Mænd er mest sexjaloux

Og kvinder bliver mere oprørte, hvis manden er følelsesmæssig utro

Mænd er fra Mars, og kvinder er som bekendt fra et helt andet univers.

Noget lignende har evolutionspsykologien haft travlt med at forklare de senere år. Grundliggende mener de, at mænd og kvinders parringsstrategier har udviklet meget forskelligt - som følge af menneskets evolution og den naturlige selektion og Darwin og alt det der - så de to køn derfor føler, tænker og handler forskelligt.

Således også når det drejer sig om utroskab.

Se også: Derfor bliver du jaloux

I et studie, publiceret i 'Evolutionay Psychology,' har to psykologer fra Ball State University, USA, forsøgt at bevise, evolutionsteorien om, at mænd i højere grad end kvinder finder seksuel utroskab oprørende, mens kvinder mere end mænd bliver kede af følelsesmæssig utroskab.

At det angiveligt forholder således, skulle skyldes, at det var vigtigt for manden i 'tidernes morgen,' at han var sikker på, at kvindens afkom var hans eget, når han skulle bruge tid og ressourcer på at passe det. Og kvinder skulle så være mere fokuseret på, at manden var følelsesmæssig tro, fordi han netop helst skulle være med til at beskytte og pleje hende og afkommet (udfra devisen: sex tager fem minutter - det tager et helt liv at være far).

- Jeg må erkende, at hele situationen med fremmede mænd, der ville have mig, var utrolig fræk, og det snakkede vi en del om, fortæller Linda. (Foto: colourbox.com) Sex og samliv Dansk par: Vi dyrker jalousisex

Så forskerne fik over 300 universitetsstuderende til at udfylde diverse spørgeskemaer, hvor de blandt andet skulle svare på, hvad de ville blive mest ked af: Deres kæreste har sex med en anden eller har udviklet et tæt følelsesmæssigt bånd med en anden. Også deres holdninger til de to former for utroskab blev undersøgt.

Og sørme om psykologerne ikke fik bekræftet deres hypoteser: Det var mere sandsynligt, at mænd - i forhold til kvinder - fandt seksuel utroskab yderst ubehageligt. Også holdningen til sexutroskab var mere fordømmende blandt mænd.

Begge køn anså sexutroskab som det værste, men mænd alt i langt højere grad end kvinder. Det skal også påpeges, mænd også syntes, følelsesmæssigt utroskab var skidt. Ligesom kvinder selvfølgelig også havde negative holdninger og følelser i forhold til sexutroskab.

Se også: Derfor er vi jaloux

Kritikere af evolutionsteorierne har blandt andet anført, at grunden til, at det forholder sig sådan, snarere er noget andet: at manden går ud fra, at kvinden kun har sex med en anden, når hun allerede har udviklet et følelsesmæssigt bånd med vedkommende - så utroskaben på den måde er dobbelt.

Ifølge den teori går kvinden så ud fra, at mænd sagtens kan have sex med andre uden følelser, hvilket så gør, at kvinder anser det for mindre belastende.

Hvad synes du, er det værste - seksuel utroskab eller følelsesmæssig utroskab?

Se også: Sådan smadrer jalousien dit forhold

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere