Økologien kravler op i dobbeltsengen

Vi køber økologisk som aldrig før – og den grønne bølge har også for alvor gjort sit indtog i sexbranchen

-- Over artiklen finder danske blondiner øko-legetøj på sexmesse --

Den økologiske bølge er for alvor ved også at gøre sig gældende i sexlegetøjsbranchen, hvor flere grønne og sunde alternativer indenfor olier, cremer, kondomer og erotiske velværeprodukter kommer på hylderne.

- For det er det, vi brugerne i højere og højere grad efterspørger, fortæller den danske sexblogger og sexlegetøjsekspert JoanB, der høstede nye input på den netop overståede ANME sexlegetøjsmesse i Los Angeles.

- Som kvinde er jeg ret vild med lækre og gerne sunde/grønne dufte, cremer og olier i den erotiske genre, så var det en fornøjelse at opleve de mange stande, der enten helt en delvist havde økologiske alternativer med på messen, siger JoanB, der blandt andet blogger en dansk producent af økologisk glidecreme.

Kritiske sexlegetøjskøbere
- Oplevet med de mere professionelle briller på har vi endnu kun set toppen af isbjerget, når det kommer til økologisk og veganer-venligt sexlegetøj, er jeg overbevist om, siger Joan, der har testet en række økologiske og veganer-venlige sexlegetøjsprodukter.

- Vi taler trods alt om en lang række af sexlegetøjs-produkter, der på den måde kommer i fysisk nærkontakt med kroppen, og i en del tilfælde naturligvis også benyttes indvortes. Og den tid er for længst ovre, hvor vi helt ukritisk køber den første og bedste intimmassageolie eller glidecreme, vi nu engang lige falder over, fortsætter JoanB.

Derfor onanerer kvinder

På messen fik hun følgeskab af Mie fra den nye danske webshop med sexlegetøj, TucanShop.dk, der også var begejstret for, hvad hun så.

- Med nu mere end 10 års erfaring med vores swingerklub, Tucan Club ved Kolding, hvor snakken med klubbens gæster ofte kredser om diverse typer af erotiske produkter, man kan lege med i klubben, så er det meget tydelig, at kvalitet og sundhed er blevet vigtigere.

- Og jeg er da også selv med på vognen, hvor jeg vægter sunde og økologiske hudplejeprodukter meget højt, fortæller Mie, der i et blogindlæg med overskriften 'Tucan Shop surfer med på den økologiske bølge' blandt andet skriver:

'God sex foregår i høj grad også i mellem ørerne - og det hænger meget tæt sammen med, hvordan man i øjeblikket tænker og føler. Så når man som udgangspunkt ved, at ens sexlegetøj og massageolie er god, sund og grøn, når man netop går op i at bruge økologiske produkter, så bliver oplevelsen i sengen mere fri og lækker.'

'En serie af super spændende produkter, vi blev præsenteret for i USA, og som vi helt klart hurtigst muligt skal have hjem til shoppen, er fra Excens. Der producerer økologiske massageolier, intimpleje til underlivet og bodywash, der er så super mild, at den kan benyttes til sex i badet. Og i et af deres produkter, en serie af massageolier, er der bittesmå ædelstene og krystaller i olien, der angiveligt skulle bidrage til at frigive positive energier undervejs i massagen – og det er altså vand på møllen for langt de fleste af os kvinder. Om man er til økologi eller ej.'