Onaner i arbejdstiden - det er sundt

Udskift den lille kage- eller smøgpause med en hurtig spiller

Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Her er den ægte pigeonani --

Skuldrene sidder oppe om ørerne, du kigger bebrejdende/misundeligt på kollegaer, der lister ud til smøgpause, og stressen vil tilsyneladende ingen ende tage, selvom året kun er få dage gammelt.

Måske burde du tage en lille masturbationspause.

For et års tid siden opstillede en sexlegetøjsproducent en onani-boks i New York, så travle business-folk lige kunne tage trykket. Det var så mest et stunt.

Samtidig lavede pornosiden xhamster.com et falsk nyhedsindslag om et firma, der havde indrettet onanirum på arbejdspladsen, og kort efter kunne analysebureauet YouGov afsløre, at hver fjerde danske mand har spillet den af i arbejdstiden.

Nu tager en britisk hjemmeside stafetten op og spørger psykologen Mark Sergeant fra Nottingham Trent University, om arbejdsonani er sundt.

Ja, det er det. Og det er endda befordrende for produktiviteten, lyder det:

- En onanipause vil være meget effektiv, fordi det er en god måde at stresse af og forløse spændinger, siger Sergeant.

Desuden påpeger han, at den lille spillepause vil kunne virke motiverende for den ansatte, som således kan have noget at se frem til, når to-do-lsiten er ordnet.

Psykologen og coachen Cliff Arnel er med på vognen:

- Jeg ville forvente, at en masturbationspolitik vil resultere i mere fokus, mindre aggression, højere produktivitet og flere smil. Det vil helt sikkert øge koncentrationen, hvis man tog en onanipause på grund af kedsomhed eller som flugt.

Dog mener han, at det er vigtigt, man også får orgasme - eller bliver man måske bare ekstra anspændt og frustereret...

Privat
Lucy Vittrup, seksualitetsnørd, debattør og forfatter, kan sagtens forestille sig fordelene ved job-onani:

-Tanken om systematisere onani på jobbet har den ene charme, at det er med til at nedbryde tabu om onani og seksualitet som noget mega privat, der ikke vedrører andre mennesker.

- Vi er så optagne af at gøre det seksuelle privat - og det fastholder tabuet omkring seksualitet. Det mener jeg er meget problematisk, da sund seksualitet er lige så vigtigt som sund kost, søvn, motion osv. Derfor er det i allerhøjeste grad i virksomheders interesse at aftabuisere og inddrage seksualitet langt mere i deres personalepolitik.

- Men om det lige er systematiseret onani, der er vejen frem, kan jeg være i tvivl om. Onani er en vane, og som så mange andre vaner kan for meget af det komme til forstyrre snarere end at give bedre fokus. Hvis jeg hele tiden har onani som en mulighed, så vil jeg jo vælge det mere og ikke mindst tænke mere på det - og dermed ville man arbejde mindre effektivt.

- Desuden tror jeg også meget på evnen til at bruge sin lyst og liderlighed som en drivkraft - men det skal man lære. Så hvis arbejdspladser skulle gøre noget i den retning, så ville det være at tage den seksuelle energi alvorligt og sende medarbejdere på kursus i, hvordan man bruger sin liderlighed eller seksuelle energi til at performe bedre og udrette mere.

Forstyrre
Vil det ikke virke forstyrrede og grænseoverskridende for de fleste at overhøre kollegaens onani på fx toilettet?

- Jeg tænker, at dem, der onanerer på toilettet, nok skal finde en måde at gøre det stille på. Jeg kan både få orgasme med meget lyd og helt stille - det tror jeg de fleste genkender.

Du er jo begyndt at komme ofte på Ekstra Bladet - onanerer vi meget her?

- Jeg tror sgu ikke, der er flere eller færre, der høvler den af på Ekstra Bladet end andre steder. Men vil da glæde mig til, at vi laver kurser i seksuel energi på arbejdspladsen!

- Jeg tænker tit over, om folk går ud og onanerer på toilettet, når jeg sidder og taler med dem om sex. På mange måder ville jeg ønske, at man kunne sige: 'Hey, jeg går lige ud og onanerer' - der er noget dejligt befriende over det.

Har du selv onaneret på arbejde?

- Det er ikke mit favoritsted at gøre det - så nej. En enkelt gang gik jeg fra et helt vildt kedeligt forretningsmøde for at tage min trusser af og komme ind igen i håb om, at energien ville forandre sig. Det gjorde den. Det var sjovt. Men det er også det tætteste, jeg er kommet på det. Toiletter på restauranter, lufthavne og barer - det er en helt anden historie.

TV: Sådan virker blowjob-robotten

Fem grunde til at onanere mere - meget mere

HERUNDER sjov Xhamster-video om job-onani:

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind