Modne Miss Robinson om sexlyst og nødsex: Vi kunne ikke knalde på forskud, men vi indhentede det forsømte

Den danske blogger erkender, at der gik mange år, før hun fandt ud af, at hun kunne tanke energi i sex

Følg Sex & Samliv

Hvad gør man, når sexlivet begynder at knirke i det langvarige forhold?

Sexologer og parterapeut lever af at hjælpe par med det problem, men hvad gør en sexglad og sexåben kvinde som modne Miss Robinson, når hun har mindre lyst end sin mand?

Det handler Miss Robinsons klumme om i dag.

Hun er 45, gift med Mr. Handy og mor til tre - og skriver for det kvindelige erotikunivers missgrey.dk.

Kære læsere,

Jeg taler ofte med mine veninder og venner om sex, hvor ofte de egentlig har sex med deres kæreste/mand/knaldeven/partner osv., og hvordan deres behov og lyst er. Det er enormt individuelt, da vores civile status er meget forskellig.

Det ændrer sig som årene går. Nogle er meget seksuelt aktive, andre har ikke det store behov eller overskud til det i hverdagen, og nogen har ikke samme lyst som deres partner. Nogle planlægger sig ud af det for at opnå balance mellem travl hverdag og pleje af parforholdet.

Sexlysten ændrer sig meget, alt efter hvor man er i livet. Det er ikke altid, at sexlysten rammer på samme tidspunkt, og det kan i den grad skabe frustration og irritation i forholdet. Det sætter forholdet på en kæmpe prøve, og passer man ikke på, taler om det og løser det ved at finde en ordning, ender det ofte ud i utroskab, brud og ballade. 

Svinget meget op og ned
Mr. Handy er heldigvis en tålmodig mand, så vi har løst vores med tiden. Perioderne mellem mine graviditeter har været meget forskellige, der er 6-7 år mellem børnene, så jeg og min krop har haft tid til at hele, blive menneske igen efter amning og hvad der ellers hører med, når man melder sig ind i forældreklubben. Vores børn har været selvstændige og selvkørende, før den næste har meldt sin ankomst. Det tror jeg har betydet meget for vores forhold.

Jeg hører ofte om forhold, hvor der er kort tid mellem børnene, hvor det har været sværere at finde hinanden igen, fordi det hurtigt går op i børn, bleer og tøjvask. De voksne har ikke nået at finde hinanden rigtigt, og ups, så er der en ny kage i ovnen. Selv om aldersafstanden mellem vores børn ikke har været planlagt, men af naturlige årsager ikke har kunnet lade sig gøre på andre måder, har Mr. Handy og jeg forsøgt at huske på hinanden i farten, men jeg må indrømme, at vi har bestemt også været udfordret på den konto. Det kan vel næsten ikke undgås.

Når der kommer en baby, kan der komme meget tørke
Lysten ændrer sig meget, og overskuddet er forskelligt, om man har en baby, brysterne er fyldt med mælk og fungerer som madpakker og kødsåret lige skal hele ordentligt. Jeg følte mig bare ikke sexet, da de to unge damer var ømme, fyldt med mad og egentlig i en periode ikke havde noget som helst med sex at gøre.

Det var også svært at forholde sig til, at sexknapperne pludselig skulle bruges til noget andet, men jeg valgte at amme det første halve år af alle mine babymor perioder, så mine bryster var no go. Det gik bare ikke, når jeg endelig havde tid, overskud og lyst til lidt hanky panky i hobbyrummet, at vi druknede i mælkesprøjt og ammeindlæg, det var bestemt en turn off og besværligt.

Mr. Handy elsker mine bryster, også da de var fyldte med mælk, så vi konfliktede lidt. Heldigvis kunne vi jo hygge os i bruseren, der er alt bare nemmere. Når brysterne var hårde og ømme, fik han altid lov til at massere dem, det hjalp lidt på brystsavnet. Ømme madpakke-brystvorter og sextændte brystvorter er bare to VILDT forskellige ting.

Den hormonelle sygdom PCO
Årsagen til aldersafstanden mellem børnene, er fordi jeg i mange år har kæmpet med den hormonelle sygdom PCO/PCOS, hvor man bl.a. ikke får ægløsning. Det er jo sum og summarum for at blive gravid. Alligevel er det lykkedes mig at lave tre dejlige unger.

Men ikke når vi ville. Det var hårdt arbejde der ikke kunne planlægges. Det sætter også sine spor i det psykiske, man kommer mange følelser igennem i sådan en periode, når man har besluttet sig for, at nu skal vi lave et barn, men det kan godt være, at der går nogle år, før det lykkedes.

I mine graviditeter har jeg altid haft lyst til sex, også selvom jeg følte mig som en oppustet badebold og en strandet hval.

De tørre perioder har skam også været en del af vores sexliv, specielt i mine vinterperioder, hvor jeg har haft tendens til vinterdepression (desværre også noget man slås med, når man har PCO/PCOS) og bare har haft lyst til at gå i hi.

Så lukker lysten ned, jeg slæbet mig gennem mørket og glemte at bruge dyneputteriet til noget fornuftigt, som fx at knalde mig gennem vinteren. Vi endte i nødsex af ren pligt, i stedet for at pleje sexlysten.

Sådan får du maksimal nydelse ud af hans pik

Der gik mange år, før jeg fandt ud af, at jeg kunne tanke energi i sex.

Det er en af de ting, alderen gør en klogere på. I takt med, at erfaringen vokser, børnene bliver større og fritiden bliver anderledes, så kommer der mere overskud i hverdagen til uplanlagt sex, lysten vokser og kan plejes. I mange børnefamilier, ender forældrene med at må planlægge sex ind i hverdagen.

Jeg har ikke selv prøvet at komme til det punkt, hvor det har være en nødvendighed at skulle planlægge sex og samliv med min mand, men jeg har hørt og læst meget om det. Mange terapeuter og sexologer anbefaler det også til de parforhold, der ikke kan få dagene til at hænge sammen, og er kørt fast i logistik og hverdag og har mistet lysten og gnisten.

Jeg kan sagtens få øje på fordelene ved planlagt sex. Man har mulighed for at lave et frækt og langt forspil, gejle hinanden op til onsdag, lørdag eller hvornår man nu aftaler det skal foregå. Det frigiver også en masse stress og frustration de andre dage, hvor man meget naturligt føler, at man har forpligtelser overfor sin samlever, men ikke har overskud eller energi.

Man kan holde 'fri'. Forholdet undgår afvisninger og nederlag som partner, fordi man ikke kan leve op til den andens behov. Det ender sikkert ofte ud i en omgang nødsex eller pligtsex. Gnisten forsvinder, fordi man ikke giver sig selv 100 procent.

Alle par burde indføre pligtsex i kalenderen

Planlagt sex – usexet eller ej?
Ved planlagt sex kan man aftale på forhånd, at man fx kan skiftes til at finde på noget nyt, komme med forslag, nyt legetøj osv. Det gør vel også på sigt, at man får lyst til mere, og helt automatisk arbejder sig ud fra rammen om en eller to faste dage. Eller at man ser frem til næste onsdag, lørdag eller sexdag. Man skal jo for fanden starte et eller andet sted.

Hvis man ikke er opmærksom på at huske hinanden, mister man gnisten og glemmer hinanden i det travle familieliv. Man undværer eller nedprioriterer sexlivet og afvænner sig selv. Med tiden mister den ene part måske helt lysten, og så har vi balladen. Så er det svært at finde tilbage igen, mødes med sin partner og genskabe lysten.

Mange kvinder mister lysten efter børnene kommer til.

Det skete også hos mig. Jeg kunne ikke forklare, hvorfor lysten forsvandt, den var der bare ikke. Det var ikke noget med Mr. Handy, kærlighed eller manglende begær at gøre. Lysten var der bare ikke. Når man som kvinde har forplantet sig, har fået de børn, der var på ønskelisten, og vi når dertil, hvor det er slut, skal vores indre dyr indstilles til, at nu er det sex af lyst og velvære.

Derfor er sex godt for dit forhold

Balance
Det var sært at finde en balance. Der kan gå lange perioder, hvor man som kvinde har svært ved at omstille sig. Mit dopaminniveau var bare anderledes.

Jeg læste at når jeg fx ammede, blev mit testosteronniveauet nedsat, og det nedsætter lysten. Det ændrede sig heldigvis, da jeg stoppede med at amme. Men det gør det jo ikke for alle. Mange kvinder har svært ved at få testosteronniveauet op igen, og dermed lysten. Det skal der arbejdes for. Nogle kvinder må i nogle tilfælde have tilføjet testosteron via piller, plaster eller indsprøjtninger, fordi lysten bare ikke kommer til dem igen.

Men i stedet for at gå til lægen og får styr på hormonerne, skabte jeg en masse følelser og uro i stedet. Fandt på undskyldninger som, at jeg nok bare var træt, at jeg ikke lige den havde energi den aften, hovedpine osv.

Hvad jeg ikke vidste var, at det ikke nødvendigvis altid behøvede at være undskyldninger, det er sådan det rent faktisk var. Det er nemlig sådan mangel på testosteron hos kvinden viser sig. Træthed, hovedpine, svimmelhed og mangel på energi.

Sex hver dag er ligesom træning: Rart når det er overstået

Hvorfor?
Sexlyst forsvinder ikke bare, der er altid en årsag til, at den vælger at gemme sig til tider.

Det kan også sagtens være en kombination af problemer i forholdet, manglende selvværd og selvtillid, sygdom og stress. Det vigtigste er, at man som par, får talt om problemet og finder en løsning. Mulighederne er mange i dag, man kan heldigvis læse sig til rigtig meget, søge den hjælp man har brug for og gøre noget ved det. Herhjemme har perioderne ikke været lange, men de har været der, hos os begge to.

Det handlede om at finde en balance, hvor vi samarbejdede og ikke modarbejdede hinanden. Ofte var lysten der, men overskuddet var gemt godt væk. Derfor var det vigtigt, at når lysten var hos os begge, så tankede vi op.

Vi kunne ikke knalde på forskud, men vi kunne indhente det forsømte. Vi kunne ofte nå langt ved blot at ligge og holde om hinanden, dyrke nærvær, kysse og nusse. En hurtig håndtrold eller en rulletur på ærten kunne også udløse nok til, at vi følte, vi var der for hinanden, kunne mærke hinanden og begærede hinanden.

Huskede at holde hinanden i hånden, kysse hinanden goddag og farvel, holde om hinanden og nusse hinanden, når ungerne var puttet og TV´et var tændt. Det var de små følelser der vedligeholdte de store følelser.

Heldigvis kom vi igennem, og de tørre perioder er korte og med lang tid imellem.

YOLO - Lumre knus fra

Miss Robinson

Læs meget mere fra andre Miss Grey bloggere på Missgrey.dk

Miss Robinson har tidligere skrevet disse indlæg på ekstrabladet.dk:

Sexblogger: Rimming er jo bare oralsex til numsen

Blogger om analsex: Engang var jeg forskrækket

Forspillet over alle forspil: Mindfucking

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby