Nej, der er ingen grund til at sige nej til sex før stor kamp

Sex sætter sig ikke i benene...

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

VM i fodbold står for døren, og med den også allehånde (sofa-)eksperters råd til, hvad spillerne og trænerne burde gøre for at vinde.

Et af de helt klassiske råd til, hvordan en sportsmand kan sørge for at være i den optimale kampform på dagen er at lade være med at dyrke sex dagene op til.

Tanken er vist noget med, at man angiveligt bliver helt flad og ugidelig efter sex (eller i hvert efter udløsning).

Nu buster nyt studie, publiceret i det ansete videnskabelige tidsskrift 'Journal of Sexual Medicine', så den myte, der kan spores helt tilbage det antikke Grækenland og Rom.

12 fysisk sunde og aktive mænd deltog i studiet med titlen 'Effect of Sexual Intercourse on Lower Extremity Muscle Force in Strength-Trained Men.'

Styrken i deres ben blev målt en dag, hvor de havde haft sex max 12 timer før, og en dag hvor de ikke havde haft sex 12 timer forinden.

Mændene gav den max gas i fem sæt i benbøj- og benstræk-maskiner.

Og så viste det sig sørme, at sex på ingen måde havde betydning for, hvor stærke mændene var. Som forskerne konkluderer:

Det er ikke ugunstigt for musklernes styrke for mænd at dyrke sex aftenen før. Hvilket peger på, at det er ganske unødvendigt at begrænse seksuelle udfoldelser før kortvarig styrkepræget sport.

Hård udholdenhedstræning er forbundet med lav sexlyst. Foto: shuttestock.com. Kys & kærlighed Denne træning kan ødelægge din sexlyst

Anden forskning
For to år siden gennemgik andre forskere tidligere studier på området.

- Vi kunne ikke finde nogle klare videnskabelige beviser, der indikerer, at seksuel aktivitet har negativ effekt på sportsresultater, forklarer studiets hovedforfatter Laura Stefani, der arbejder med sportsmedicin på universitet i Firenze.

Ud af mange studier fandt hun og hendes kollegaer frem til ni videnskabeligt valide undersøgelser, hvor en fx viste, at kvindelige atleters præstation ikke ændrede sig, om de havde sex dagen før eller ej.

Et andet studie pegede på, at marathon-løbere faktisk performer bedre efter sex.

Overordnet set er Stefani skuffet om manglen på undersøgelser, hvilket kan være med til at forklare udbredelsen af myten:

- Men faktisk ser det ud til, at sex - med mindre det sker mindre end to timer før præstationen - kan forbedre sportspræstationen, siger forskeren, der også påpeger, at de psykologiske aspekter af sex før sport er ej heller er blevet undersøgt

Der er heller ikke skelnet mellem de forskellige sportsgrene, der kan kræve vidt forskellige ting fysisk og mentalt. Og så har ingen undersøgelser taget onani med i ligningen. Overvejelser om eventuelle kulturelle og kønsmæssige forskelle glimrer også ved deres fravær.

Sex & samliv TV: Motion giver dig sexlysten tilbage

Sex & samliv Mænd, der dyrker motion, holder længere i sengen

1 kommentar
Vis kommentarer