Nyt studie buster myte om kvinders sexlyster

Tilsyneladende vil kvinder ikke have machomænd endnu mere, når de er frugtbare

Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Her er kvinden mest kåd --

Kvinder er som bekendt ejere af selve produktionsmidlerne, hele maskinparken og den dertilhørende hormonproduktion.

Det betyder blandt, at forskere jævnligt har interesseret sig for, om kvinders partner-præferencer ændrer sig i takt med, at deres hormonspejl ændres gennem  cyklus.

Flere små studier har da også peget på, at kvinder i den mest fertile periode af måneden, altså ved ægløsning, foretrækker mænd med mere maskuline træk.

Hvilket i sin tur angiveligt afspejler, at kvinden ubevidst går efter at blive gravid med en machomand med stærke og sunde gener, som kan videreføres til afkommet.

Nu kommer der så et helt nyt og større studie, der afkræfter den hypotese.

Flotte mænd giver flere orgasmer

Beviser
I undersøgelsen 'No Compelling Evidence that Preferences for Facial Masculinity Track Changes in Women's Hormonal Status' deltog 584 heteroseksuelle kvinder, hvilket er langt flere end i de andre studier, der også brugte mere upræcise målinger i forhold til kvindens hormonelle status.

- Vi fandt ingen beviser for, at ændringer i hormonniveauer betød noget for, hvilken type mænd kvinder fandt attraktive, siger hovedforfatter Benedict C. Jones fra University of Glasgow.

De 584 kvinder deltog ugentligt i en række forsøg, hvor de angav deres parforholdsstatus og om de brugte p-piller eller lignende. Med spytprøver målte forskerne deltagernes præcise hormonniveau i forhold til fx progesteron, estradiol og testosteron.

Derudover løste deltagerne en række opgaver, hvor de skulle vælge forskellige fotos af mandeansigter. Nogle af disse ansigter var maniulerede, så de fremstod enten mere maskuline eller mere feminine. Kvinderne ratede så ansigterne, hvor attraktive de var og hvorvidt deltagerne ville indlede et kort eller et langvarigt forhold med vedkommende.

 

Præferencer
Helt overordnet kunne kvinder bedst lide de maskuline ansigter, og det lidt tydeligere i relation til korttidsforhold.

Men der var ingen tegn på, at kvinders præferencer ændrede sig i takt med deres fertilitetsrelaterede hormoner som estradiol og progesteron steg og faldt. Der var ej heller noget, der indikerede, at andre potentielle parringsrelaterede hormoner som testosteron og kortisol havde nogen betydning.

Med andre ord afviser studier studiet den hypotese, at det seksuelle selektionspres fører kvinder til at foretrække mere maskuline partnere, (der angiveligt har bedre gener) når de er mere frugtbare og har større sandsynlighed for at blive gravide.

Data viste også, at p-piller og lignende ikke ændrede på kvinders lyst til maskuline ansigter, som tidligere studier har peget på:

- Der har været en stigende bekymring for, at svagerskabsforebyggende hormon-præparater måske kan disrupte dannelsen af parforhold ved at ændre kvindens præferencer, men vores studier giver ikke beviser for det, siger Benedict C. Jones.

Vi har skrevet om nogle af de studie, som det nye nu afviser:

Frugtbare kvinder klar på machosex

Kvinder i løbetid vil have blærerøve

Kvinder i løbetid går ikke efter din hjerne

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.