Ny forskning: Mænd der støvsuger får mere sex

Mænd, der tager deres del af de huslige pligter, får oftere sex – og så er den endda også bedre. Det viser ny forskning

Et nyt studie viser, at mænd, der tager det, deres partnere beskriver som en fair del af de huslige pligter, har mere og bedre sex med deres partner sammenlignet med mænd, som ikke hjælper med de huslige pligter. (Foto: POLFOTO/NIMA STOCK)
Et nyt studie viser, at mænd, der tager det, deres partnere beskriver som en fair del af de huslige pligter, har mere og bedre sex med deres partner sammenlignet med mænd, som ikke hjælper med de huslige pligter. (Foto: POLFOTO/NIMA STOCK)
Følg Sex & Samliv

Sidder man som mand ofte i sin sofa og overvejer, hvordan man kan slippe fra at tage opvasken, svinge støvsugeren eller hænge vasketøjet op, kan det være, at man lige skal tænke sig om en ekstra gang.

Et nyt studie viser nemlig, at mænd, der tager det, deres partnere beskriver som en fair del af de huslige pligter, har mere og bedre sex med deres partner sammenlignet med mænd, som ikke hjælper med de traditionelt set ’kvindelige dele’ af de huslige pligter (så som tøjvask og opvask). Det skriver Videnskab.dk.

Studiet, som er publiceret i tidsskriftet Journal of Family Psychology, modsiger tidligere studier, som ikke kunne finde nogen sammenhæng mellem husgerning og kvaliteten af sexlivet.

- Det (de tidligere resultater, red.) lød ikke korrekt i mine ører. Det passede simpelthen ikke med min intuition og baggrund som parterapeut,« siger professor ved University of Alberta i Canada Matt Johnson, som er en af medforfatterne på studiet.

Resultaterne kan ikke vise, præcis hvor meget husligt arbejde, manden skal tage på sig. Det kommer meget an på det enkelte par, forklarer Matt Johnson.

- I et hvert forhold er der forskellige syn på, hvordan det huslige arbejde skal fordeles. Det kan være baseret på parrets forventninger til hinanden og måske deres viden om, hvordan det bliver gjort i deres omgangskreds,« siger han.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Sex og rødvin kan skærpe din hjerne

Kvinders lyst har skabt mandens store penis

Forskere: Fingre afslører længden på penis

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind