Nyt 'sexperiment': Kan man lave yoghurt af skedesaft?

Ny feminist-dille: Sexolog Katrine Berling har takket ja til at forsøge at lave yoghurt på sin egen skedesaft

Her kan du se, hvordan det foregår, når Katrine Berling tager skeen i egen hånd og laver yoghurt på sin skedesaft (produceret af : Sarah Stilling Skrivergaard)

For nylig kom det frem, at feminist og medicinstuderende Cecilia Westbrook havde lavet en yoghurt på bakterierne fra sin skede.

Se også: Feminist laver yoghurt på egen skedesaft

Det kom blandt andet som en reaktion på, at der findes en kogebog med sædopskrifter, men ikke en eneste fisseopskrift, hvilket blev beskrevet på motherboard.vice.com.

Cecilia Westbrook lavede sin yoghurt ved at skrabe lidt skedesekret ud med en ske og pode et glas mælk med sin bakteriekultur. Og vupti, næste dag kunne hun prøvespise sin helt egen fisse-yoghurt.

Nu har vi så filmet første forsøg på at lave en lignende yoghurt på dansk grund. Sexolog Katrine Berling har takket ja til at være testperson.

Vi har brugt en opskrift på yoghurt fra kogekonen Camilla Plum, men har erstattet bakterier fra en almindelig yoghurt med Katrine Berlings skedebakterier.

Skeden indeholder nemlig mange hundrede bakteriekulturer, heriblandt er den dominerende lactobacillus, som er mælkesyrebakterier, som man bruger i mange syrnede mælkeprodukter. Nogle af de stikpiller, kvinder kan tage for at holde den rette syre-blalance i skeden, indeholder ligeledes disse kulturer.

Ifølge mikrobiologen Larry Forney er metoden ikke helt ufarlig, for lactobacillus er ikke den eneste bakterie fra skeden, man kan pode sin mælk med. Og de er ikke alle lige gode i for store mængder.

Det kan tage op til fem dage at lave yoghurten. Foroven kan du se første del af eksperimentet, hvor den bliver lavet. Mandag kan du se, hvordan det endelige resultat bliver!

Camillia Plums opskrift på almindelig yoghurt:

Du skal bruge:

2 liter frisk sødmælk

2 dl frisk yoghurt fra et mindre økologisk mejeri

eventuelt 1-2 dl frisk fløde

Sådan gør du:

* Kog mælken ind ved svag varme, til den er reduceret med en tredjedel.
* Køl mælken ned til cirka 40 grader.
* Rør fløde og yoghurt i, og kom det i en stor plastik- eller stålbeholder. Pak ind i flere hold håndklæder, og stil det så lunt som muligt.
* Når der er gået cirka seks timer er yoghurten stivnet. Men hold øje, det kan gå meget hurtigere.
* Køl den ned. Efter 5-6 dage er yoghurten så syrlig som købeyoghurt.

99 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere