Øv - kan du så komme ned i det træningscenter

Forskerchok: Kvinder tænder på muskuløse mænd

Sexpert-tv: Sådan er den sexede mand

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv: Det, synes Signe, er en sexet mand --

Forskning viser det, du desværre nok allerede havde på fornemmelsen: Kvinder tænder på et stærkt udseende mand.

Motion er som bekendt godt for potensen. Men man kan jo godt have en nogenlunde form og alligevel være tyndfed. Og det giver ikke fisse. Fitness er til gengæld godt for dit værd på kødmarkedet.

Det peger ny videnskabelig forskning på.

160 unge australske og amerikanske kvinder så på fotos af bare mænd, hvoraf en del var fundet i fitnesscentre, andre på universitetscampus, så der var mange forskellige kropstyper (underforstået: bogorme er slapsvanse...). Kvinderne kunne ikke se ansigterne. De skulle angive, hvor attraktive mændene var og hvor stærke de så ud.

Og sørme om det ikke viste sig, at jo stærkere en mand virkede/så ud, desto mere attraktiv var han.

Lidt overraskende var der ikke en øvre grænse for denne 'styrke er sexet'-observation. Jo stærkere mændene så ud, desto mere attraktive blev de bedømt. Det kan skyldes, at der måske ikke var de helt ekstreme bodybuildertyper med.

Ikke en af de 160 kvinder udtrykte en præference for slapt udseende mænd.

Sjove mænd er sexede. (Foto: Colourbox.com) Sex & samliv Selvironi er sexet

Fordele
Men hvorfor denne stærke sammenhæng mellem styrke og tiltrækningskraft? Med evolutionspsykologien i baglommen forklarer forskerne, at vores kvindelige 'formødre' opnåede både indirekte og direkte fordele af at parre sig med en stærk, muskuløs han - hvilket har ført til, at kvinder foretrækker mænd med disse fysiske træk.

Den direkte fordel for kvinden ved at have en stærk mand er, at han yder beskyttelse og kan samle føde, hvilket øger både hendes og hendes afkoms chance for overlevelse.

De indirekte fordele ved at parre sig med en stærk mand er, at disse træk kan videregives til kvindens afkom - jo stærkere faderen er, desto sundere og stærkere bliver børnene.

Det er i hvert fald teorien.

Selvfølgelig kan jeg godt savle over trænede mænd og kan også vende mig om efter de typer, men det var aldrig noget, jeg ville gå efter, fortæller af kvinderne i artiklen. (Foto: colourbox.com) Plus Danske kvinder: Sådan vil vi have manden

Humor

Heldigvis er der mange andre parametre, der er på spil i kønnenes parringsdans. Alene det, at kvinderne i studiet kun havde kroppen at bedømme ud fra, giver et lidt skævt billede, idet ansigtet (og også højde) vanligvis er et af de vigtigste elementer, vi bedømmer ud fra.

Desuden kan personlighedstræk trumfe de fysiske. Nogle undersøgelser viser fx, at humor og intelligens er vigtigere for kvinder.

Det store dyr i sexforskningen i disse år er evolutionspsykologien.

Alt i vores parringsstrategier og -taktikker bliver set i lyset af menneskets evolution. Menneskets træk - i forhold til udseende, adfærd, følelser - kan i det perspektiv forklares med den (lidt for) almengyldige: Sådan gjorde vi, da vi løb rundt på stepperne for tusinder af år siden og valgte partner ud fra, hvad der var det bedste for artens og individets overlevelse.

Således bliver humor i et studie fra 2015 også set som et træk, der viser noget om en potentiel partners reproduktive værdi.

Forskerne fik en række studerende til at bedømme en række scenarier, hvor en fremmed person af det modsatte køn indleder en samtale. Den fremmede er så mere eller mindre sjov og/eller modtagelig for humor.

Deltagerne skulle angive, hvor attraktiv den fremmede er i forhold til et uforpligtende forhold og et længerevarende forhold.

Helt generelt var humor højt værdsat hos begge køn, både at kunne producere den (være sjov) og at modtage den (grine af den). Og især betyder humoren noget i det lange forhold.

Kvinderne i studiet gik langt mere op i, om manden er sjov. Det forklarer forskerne med, at mænd prøver at vise, at de har værdifulde træk, som kvinden skal vælge - og humor repræsenterer i den sammenhæng attraktive psykologiske værdier som intelligens, kreativitet og sprogligt overskud.

Og at kvinder - mere end mænd - også går op i, om manden også kan modtage humor, forklares med, at evnen til at modtage humor viser, at de har fælles værdier, hvilket gør samarbejdet med at holde familien kørende lettere.

Forskerne erkender, at humor er en kompleks størrelse, og der er der er mange andre elementer, der spiller ind i på vores partnervalg.

Kys & kærlighed Kvinder falder for humor

Sex & samliv Kreative mænd mest sexede

20 kommentarer
Vis kommentarer