Annonce:
Annonce:

Motion forbedrer kvinders sexliv

Studier viser, at fysisk træning er godt for sexlysten - i hvert fald for kvinder

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Her er endnu en god grund til at gøre brug af dit fitnesskort eller dine løbesko: En gennemgang af forskning på området kvinder og sex viser, at motion er godt for sexlivet.

Forskere har genanalyseret tidligere studier, som på den eller anden måde handler om, hvad de korte sexeffekter af motion er.

De konkluderer, at der er flere områder af kvinders seksuelle funktioner, som forbedres af enten 'akut' eller 'kronisk' træning. Med akut menes de umiddelbare effekter af en enkelt træningssession, med kronisk tænker man på jævnlig træning.

Så mange gange skal du træne for at få mest sex

Annonce:

Træning
Akut træning af moderat til intens hårdhed (men ikke meget hård) øger den fysiske (læs: genitale) ophidselse. Det skyldes sandsynligvis, at det sympatiske nervesystem aktiveres, at det booster produktion af sexrelevante hormoner som testosteron, østrogen, estradiol og prolaktin samt giver et fald af stresshormonet kortisol. Oxytocin bliver udløst af motion, der kræver udholdenhed, mens testosteron falder ved endurance motion som fx et maraton.

Hyppig motion giver indirekte et forbedret sexliv ved at forbedre hjertekarsundheden, humøret og tilfredshed med egen krop samt bedre selvværd.

Der er også sammenhæng mellem hyppig motion, øget energi og mindre træthed, som også påvirker kvinders seksualitet positivt.

Nogle få studier viser, at kvinder, der oplevede seksuelle dysfunktioner som følge af brug af antidepressiva eller efter fjernelse af livmoder, fik større sexlyst og øget genital ophidselse efter akut træning.

Ingen studier så på sammenhæng mellem motion og fx orgasmer og lubrikation, selvom der er meldinger af mere anekdotisk karakter om træningsinducerede orgasmer, som du kan læse om længere nede.

Annonce:

Ikke desto mindre efterlyser forskerne flere undersøgelser, der helt specifikt ser på den sexoptimale træning, fx styrketræning (hvor tungt, hvor mange sæt, hvilke muskelgrupper) og cardio-træning som cykling og løb (hvor lang tid, hvor hurtigt). De ønsker også studier, der ser på diæt, motion og sex i sammenhæng.

Kom i form med sex

Tre øvelser giver hende træningsorgasme
Med amerikanernes vanlige sans for smarte ordsammenstillinger og salgbare produktudviklinger, der følger tidens trends, har den berømte sexforsker Debbie Herbenick udgivet bogen 'The Coregasm Workout: The Revolutionary Method for Better Sex Through Exercise.'

Her fremlægger Herbenick, der i mange år har undersøgt kvinders sexliv, sine videnskabsbaserede øvelser og teknikker, der kan forbedre både sex og træning.

Ifølge forskeren er træningsorgasme - coregasm - en slags nydelsesfuld bivirkning af en særlig træningsform og beskrives som en mindre intens udgave af en skedeorgasme.

Den begynder i de nedre mavemuskler og bevæger sig mod vagina.

Annonce:

- Man ved ikke, hvor mange kvinder der kan få disse træningsorgasmer, men vi ved, at nogle af kvinderne i vores studier begyndte at få dem efter af have fulgt programmet i flere uger - inklusiv mig selv.

I dansk fitness-sammenhæng kalder man det også kernetræning eller core-træning. Det drejer sig om at styrke musklerne omkring mave/talje, som stabiliserer kroppen.

Danske singler: Motion er sexet

Pulstræning
Først skal du have blodet til at pumpe med en 20 til 30 minutters tur på en step-maskine, løbebåndet, crosstraineren eller lignende, der får pulsen i vejret.

Pulstræning er grundlaget, men dog kun en opvarmning, for træningsorgasmer kommer først, når man opnår muskeltræthed.

Maveøvelser
Så er det tid at gå direkte videre til de intense maveøvelser. For at få fat i din core - altså i denne sammenhæng primært bækkenbund, mavemuskler og hoftebøjere - kan du lave lave klassiske mavebøjninger, benløft eller hængende knæløft. Bliv ved, selv om du bliver træt.

Annonce:

Det er især disse øvelser, som udløser træningsorgasmerne.

Coregasm
Når du begynder at føle en vis ophidselse, som typisk vil indtræde, når du mærker musklerne ryste eller sitre. Når du er lige på grænsen til ikke at kunne mere, så bliv ved lidt endnu. Og så skal du være åben for orgasmen.

Når du mærker, den er på vej, skal du slappe af og være modtagende overfor orgasmefølelsen uden at stoppe træningen.

Har du stadig ikke fået orgasme?

Fortvivl ej. Herbenicks forskning peger på, at jo stærkere din core er, jo større sandsynlighed har du for at få orgasme ved maveøvelserne.

- Jeg ønsker ikke, at kvinder skal føle, at det er noget, de burde opnå, men det en ny måde ud udforske sin seksualitet.

TV: Motion giver dig sexlysten tilbage

Sådan gør motion dit sexliv bedre

Hold længere med motion

Er du lige lovligt hurtig på aftrækkeren under sex, så kan det være en god ide at dyrke motion.

Det fremgår af finsk undersøgelse, publiceret i det prestigiøse videnskabelige tidsskrift 'Journal of Sexual Medicine.'

Forsker samlede data fra to grupper af mænd med og uden for tidlig sædafgang. Mændene i begge grupper skulle udfylde diverse spørgeskemaer om potens, for tidlig sædafgang, alkoholforbrug, motion og BMI.

Derefter sammenholdt man resultaterne og analyserede af de to gruppers svar.

Og den stærkeste statistiske korrelation på tværs af grupperne var mellem motion og præmatur ejakulation. Det vil sige, at flere mænd, der dyrkede lidt eller ingen motion, led af for tidlig sædafgang. Og symptomer på PE havde en tendens til at øges i takt med, at den fysiske aktivitet faldt.

Forskerne anbefaler derfor motion til mænd, der kommer for hurtigt. Det kan endda skabe en sneboldeffekt, ikke mindst fordi fysisk aktivitet har en tendens til at øge det generelle fysiske og psykiske velbefindende med mere selvværd til følge. Som kan påvirke den psykologiske side af PE, der i visse tilfælde kan være en form for præstationsangst.

Mænd, der dyrker motion, holder længere i sengen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: