Lavede yoghurt af egen skedesaft: Her er smagsprøven

Nyt 'sexperiment': Sexolog Katrine Berling forsøgte at lave en yoghurt ud af bakterierne fra sin egen skede. Nu ser vi - og smager på - om det lykkes

Yoghurten skal stå på køl i fire til fem dage. Katrine Berling prøver her at se, om eksperimentet lykkes (produceret af: Sarah Stilling Skrivergaard)

Kan man lave yoghurt fra bakterierne i skeden? Det er tilsyneladende lykkedes for feminist og medicinstuderende Cecilia Westbrook.

Se også: Feminist laver yoghurt på egen skedesaft

Sexolog Katrine Berling har for første gang forsøgt på dansk grund forsøgt at lave sin helt egen 'fisse-yoghurt' og har dokumenteret det på tv. Søndag viste vi første afsnit, hvor hun lavede sin yoghurt, som hun selv kalder for 'yoni-yoghurt' (yoni er sanskrit for kvindens kønsorgan, red.).

Sex & samliv - 8. mar. 2015 - kl. 16:27 Nyt 'sexperiment': Kan man lave yoghurt af skedesaft?

Nu smager hun på sit 'værk' i klippet foroven.

Den hjemmelavede yoghurt er lavet ved at følge en opskrift fra kogebogsforfatteren Camilla Plum.


Her er første del af eksperimentet. Her viser vi, hvordan det gik til, da Katrine Berling lavede 'fisse-yoghurten' af sin egen skedesaft:

Som vi viste søndag har Katrine Berling lavet to portioner: En almindelig yoghurt og en yoghurt, hvor sexologens skedebakterier er puttet i. Begge yoghurter har stået i fem dage i et køleskab.

Øverst kan du se, hvordan eksperimentet gik. Katrine Berling prøvesmager begge yoghurter.

Til eksperimentet anvendte vi Camilla Plums opskrift på yoghurt. Vi erstattede blot den lille portion yoghurt, der skal i, med Katrine Berlings skede-bakterier, og så skulle den stå et varmt sted i cirka seks timer og sættes på køl i fire til fem dage.

Camillia Plums opskrift på almindelig yoghurt:

Du skal bruge:

2 liter frisk sødmælk

2 dl frisk yoghurt fra et mindre økologisk mejeri

eventuelt 1-2 dl frisk fløde

Sådan gør du:

* Kog mælken ind ved svag varme, til den er reduceret med en tredjedel.
* Køl mælken ned til cirka 40 grader.
* Rør fløde og yoghurt i, og kom det i en stor plastik- eller stålbeholder. Pak ind i flere hold håndklæder, og stil det så lunt som muligt.
* Når der er gået cirka seks timer er yoghurten stivnet. Men hold øje, det kan gå meget hurtigere.
* Køl den ned. Efter 5-6 dage er yoghurten så syrlig som købeyoghurt.

94 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere