Misundelig på andres sexliv

Måske er du seksuel narcissist...

Det kan medføre utilfredshed, hvis du sammenligner eget sexliv med andres. Foto: shutterstock.com.
Det kan medføre utilfredshed, hvis du sammenligner eget sexliv med andres. Foto: shutterstock.com.
Følg Sex & Samliv

Med Valentinsdag vel overstået og med en lille måned til årets anden store romantiske højdepunkt, Bøf&Blowjob-dag, tænker du måske, at dine naboer, venner og kollegaer har et meget sjovere, vildere og ikke mindst mere aktivt sexliv end dig.

For dyrkede nu også det tæt og romantisk elskov i går, og plejer du, hånden på skridtet, at få blæs og bøf 14. marts..?

Så lider du sikkert af sexmisundelse.

Nyt universitetsstudie fra Canada ser nærmere på, hvordan man sammenligner eget sexliv med andres. Og det viser sig, at begrebet seksuel narcissisme har noget med sagen at gøre.

For lider man af det, bliver mindre tilfreds med eget sex- og samliv, hvis man får at vide, at alle andre knalder lystigt deruda.

Seksuel narcissisme defineres således, og det lyder ikke godt: En tendens til at udnytte andre, mangel på empati, storhedsvanvid og en overdrevet stort behov for at blive bekræftet på det seksuelle område. Et eksempel kunne være manden, der byder på middag og forventer sex efterfølgende.

Mange er nysgerrige på andres gøren og laden under dynerne - men personer, der scorede højt i seksuel narcissisme i forskernes test, kunne ikke lade være med at sammenligne eget sexliv med andres, uanset informationer var om venner, kollegaer eller fra videnskabelige data og artikler.

De sammenlignede både op og ned, så at sige. Når sammenligningen stillede dem selv bedre lys, blev de umiddelbart gladere for eget sex- og samliv.

- Seksuelt narcissistiske individer havde en tendens til at sammenligne sig med andre knap så dygtige seksuelt. Men når de sammenlignede sig med nogen, der klarer sig bedre, går det dem virkelig på, lyder det fra en af forskerne bag Lisa Day fra University of Toronto.

Omvendt fremgik det, at personer, der er ikke er seksulle narcissister, blev ikke nævneværdigt påvirkede af at sammenligne eget sexliv med andres, uanset om det var bedre eller værre.

Hvilket alt i alt kan være endnu en grund til at ikke lægge for meget i de mange sexundersøgelser, vi fylder siderne med - som for eksempel den du lige har læst...

Sexundersøgelser er mest for sjov

Læserne: Sådan er vores sexliv

Naboens sexliv ødelægger dit eget

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+