Vi lyver os til sex

Både mænd og kvinder pynter på sandheden, når der er udsigt til sex

Relateret Sexpert-tv Classic: Her er kvindernes flirtetricks.
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Sådan flirter kvinder --

Det kan være, at du selv synes, du bare præsenterer den bedste version af dig selv, når du lægger et lækkerhedsfilter på dit datingfoto, eller måske synes du bare, at du er beleven og høflig, når du giver hende den lækre ret i de faktuelt forkerte påstande.

Uanset hvad så viser ny forskning, at folk har en tendens til at lyve for at få en partner (læs: sex).

Her taler vi om at gøre et godt førstehåndsindtryk på en potentiel partner.

‘Når der er mulighed for sex, er folk mere parate til at ændre deres holdninger og lave bevidst vildledende selvfremstilling. De tilpasser sig, forskønner, lyver,’ lyder det i studiet.

Det lyver vi om på 1. date

Porno
600 studerende deltog i studiet, hvor de blev instrueret i at indtage den modsatte holdning end den person, de chattede med, havde.

Lige før chatten blev en del af deltagerne udsat for såkaldt seksuel priming, hvor de så frække billeder. Og netop den gruppe havde større tendens til at tilpasse sig den fremmede chatpartners holdninger.

Altså: Er man lidt erotisk opstemt og håber på sex, er man mere tilbøjelig til at lade, som om man har holdninger, man faktisk ikke har.

Et parallelstudie viste desuden, at nogle deltagere decideret løj om for eksempel antal sexpartnere, når den fremmede så godt ud.

Studiet konkluderer:

‘Den slags holdningsændringer kan ses som en subtil overdrivelse eller som et harmløst træk for at imponere eller komme tættere på en potentiel partner. Folk vil gøre og sige næsten hvad som helst for at skabe en forbindelse med en attraktiv partner.

Når dit seksuelle system er aktiveret, er du motiveret til at præsentere sig selv i bedst mulige lys. Det indebærer blandt andet, at du fortæller en fremmed ting, der får dig til at tage dig bedre ud, end du gør i virkeligheden.’

Så meget lyver datingmænd

Forbud
Alle ved det. De fleste gør det: Lyver på alle mulige måder på alle tænkelige datingplatforme. De pynter på sandheden for at fremstå mere attraktive for potentielle partnere.

Det skal kunne straffes med bøder på op til 10.000 dollars, små 70.000 kroner.

Sidste år advokerede en amerikansk juraprofessor, Irina Manta, i fuld alvor for den ide i den ansete avis washingtonpost.com og i et juridisk tidsskrift.

Manta erkender, at nogle løgne er hvide og relativt harmløse, men andre danner grundlag for, hvad hun kalder seksuel svindel. Juraprofessoren nævner en sag om en 44-årig britisk kvinde, som i et år dater en forretningsmand, der er single - indtil det går op for hende, at han er en gift advokat, som åbenbart kører samme modus med flere andre kvinder.

Ifølge Irina Manta gør datingapps og datingsider det meget lettere at lyve for at få sex på et hidtil uset niveau og på en relativt sikker måde for skurken. Og på trods af at man straffer butikstyveri og reklamer, som beviseligt lyver, falder der ingen hammer ned på seksuel snyd, selvom det medfører lidelse og tab af værdighed.

Og således mener Manta, at strafferammen for denne slags civilretslige twister skal være en bøde til 10.000 dollars, 65.000 kroner.

Men så vil den svigagtige Tinder-bruger måske sige: ‘Jamen, hvis jeg ikke pynter på sandheden, får jeg mindre sex.’ Det er ifølge Manta et dårligt argument for at lyve i en seksuel sammenhæng:

‘Den tankegang afspejler en kvindefjendsk holdning omkring en følelse af at have krav på sex, som i sin ekstrem retfærdiggør voldtægt.’

Dating: Det lyver vi om

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+