Nyt datingkoncept? Størrelser på kønsdele skal passe sammen

Sex på 1. date: Sexlyster og lignende burde være helt naturlige samtaler på dates, mener coach og klummeskribent Lucy Vittrup

Problemet er, at hvis vi ikke passer sammen som seksuelle partnere, så er sandsynligheden for at vi skaber en stærk og tæt relation på den lange bane ikke så stor, mener Lucy Vittup. (Foto: shutterstock.com)
Problemet er, at hvis vi ikke passer sammen som seksuelle partnere, så er sandsynligheden for at vi skaber en stærk og tæt relation på den lange bane ikke så stor, mener Lucy Vittup. (Foto: shutterstock.com)

Om man passer sammen i forhold til penis- og skedestørrelse, er ikke det mest almindelige at tale om, når man er på date.

Men det gjorde coach og forfatter Lucy Vittrup forleden, og det satte gang i tanker omkring sextabuer i datingverdenen:

Forleden dag var jeg på date med en fantastisk mand, som lagde ud med at tale om penis- og vaginastørrelser. Penisstørrelser er ikke det mest fremmede emne for mig i verden at tale om, men jeg skal ærligt tilstå, at vaginastørrelser ikke er det mest gennemdiskuterede emne i min vennekreds, der har en tung overvægt at homoseksuelle mænd.

Det væsentlige er at du dropper at tænke frem til orgasme - både som giver og modtager (det gælder også hvis du har sex med dig selv), men at du holder din opmærksomhed i nuet, i berøringen. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv - 20. feb. 2015 - kl. 13:52 Michelin-sex: Få endnu bedre sex - uden at stikke den ind

Min bramfri og virkelig sjove date fortalte ivrigt om, hvor langt ude det er, at vi altid taler om penisstørrelser som om, det var den eneste afgørende faktor i størrelsessnakken. Hvad med at tale om størrelsen af vagina? Eller graden af fugtighed? Eller om kvinden har en stærk muskulatur, som gør hende i stand til at klemme om penis osv.? Faktisk kan en kvinde godt være for våd, argumenterede han.

Vi talte om, hvor lykkebringende det er, når man møder en, som man passer godt med størrelsesmæssigt. Som 'Hans i Grethe.' Vi talte også om, hvor nedslående det er, når størrelserne ikke passer sammen.

Se også: Damernes dom over penis: Gørelse frem for størrelse, tak!

Se også: Afsløring: Så lang er den gennemsnitlige penis

De fleste mænd kan ånde lettet op: Middel er ganske godt. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv - 4. feb. 2015 - kl. 21:19 Så stor skal den være...

Nu var det vores første date, og min nye ven ville tydeligvis ikke skyde mulighederne ned på forhånd. Han forvissede mig om, at et dårligt størrelses-match jo ikke nødvendigvis betød, at man så ikke kunne få noget godt sexliv. Men kun, at man skulle arbejde hårdere for at få det til at fungere.

Jeg samtykkede diplomatisk, og mens vi skålede i lækker italiensk rødvin, grinede vi meget over vores nyskabte forretningsidé, som selvfølgelig skulle være et datingsite, hvor man ikke kun koncentrerede sig om at lave psykologiske matches, men også vagina-penis matches. 

VP-indexet ville vi kalde det.

Se også: Foretrækker kvinder virkelig en stor…?

Tabu
I mit stille sind tænkte jeg over, hvor tabuiseret det er at tale om fisse-størrelser. En ting er, at det selvfølgelig er lidt mere omstændigt at måle størrelsen på en kvindes køn, end det er for mænd at måle pikstørrelse. (Selvom tanken er interessant. Man hører det for sit indre øre: 'Undskyld, må jeg lige stikke en finger op?')

Men måske handler det snarere om, at vi er så bange for at tale åbent om seksualitet, når det går ind og berører de mere sårbare emner.  

Lucy mener, at fissestørrelser er tabu.
Lucy mener, at fissestørrelser er tabu.

Jeg tænkte over, hvor meget vi taler om at passe sammen. Og den samtale handler mest om, hvordan vi som mennesker passer til hinanden væremåde. Problemet er, at hvis vi ikke passer sammen som seksuelle partnere, så er sandsynligheden for at vi skaber en stærk og tæt relation på den lange bane ikke så stor.

En af mine yndlings-sayings er, at pornoen blev frigivet i 1969, men seksualiteten lever stadig i lænker.

Her er endnu et eksempel. Vi kan godt brøle i latter, når vi i festligt lag går ombord i snakken om penisstørrelser og udseende. Er det en grower eller en shower. Er det en stav eller en champignon? Du kender sangen.

Men når vi skal et spadestyk dybere, så forstummer latteren. At prioritere sin seksualitet er bare også at prioritere at passe sammen seksuelt. Måske skal du ikke blive kæreste med en person, som kun er til pik-i-kusse-sex, hvis du selv er til analsex. Eller måske er en ekstremt nussende person ikke den ideelle partner, hvis du mest er til at blive domineret og taget med fast hånd.

Selvfølgelig er det ikke altafgørende, om en pik er stor eller lille, eller en fisse er stram eller slap - men det betyder noget, om man passer sammen seksuelt, om man vil det eller ej.

Og min dates og mit VP index? Det forbliver min hemmelighed ...

Lucy Vittrup er performance-coach, cand. mag. og forfatter til bogen 'Erogi – Gør din seksualitet til din personlige styrke'. Hun har bl.a. været coach på X-Factor, Vild med Dans m. fl. og var initiativtager til det første organiserede coachtilbud til DR-værter.  Hun holder foredrag og kurser. Læs mere på erogy.com og på facebook.

Se også: Syv danske mænd: Sådan elsker vi kvinden(s)

Se også: Danske piger: Sådan vil vi have den...

Sexperterne - 14. nov. 2014 - kl. 21:03 TV: Få mere sex og højere løn

Hvad mener du - burde vi tale om sexdelen, når vi dater? Eller kan man altid komme efter det, når man er blevet kærester?

 

24 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere