Annonce:
Annonce:

Mindst 21 orgasmer om måneden mindsker risikoen for prostata-kræft

En videnskabelig undersøgelse fra Harvard University hævder, at jævnlige orgasmer er et vigtig middel til at undgå prostata-kræft med hele 33 procent

Hvis du får orgasme mindst 21 gange om måneden kan du reducere risikoen for at få prostata-kræft med 33 procent. (Foto: Privatfoto)
Hvis du får orgasme mindst 21 gange om måneden kan du reducere risikoen for at få prostata-kræft med 33 procent. (Foto: Privatfoto)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

I folkemunde har en kendt sætning været, at man bliver blind af at onanere. Og bare indenfor de sidste par år har man i de danske medier kunnet læse artikler med overskrifter som 'Fem tegn på at du onanerer for meget' eller 'For meget porno kan være skadeligt: Se om du er i farezonen'.

Men nu er der kommet helt nye boller på suppen. En videnskabelig undersøgelse fra Harvard University, fra 2016, hævder nemlig, at mindst 21 orgasmer om måneden for mænd kan være med til at mindske risikoen for at få prostata-kræft. Og det er underordnet om orgasmen kommer via onani eller almindeligt seksuelt samkvem med en partner.

Det fremgår af en videnskabelig artikel, der er offentliggjort på den læge-videnskabelige hjemmeside European Urologi. Både Daily Mail og det store australske medie news.com.au har også skrevet om undersøgelsen.

Annonce:

Videnskabsmændene peger blandt andet på, at de jævnlige orgasmer er medvirkende til at holde den sædproducerende kirtel sund samt undgå prostatakræft.

32000 mænd blev undersøgt i 18 år
I undersøgelsen, hvor man undersøgte næsten 32.000 mænd fra år 1992 frem til år 2010, kom det i øvrigt frem, at mindst 21 orgasmer om måneden ville skabe den gode cancer-reducerende effekt. Der blev i øvrigt lavet sammenligner med mænd, som kun onanerede eller fik udløsning ved samleje ca. 4-7 gange om måneden.

21 orgasmer om måneden svarer i øvrigt til 252 orgasmer årligt - eller 70 procent af alle årets dage.

Og det handler altså ikke udelukkende om onani. Videnskabsmændene fra Harvard University pegede nemlig også på, at et aktivt sex-liv med en partner også kan være en indikator på et generelt godt helbred, der i sig selv er medvirkende til at mindske risikoen for at få kræft.

Annonce:

I selve undersøgelsen undersøgte man ikke om orgasmer beskytter mod prostata-kræft. Man konstaterede udelukkende, at dem der onanerer meget mindsker risikoen for kræft. Men tidligere undersøgelser har peget på, at jævnlige orgasmer er medvirkende til at rense sæd-kirtlen for kræftfremkaldende stoffer samt mindske infektioner.

Udvasker giftige stoffer i sæden
Ekstra Bladet har kontaktet overlæge Michael Borre fra Urologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital for at få hans kommentarer til undersøgelsen:

- Undersøgelsen finder bestemt en statistisk sammenhæng mellem mangeårigt meget høj seksuel aktivitet og nedsat udvikling af speciel lav-risiko prostatacancer. Forklaret ved udvaskning af giftige stoffer i sæden, som hvis de står i kirtelsystemet for længe, vil kunne skade disse. Livsstilen hos de mest ”flittige” synes dog generelt mindre sund end de mindre seksuelt aktive, forklarere Michael Borre.

Ifølge Kræftens bekæmpelse rammer prostatakræft hovedsageligt mænd over 50 år. I gennemsnit dør 1179 mænd af prostatakræft om året, men sygdommen er dog  en af de kræftformer med den højeste overlevelsesrate.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: