremgik også, jo højere man scorere på den socioseksuelle skala, jo oftere drak man sig fuld:

I det andet eksperiment skulle deltagere blandt andet forestille sig forskellige dating-scenarier. For eksempel en aften på en bar, hvor de skulle være interesseret et fast forhold med en attraktiv person, de ikke kender - og i et uforpligtende forhold til en attraktiv person, de ikke kender. Samtidig skulle de angive, hvor meget alkohol de mener er ‘meget’ (heavy drinking).

Her fremgik det, at i situationen med fast forhold som mål skulle der mindre alkohol til, før det blev anset som ‘meget.’

Hvilket ifølge forskeren bekræfter, at når målet er uforpligtende sex, stiger alkoholforbruget.

Se også: Sådan er alkohol godt for dit parforhold

Risiko
Men hvorfor hænger højt alkoholindtag sammen en parringsstrategi, der handler om uforpligtende sex?

Forskeren kommer med følgende bud. Binge drinking er et udtryk for risikovillighed - som netop er et kraftigt signal om gode gener, som nogle mænd kan lide at vise frem, når der er kvinder til stede, og som nogle kvinder er interesseret i - især når det handler om korte forhold.

Kvinder, der er ude på uforpligtende sex, vælger også en parringstrategi, der er analog til mænds - fx risikovillighed. Og druk er denne kontekst således et udtryk for risikovillighed ved at være en fuckfinger til normer om, hvad en pæn pige gør:

'As a short-term mating context, in which you interact with an attractive person of the opposite sex (who also shows interest in you), increases (heterosexual) young adults’ drinking behavior, results suggest that both young men and young women use alcohol consumption to enhance their attractiveness.

This corresponds with studies showing that frequent drinking behavior increases young adults’ short-term attractiveness while harming their desirability as a long-term romantic partner . Also the literature on risk-taking suggests that high risk-taking behavior is engaged in to signal qualities to potential short-term mating partners.'

At man ikke nødvendigvis bliver bedre til at score, når man er stiv, er en anden historie…

Alkohol gør mænd og kvinder mere klar til homosex

Klar til homosex efter druk. Det peger en relativt undersøgelse på. I studiet, publiceret i Journal of Social Psychology deltog 83 heteroseksuelle unge mænd og kvinder.

Deltagerne indtog alkohol, mens de så videoer med mænd og kvinder på bar. samtidig skulle deltagerne angive, om de ville dyrke sex med personerne på videoerne.

Helt overordnet udtrykte mænd mere lyst til at dyrke sex med videokaraktererne end kvinder. Helt i tråd med anden forskning, som indikerer, at mænd ofte er mere åbne overfor uforpligtende sex.

Efter cirka ti genstande viste det sig, at mænd var lige så klar til at have sex med mændene i videoerne som med kvinderne.

Kvinderne blev også mere interesseret i sex med både eget og det modsatte køn efter alkoholindtag.

Forskerne antager, at alkohol får os til at slappe af og udtrykke vores seksualitet, uden forbehold og fordømmelse.

Ond cirkel
Et tredje studie studie har set på, hvordan nattelivet lokker med sex, sprut og stoffer. En ond cirkel af uforpligtende sex og umådeholden indtagelse af alkoholiske drikke og narko kan være i gang.

Undersøgelse fra New Zealand peger på, at kvinder med flere sexpartnere også drikker mere og tager flere stoffer end deres mere ærbare medsøstre.

Studiet, som fulgte 1000 personer født i den samme by, Dunedin, gennem 40 år, peger på, at 21-årige kvinder, der har mere end 2,5 sexpartnere om året, havde ti gange større sandsynlighed for at være afhængige af alkohol eller stoffer, end kvinder der havde en eller ingen sexpartnere om året. I en alder af 32 havde de seksuelt aktive kvinder 17 gange så stor sandsynlighed for at være misbrugere.

Kvinder, der havde flere end 15 sexpartnere, mens de var i begyndelsen af 20'erne, havde større sandsynligjed for at blive afhængige - og det blev endnu mere markant, jo flere sexpartnere de havde.

Sammenhængen mellem sex, alkohol og stoffer var mindre tydelig for mænd.

Forskerne mener, der er heldbredsmæssige risici - psykiske og fysiske - ved at have mange sexpartnere - som altså kan føre til misbrug og kønssygdomme.

De antager, at sammenhængen kan skyldes, at sex, stoffer og alkohol findes i samme kontekst - fx en bar - og/eller de ting netop tiltrækker personer, som har hang til risikovillig adfærd.

Alligevel anfører forskerne det lidt moralske synspunkt, at det at have mange sexpartnere for en kvinde direkte medfører risiko for senere misbrug. 'Selvmedicinering (stoffer og alkohol) kan være en måde at behandle de psykiske problemer, som mange sexpartnere kan give...'

Denne onde cirkel ser altså sådan ud: Først en diller, så en skarp og så en spliff og en bane. Der giver behov for en diller, så en skarp og en spliff og en bane. Og så fremdeles. Indtil kvinden, ødelagt af selvhad over at hun kaster sig i grams, må kaste sig ud i et reelt misbrug for at dulme smerten...

Se også: Fuld ved engangsknald

Se også: Pigernes frækkeste engangsknald

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Dagens frække fra Side6.dk
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen