Annonce:
Annonce:

Lesbiske får flere orgasmer

Det kan betale sig at prøve det der forspil...

SEXPERT-TV FRA ARKIVET: Knald som en lesbisk
Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Lær af de lesbiske --

Det falloscentriske imperativ.

Tag den.

Eller rettere: Lad være, hvis du som kvinde vil have flere orgasmer.

Ny undersøgelse peger nemlig på, at kvinder, der har sex med kvinder, får flere orgasmer end kvinder, der har sex med mænd.

Og det er så her, forskerne bag det amerikanske studie præsenterer konceptet Det falloscentriske imperativ. Det handler grundlæggende om, at heterosex har nogle scripts og normer, der prioriterer mandens seksuelle nydelse. Typisk penis i vagina-sex og mandens udløsning.

I undersøgelsen deltog 1988 kvinder, der har sex med mænd, og 308 kvinder, som har sex med kvinder.

Det viste sig, at de pigesexglade kvinder fik langt flere orgasmer på en måned, 1,33 gange flere.

Ydermere fremgik det, at heterokvinderne oftere havde sex, men altså alligevel fik færre orgasmer.

Annonce:

Kristen Jozkowski fra University of Arkansas forklarer, at det givetvis skyldes, at lebiske ofte har flere ting på sexmenuen og ikke blot penetrationssex. Det viste sig nemlig også, at heterokvinder, der også nyder oralsex, petting, sexlegetøj og andre forspilslignende lege, fik næsten lige så mange orgasmer som de lesbiske.

Sådan er ægte pigesex

Andre undersøgelser
Det er ikke første gang, forskere konstaterer, at lesbiske får flere orgasmer:

En nylig amerikansk undersøgelse på, at lesbiske kvinder får flere orgasmer ved sex end deres heteroseksuelle medsøstre.

Forskere fra det berømmede Kinsey Institute har set nærmere på orgasmefrekvensen blandt 52.588 amerikanske mænd og kvinder i alle aldre.

Og det viser sig, at mænd bare får orgasme oftere end kvinder:

Heteromænd er dem, der hyppigst angav, at de får orgasme ved alle seksuelle møder: 95 procent.

Dernæst homoseksuelle mænd, 89 procent, fulgt af biseksuelle mænd, 88 procent.

Blandt kvinder er hitlisten således: Lesbiske kvinder: 86 procent. Biseksuelle kvinder: 66 procent: Og heteroseksuelle kvinder: 65 procent.

Annonce:

Det, der kendetegner kvinder med høj orgasmefrekvens, er: Mere oralsex længerevarende sex, større tilfredshed med forholdet, at gøre noget ud af at fortælle om lyster i sengen, at rose partner for sexhandlinger, bruge frækt lingeri, prøve nye sexstillinger, få anal stimulation, udveksle frække sms'er og emails, udleve fantasier, bruge dirty talk og udtrykke sin kærlighed under sex.

De kvinder, der havde størst sandsynlighed for at have fået orgasme ved seneste samleje, havde dybe kys, manuel stimualtion af kønsdelene og oralsex som supplement til det vaginale stimulation.

Med andre ord: Der er faktisk noget, den heteroseksuelle mand kan gøre for, at hans partner får orgasme.

Lesbiske får flere orgasmer

Hvem får mest ud af hvilken slags sex?
Det - og mange andre ting - har canadiske forskere forsøgt at finde svaret på i en ny undersøgelse publiceret i det anerkendte videnskabelige tidsskrift 'Journal of Sex Research.'

De spurgte 806 hetero- og homoseksuelle kvinder og mænd i alderen 18 til 79 år om deres seksuelle vaner, stillinger, sexfrekvens, orgasmer og tilfredsheden dermed.

Og det viste sig, at der er visse markante kønsforskelle, som kan være værd at notere sig i omgangen med eget eller modsatte køn.

Annonce:

Først og fremmest fremgår det, at mænd - uanset seksuel observans - er mere begejstrede for penetrationssex og hyppigere får orgasme derved, end kvinder - uanset seksuel observans.

Desuden peger studiet på, at kvinder mindre hyppigt får orgasme ved parsex end mænd, hvilket især var tydeligt, hvis partneren var en mand. Kvinder får dog lige så nemt orgasme ved onani som mænd. Og samlet peger det på, at der er noget (galt?) i selve mande-kvindesamlejet, der medfører denne orgasmediskrepans.

Derudover indikerer undersøgelsen også, at der en sammenhæng mellem orgasmetilfredshed og sexhyppighed: Der var stor tilfredshed og høj sexfrekvens for kvinder, der har sex med kvinder. Samme tendens er ikke så tydelig for kvinder, der har sex med mænd.

Det kan ifølge forskerne skyldes, at der mangler noget i de heteroseksuelle kvinder sexliv. Måske skyldes det, at både mænd og kvinder har forestillinger (sexual scripts) om sex, hvor mandens nydelse trumfer kvindens, og at sex ofte er slut, når manden er kommet.

Annonce:

Lesbiske i chok: Mærker en diller for første gang

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: