Manglende sexlyst? Sov længere

Kvinder dyrker mere sex efter en god nats søvn

Vi foreslår et aftenput, så man sover godt - og derfor er man klar til et morgenput. (Foto: shutterstock.com)
Vi foreslår et aftenput, så man sover godt - og derfor er man klar til et morgenput. (Foto: shutterstock.com)

Du bliver fed af at sove for lidt, du er usikker i trafikken, og dine præstationer på jobbet halter også, hvis du ikke får din skønshedssøvn.

Derfor kan det ikke komme som en mægtig overraskelse, at forskerne nu peger på en sammenhæng mellem manglende søvn og manglende sexlyst. I hvert fald for kvinder.

Se også: En times søvnunderskud gør dig fed

Samfund - 11. mar. 2015 - kl. 19:40 TV: Disse vaner ødelægger din nattesøvn

I stedet for at stresse over, at slankekuren ikke virker, eller at du aldrig kommer i fitness-centeret, så begynd med at gå en tur. Det er afslappende, fjerner angst og øger din energi og overskud. Foto: Look Tips og guides 5 nemme råd: Sådan bliver du sund uden at undvære

Sådan forebygger du stress

Der kan gøres meget for at forebygge stress og for at komme slippe af med stressen, når den først har ramt. Her er de bedste råd.

Hav realistiske ambitioner
Hav ikke for høje forventninger til dig selv. Du kan eksempelvis lave en plan for, hvad du skal nå i løbet af dagen. Husk at holde pauser, da det giver ny energi. Husk at fokuser på det, du har nået, frem for det, du ikke har nået.

Dyrk motion
Du får du brugt stresshormonerne i form af fysisk aktivitet, som ellers ville udløse sig i stress. Der udover er kroppen mere robust overfor stress, hvis den er i god form.

Sov nok om natten
De fleste mennesker har brug for at sove mellem syv og otte timer hver nat. Når kroppen er stresset, har man et ekstra behov for søvn.

Sig fra
Hvis du ikke har tid til at tage en ekstra opgave på arbejde, så sig ’nej tak’. På samme måde skal du lære at sige ’pyt’ til småting, som ellers ville stresse dig.

Snak med nogle
Familie, venner og kollegaer kan sagtens bruges som støtte, hvis du føler dig stresset. Husk at snakke med dine kollegaer om andet end arbejde.

Overvej om du bør meditere
Mange mennesker har glæde af lave afspændingsøvelser eller at meditere for at komme stressen til livs.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

I et studie publiceret i 'Journal of Sexual Medicine' deltog 171 unge amerikanske kvinder. Deres søvnadfærd blev analyseret og målt op imod deres seksuelle funktioner såsom orgasmer, begær, onani, samleje etc.

Det viste sig, at en times længere søvn betød større interesse i sex næste dag: Det gav hele 14 procents større sandsynlighed for, at kvinderne dyrker sex. De kvinder nød også sex mere.

Generelt rapporterede, kvinder der i gennemsnit sov længere,desuden større genital ophidselse.

Om resultaterne kan overføres til mænd, fremgår ikke af undersøgelsen.

Se også: Dårlig søvn ødelægger dit forhold

Se også: Derfor surmuler kvinder

9 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere