Øhh hvad? Sådan er aseksuelles sexfantasier

Den havde du nok ikke lige set komme...

I en tid med varierede grader af pirrende afklædthed på alle tænkelige platforme kan tanken om aseksualitet måske virke lidt tiltrækkende - som i: 'Ah kan jeg ikke snart få fred for al den sex i det offentlige rum, som konstant vækker mine sexfantasier.'

Men så enkelt er det ikke. For det viser sig, at mange aseksuelle også har sexfantasier.

I online-undersøgelsen, i 'Archives of Sexual Behavior,'  deltog 351 aseksuelle og 388 seksuelle personer. Og selv om det fremgår, at aseksuelle mænd og kvinder onanerer meget mindre end seksuelle, og selv flere aseksuelle anfører, at de aldrig har haft seksuelle fantasier, erkender en del dog, at de har sexfantasier, og at de onanerer.

75 procent af de aseksuelle mænd masturberer, og det gør hver anden af de aseksuelle kvinder også. Men i mindre grad end de seksuelle mænd og kvinder.

Ofte er sexfantasierne enten uden andre deltagere eller uden dem selv, og de bliver bedømt som mindre seksuelt ophidsende. De aseksuelle personer fantaserer relativt mindre om gruppesex, sex i det offentlige rum og sidepsring.

En af deltagerne fortalte følgende til forskerne:

- Jeg sætter ikke mig selv i fantasier. Det er fuldstændigt utiltrækkende for mig. Derimod forestiller jeg mig andre personer i seksuelle  situationer og fokuserer på deres tanker og følelser som en slags andenhåndsophidselse. Jeg vil ikke have noget seksuelt at gøre med de mennesker, jeg fantaserer om, de tænder mig ikke.'

Forskerne mener, at en aseksuel person måske ikke oplever seksuel tiltrækning, men at vedkommende ikke desto mindre kan have en seksuel fantasi, måske for at facilitere fysisk ophidselse og onani.

Mest overraskende er måske, at aseksuelle fantaserer lige så meget om feticher og S/M som seksuelle.

Andre studier har peget på, at aseksuelle, der anslås at udgøre cirka 1 procent af befolkningen, i højere grad end seksuelle føler afsky over sex og og kropslige funktioner - hvilket også seksuelle personer kan føle. men afskyen bliver typisk mindre, når den seksuelle person bliver erotisk opstemt.

Sådan er aseksualitet
Herhjemme forsøger Foreningen for Aseksuelle i Danmark at oplyse den undrende befolkning om, hvad aseksualitet er. Astrid fra bestyrelsen fortæller til ekstrabladet.dk:

- Vi definerer aseksualitet som det ikke at opleve seksuel tiltrækning til andre, dvs. lysten til at indgå i seksuelle aktiviteter med andre - hvad der præcist konstituerer seksuelle aktiviteter, afhænger også af den enkelte. Om man har seksuelle fantasier, har sex eller oplever fysisk ophidselse, er således ikke afgørende for, om man er aseksuel eller ej. Om man har seksuelle fantasier, er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at man oplever seksuel tiltrækning, og det er ikke givet, hvilken betydning seksuelle fantasier har for én.

Men er det ikke et paradoks at have sexfantasier, når man er aseksuel?

- At det skulle være paradoksalt, at aseksuelle personer har seksuelle fantasier, kan skyldes den fejlagtige antagelse, at det at være aseksuel betyder, at man er fuldkommen blottet for seksuelle følelser.

- Det er imidlertid ikke nødvendigvis tilfældet. Nogle aseksuelle (ikke alle) oplever en eller anden form for seksuel drift/lyst, men modsat ikke-aseksuelle er denne drift ikke rettet mod andre, idet den seksuelle tiltrækning ikke (eller kun yderst sjældent) er der. Nogle aseksuelle masturberer også - om det så er med henblik på stressreduktion, seksuel nydelse, eller hvad det ellers kunne være, siger Astrid til ekstrabladet.dk.

Se også: Det er ikke sygt at sige nej til sex

Se også: Jeg skammer mig over min sexlyst

- Alle taler og sex og erotik hele tiden. Om man så får noget eller ej! For mig er sex bare ikke noget, der fylder specielt meget i min hverdag - ja, til tider faktisk slet ingenting, forklarer Hannah. (Arkivfoto: colourbox.com) Sex og samliv 22-årig pige: Mangler sexlyst - savner den ikke

Se også: Søges: Helt sex-fri kæreste

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen