Ny forskning: At stå ved siden af en grim ven får dig til at virke mere attraktiv

Glem de hurtige score-replikker - hvis du vil have noget på krogen, så stil dig ved siden af din grimmeste ven

Det behøver ikke være svært at tiltrække en person af det modsatte køn. Det kan være nok at stille sig ved siden af en mindre køn person FOTO: All Over Press
Det behøver ikke være svært at tiltrække en person af det modsatte køn. Det kan være nok at stille sig ved siden af en mindre køn person FOTO: All Over Press

Forskere ved Royal Holloway, University of London, har fundet frem til, at måden vi bedømmer andre menneskers udseende ændrer sig afhængigt af det selskab, de befinder sig iblandt. Det vil sige, at hvis deres ven eller veninde er 'kedelige' Kristian eller Kristina, så vil de virke betydeligt mere attraktive.

- Vi lever i et samfund, der er besat af skønhed og tiltrækningskraft, men måden, vi måler og forstår disse begreber, er stadig i en gråzone, siger Nicholas Furl, der står bag studiet, til Daily Mail.

De bad en række frivillige bedømme billeder af forskellige ansigter i forhold til, hvor attraktive de synes, at ansigterne var. Derefter blev de bedt om at vurdere de samme ansigter, men hvor det var ved siden af et ansigt, der tidligere var blevet vurderet grimt. Det, at der blev tilføjet et grimt ansigt ved siden af, gjorde, at det oprindelige ansigt fremstod pænere end ved første vurdering.

- Indtil nu har den generelle opfattelse været, at er given persons tiltrækningskraft var fast (red. i forhold til omgivelserne.), men studiet viser, at det selskab vi er i har en effekt i forhold til, hvor attraktive vi fremstår for andre mennesker, forklarer Nicholas Furl.

Et andet eksperiment viste, at tilstedeværelsen af en mindre køn eller normalt udseende person også kan ændre på, hvor attraktiv en person fremstår, da det tydeliggør forskellene.

- Man kan synes om det, hvad man vil, men folks udseende har en effekt på den måde andre opfatter dem, siger Nicholas Furl.

Hvis det er, at du ikke lige har en grim ven eller veninde, så kan det være, at du har brug for et par score-tips. Her er et par af pigernes bedste.

HERUNDER SEXPERT-TV: Sådan scorer du på tantramåden:

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen