Annonce:
Annonce:

Michelin-sex: Få endnu bedre sex - uden at stikke den ind

Sex uden penetration er transformation, mener erogi-forfatter i denne klumme om Michelin-sex

Det væsentlige er at du dropper at tænke frem til orgasme - både som giver og modtager (det gælder også hvis du har sex med dig selv), men at du holder din opmærksomhed i nuet, i berøringen. (Foto: shutterstock.com)
Det væsentlige er at du dropper at tænke frem til orgasme - både som giver og modtager (det gælder også hvis du har sex med dig selv), men at du holder din opmærksomhed i nuet, i berøringen. (Foto: shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Lad mig starte med at sige, at jeg anerkender fuldkommen behovet for at blive penetreret, fyldt ud, sprøjtet i m.v. både vaginalt og analt. Men jeg vil gerne tilbyde det penetrations-løse alternativ og perspektiv, fordi sex uden penetration kan åbne for en sluse og et brusende ocean af nye sanseoplevelser, som kan være kilde til dyb personlig forvandling.

Sådan indleder forfatter og coach Lucy Vittrup sin klumme om, at man sagtens kan have fantastisk sex uden penetration:

Sådan får du mere erotisk energi

Jeg opfordrer dig til at åbne dit sind for en anden måde at tænke seksualitet på et kort øjeblik. Så kan du altid beslutte dig for bagefter, om du vil bruge det til noget eller smide det væk.

Penetrationssex har den ulempe, at den har tendens til at have fokus på endemålet orgasme eller ejakulation eller begge dele.

Annonce:

Hvis det er en hurtig forløsning du går efter, så er denne form for sex, naturligvis sagen. Hvem har ikke brug for det ind i mellem. Men for mange er det mere en autopilot-funktion, der i virkeligheden godt kan efterlade en lidt tom følelse - især hvis du har jævnlig sex med mennesker, du dybest set ikke føler dig forbundet til.

Lidt ligesom at spise en burger kl fire om natten på vej hjem fra fest. Man er sulten, man æder en bruger, man får behovet tilfredsstillet, men har det i virkeligheden lidt kvalmt bag efter.

Der er også Michelin-måltidet. Det måltid, som på en eller anden måde forandrer dig lidt. Den middag, der stimulerer alle dine sanser og som du bliver så begejstret fo,r at du husker den i årevis.

Det potentiale indeholder din seksualitet også.

Få frækkere sex med disse tre tips

Michellin-sex
Michelin-måltidet i sexudgaven indeholder:

Potentialet for at lære dig selv dybt at kende.

Potentialet for at vække dine sanser og dermed blive bedre til at være i nuet og øge generelt livskvalitet.

Potentialet for at få ægte selvaccept og blive sat fri af basal skam eller skyld.

Potentialet for at få stærke åndelige oplevelser.

Annonce:

Potentialet for at forbinde dig ærligt med dig selv og mærke dine egne grænser i livet generelt tydeligere.

Potentialet for at forbinde dig på et dybt og ærligt plan med din partner og andre vigtige mennesker i dit liv.

Potentialet for at brænde stærkere i gennem i alle områder af dit liv.

Potentialet for at træde mere i karakter og stå ved dine holdninger.

HAr du lyst til at prøve det, så er sex uden penetration en vej at gå, hvis du vil give dig selv mulighed for at udfolde det potentiale, som ligger spildt og uudnyttet i langt de fleste liv.

En stor mundfuld: Oralsex hver dag i en måned

Sex uden penetration kan være:

A: At stimulere kønsorganer med fuldkommen opmærksomhed på berøringen, dvs. kontakten mellem fx finger eller tunge og kønsorganer ELLER andre erogene zoner.

Annonce:

Det væsentlige er at du dropper at tænke frem til orgasme - både som giver og modtager (det gælder også hvis du har sex med dig selv), men at du holder din opmærksomhed i nuet, i berøringen. Det kan hjælpe at sige højt eller inde i sig selv fx: 'Bliv her, bliv her.'

Andre erogene zoner kan være stort set enhver kvadratcentimeter på kroppen - nakke, brystvorter, knæhaser, inderlår er nogle af de meget almindelige steder. Men det kan også være armen, albuen, kinden.

TV: Tre sexregler der pisker sexstemningen i vejret

B: At binde eller blive bundet og kærtegne, kysse, stimulere uden penetration eller orgasmejagt jvf ovenstående punkt. Du kan også veksle mellem dominans / blive domineret og omsorg når du overgiver dig til bondage i mildere eller hårdere grad.

C: At skabe erotiske fortællinger og udveksle fantasier i sms/chat dialog med en partner, som du udlever over nogle dage. 

D: At massere din partner med hele din nøgne krop , inklusive mund og kønsorganer.

E: at kysse i en hel time i træk.

Annonce:

F: at ligge nøgen og undersøge din egen eller en partners krop med dine hænder og fingre, som om de var dine øjne, der så dig selv eller den anden for første gang.

Tre sexkure der gi'r liv i lysthuset

Lykketegn: Skedeorgasmer

Når som helst
Du kan vælge ikke at have penetrationssex i en periode eller et antal gange. På den måde vil du opdage nye sider af dig selv. Du vil opdage nye sider af din evt. partner. Du vil opdage, at når du øver dig på at være sansemæssigt opmærksom. Hvordan føles huden, hvordan dufter den, hvordan smager kroppen - også din egen - hvad er de smukke detaljer i blikket, formerne, hvordan lyder vejtrækningen  osv så vil det være nemt at tage den sansevækkelse med dig ud i dit liv, til dine andre relationer, arbejdsopgaver, forældreskab.

Hvis du udforsker at binde eller blive bundet, vil du få mulighed for at undersøge hvad det vil sige for dig at overgive dig til en situation eller til et andet menneske. Hvordan det føles at afgive kontrol. Eller at tage den.

Annonce:

 Kvinder: Bedre orgasme uden penetration

Om du i virkeligheden føler dig lettet, når du ikke kan gøre noget, fordi du alligevel er bundet, eller om du bliver desperat. Hvad det betyder for dig at have magt, og hvad betyder det for dig at bare give fuldkommen slip og have 100 procent tillid til din partner. Bare for at nævne toppen af isbjerget.

Det, du oplever i sengen, er et megaforstørrelsesglas af det, som du oplever i dit liv. Derfor ligger der en dyb kilde til selvindsigt i at udforske dig selv seksuelt.

Sådan har du aldrig prøvet forspil før

Annonce:

Hvis din seksualitet kun eller primært går ud på at gnide et kønsorgan med det formål at få hurtigst mulig orgasme eller udløsning, så går du glip af muligheden for at tappe ind i den enorme ressourcetank din seksualitet indeholder. En seksualitet, som du er født med - om som du kan vælge at ignorere, men som ikke desto mindre er del af at være menneske, og som du derfor ikke kan 'afklæde' dig.

Lucy Vittrup er performance-coach, cand. mag. og forfatter til bogen 'Erogi – Gør din seksualitet til din personlige styrke'. Hun har bl.a. været coach på X-Factor, Vild med Dans m. fl. og var initiativtager til det første organiserede coachtilbud til DR-værter.  Hun holder foredrag og kurser. Læs mere på erogy.com og på facebook.

SEXPERT-TV: Få højere løn og bedre sex med erogi

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: